Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fényérzékelős kapcsoló

Témaindító: Vendetta, idő: Szept 26, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Vendetta hozzászólása Szept 26, 2007 /

Üdvözlök mindekit!
Segítségeteket szeretném kérni...
Egy olyan kapcsoló kellene nekem ami fényre nyitja az áramkört sötétre meg zárja. A motorola telefonokban szokott ilyen lenni, de abból nem tudok szerezni. Szerintetek miből tudnék ilyet kiszedni vagy hogy tudnék csinálni? Kereskedelmi forgalomban csak így szimplán ilyet nem kapni...

Az érzékelőnek lézerfényt kellene érzékelni
(#) lgyk válasza Vendetta hozzászólására (») Szept 26, 2007 / 4

Hi!

Mit kellene kapcsolgatni? Ha egyenfesz, kis áram kell, akkor nagyon egyszerűen meg lehet oldani.
(#) Vendetta válasza lgyk hozzászólására (») Szept 26, 2007 /

Lényegében ez egy riasztó lenne amire folyamatossan lézerfényt vetítenék. Ha a fény megtörik akkor a dolog jelezne ez lenne a cél. Egyenáramról menne a dolog...

Lehet elég amatőr kérdés de kezdő vagyok...
(#) ferci válasza Vendetta hozzászólására (») Szept 26, 2007 /

Pl. ezt megcsinálhatod.
(#) AtomCity válasza Vendetta hozzászólására (») Szept 26, 2007 /

Szia!
Ha nem ragaszkodsz a lézerfényhez, akkor ezt a dolgot egy infra-sorompóval egyszerűen meg lehetne oldani...
Az se jó a "betörőknek" Infra sorompó1
Infra sorompó2 (itt a 2.-nál használhatsz lézer ledet, most olvasom és akkor nő is a hatótávolságod!!!)
Üdv, remélem tudtam segíteni!!!
(#) ferci válasza Vendetta hozzászólására (») Szept 26, 2007 /

IC-vel is kísérletezhetsz, a típus lehet más is.
(#) hard válasza Vendetta hozzászólására (») Szept 26, 2007 /

Szia

van egy olyan topik hogy infravörös érzékelés,ott van egy kapcsi rajz ami szerintem tökéletes neked.schema infra senzor senzor,png a neve.Sok sikert
(#) csikosgabi hozzászólása Szept 26, 2007 /

Szevasz.Én ezt a kapcsolást építettem meg és szuperul működik.A trimmerrel az érzékenységét is tod állítani.Van az oldalon egy cikk is róla
Ez az
(#) Vendetta válasza csikosgabi hozzászólására (») Szept 26, 2007 /

Kösz mindenkinek majd megpróbálom ezek alapján megoldani...
(#) Moderátor hozzászólása csikosgabi hozzászólására (») Szept 26, 2007

Most komolyan letöltötted a képet a cikkből és feltöltötted újra?!?!? Freaky...

Képet töröltem.
(#) titi válasza Vendetta hozzászólására (») Szept 26, 2007 /

Hali!
Ajánlom figyelmedbe a "Lézer fénysorompó" nevű topikot!
Azon belül pedig ezt: Bővebben: Link

És bár nem vagyok modi, de ajánlanám mindenki figyelmébe a "Válasz" gombot!
(#) valve válasza Vendetta hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Szia,.. Ime egy egyszeru rajz,.. Ha mar egyszerut keresel,..
A led helyere johet egy szilard`test`relle,.. En ezt keszitettem elozo cegemhez az ajto elotti vilagitashoz,.. Barmilyen fenyerzekelo szenzor jo, ha kalibralni is akarod akkor egy potit kell beiktatni a tranyo es a szenzor koze,.. A led helyere termeszetesen a relle, en Sharp SSR S216SE
Imadom,~ 3kV izolacio, nem kattyog, es ~2v al mukodesbe hozhato s ~16A
(#) titi válasza valve hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

A kérdezőt idézem:

Idézet:
„Lényegében ez egy riasztó lenne amire folyamatossan lézerfényt vetítenék. Ha a fény megtörik akkor a dolog jelezne ez lenne a cél.”

Tehát gondolom nem szeretné, ha a napfény, vagy bármi más fényforrás befolyásolná a szerkezetet.
Csakis a lézerfény.

Ja, és ne vedd személyesnek, habár neked válaszoltam, de minden segítő szándékúnak szól!
(#) ferci válasza titi hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Az igazsághoz több dolog is tartozik...

A témaindítóban nem volt kitétel sem az, hogy milyen hullámhosszú a lézersugár, sem az, hogy modulált-e vagy sem. Ebből kiindulva nem értem a dolgot.

Mellékesen megjegyzem, hogy a máshol idézett Conrad-lézerfény vevő ugyanúgy minden fényre érzékeny...

Végül... egy irányított lézersugár jóval koncentráltabb annál, hogy egy megfelelően árnyékolt vevő ne adjon hamis jelet - vannak erre egyszerű mechanikus megoldások...
(#) mzsx hozzászólása Okt 3, 2007 /

Hali! A mozgásérzékelőben kiment egy BT 134 típusú tranzisztor... Sehol nem találok ilyet. Mivel lehet helyettesíteni?
(#) ferci válasza mzsx hozzászólására (») Okt 4, 2007 /

Ez triac, nem tranzisztor...
Ha nem kapsz a boltban megfelelőt, próbálkozhatsz BT 138, 139-cel, ha ugyanúgy begyújtanak és beférnek...

BT134.pdf

(#) LipiG hozzászólása Feb 2, 2008 /

Üdv mindenkinek.

Láttam már itt alkonykapcsolóra több rajzot is.Én kocsiba szeretném a lámpát kapcsolni vele.
1 kérdésem lenne:Milyen érzékelőt tegyek be hogy az csak napfényre kapcsoljon?Nem szeretném ha mondjuk a szembe jövő lámpája miatt kikapcsolna vagy városba a közvilágitástól.
(#) kobold válasza LipiG hozzászólására (») Feb 2, 2008 /

Lehet játszani azzal, hogy hová helyezed el, mekkora érzékenységre állítod, esetleg nem egy, hanem több érzékelő van beépítve több irányba "célozva", és ezek együttesen válthatják csak ki a működést.
Közlekedésbiztonsági szempontból azonban rendkívül kockázatos lehet a hibás működés, szerény véleményem az, hogy nem túl megerőltető a gyári kapcsoló, használd azt.
(#) LipiG válasza kobold hozzászólására (») Feb 3, 2008 /

Nem is a kapcsoló megeröltető,sőt.Van ledes nappalifény lámpám.Azt szeretném,hogy világosba az világitson,sötétedéskor pedig átkapcsoljon a rendes tompitotra.
(#) m.gyula3 hozzászólása Ápr 6, 2008 /

sziasztok
Vki létszi magyrázza el h műxik az alkony kapcsoló mert megépítettem, minden a helyén ahogy kell, meg a kapcsolás is jó és nem megy, hiába tekergettem a trimmet.Persze sötétben próbáltam.köszi előre is
(#) rammeradrian hozzászólása Aug 24, 2008 /

Van egy panelem egy éjjeli lámpából
Arra lennék kíváncsi hogy hogyan lehetne használni 12V-ról
Mert 220V-os
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

Kapcsolónak kell nen lámpa ként
(#) titi válasza rammeradrian hozzászólására (») Aug 24, 2008 /

Szerintem tedd még fel vagy 50 topikba, hátha mindenütt válaszolnak rá!
A modik szeretik az ilyet... ...fórumszabályzat...
(#) Benx032 hozzászólása Okt 4, 2009 /

Helló Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy opt101-el tudok-e olyan kapcsolást létrehozni ami fényre kikapcsol két darab ledet és sötétre pedig bekapcsolja??

A Válaszokat előre is kösszi!
(#) lapose válasza Benx032 hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Szia!

Igen!
(#) Benx032 válasza lapose hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

És Tudnál ebbe segíteni 1 picit??
(#) lapose válasza Benx032 hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Szia!

Nem ismerem ezt az érzékelőt, ezért én próbapanelen valami ilyesmit raknék össze először.

erzekelo.gif

(#) zoly15 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Idézet:
„Amúgy a kérdésed elég érthetetlen. Van olyan reggel, amikor nem világosodik ki?”

Bocsi ha félreértetted.
Arra gondoltam hogy ha nem resetel...
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem