Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC-mentes oszcilloszkóp és jelgenerátor PC-hez RS232-re
Témaindító: valve, idő: Szept 27, 2007
Témakörök:
Sziasztok,..
Epitenek egy oszcilloszkopot, aminek a kovetkezo tulajdonsagai lennenek fontosak! Com portra legyen csatlakoztathato, ha lehetseges ne legyen benne mikrokontroller,.. Ehhez keresek valami kapcsolasi rajzot,.. Es programot ;o) Minden segitseget koszonok! (Jelgenerator rajza is erdekelne,.. Ez is johet ide,..)
Felejtsd el... Ez olyan, mintha lámpát akarnál építeni üveg és izzószál nélkül. Sorosport adatát valamivel fel kell dolgozni. Nem úszod meg processzor nélkül.
Akkor modositsd a tema cimet ha lehetseges PIC16F628A -val,..
Még várok... 16F628A-val is lehet. Egy nyolc lábú PIC-el is lehet generátort építeni.
Johet az a kapcsrajz is ;o) Ha van soft is hozza,.. Azert gondoltam PIC16F628A ra mert ebbol van nekem 14db ;o) Hasznalnam mar vmire oket,..
Idézet: „It's controlled over RS232 from a small Windows program, and can generate Sine-, Sawtooth-, Trangle- and Sqare-waves ranging from 0.07 Hz to about 200-300 kHz in 0.07 Hz steps (depending on your crystal).” Bővebben: Link
Ez eszmeletlen,.. Nagyon tetszik ez a kapcs,.. Osszedobom ezen a hetvegen! Valaki mar megepitette? Velemeny? Koszi szabi_o !!
De arra ugye rájöttél, hogy ebben is van mikrovezérlő?
Csak éppen nem MicroChip, hanem ATMEL márkájú...
Igen ;o) De akko is megepitem, aztan majd az egyetemen v egy ismerosnel beegetem,..
A legegyszerűbb PC-s oszcilloszkóp es jelgenerátor szerintem az ami a hangkártyádat használja. Ilyen progit rengeteget találsz a neten.
Legnagyobb hátrányuk, hogy 10Hz és 20kHz között működnek. A PC-be bemenő jelre pedig vigyázni kell, max 100-200mV lehet (hangkártyától függ), ezt egy pár ellenálattal megoldhatod (feszültség osztó). Ezt a progit már próbáltam és nagyon jól működik: Bővebben: Zelscope
Koszi szepen,.. Megnezem ezt is, jonak tunik, most tolti a progit,.. (van serial hozza? ;o)
Ejnye bejnye, az nem legális!
Különben van sok hasonló free progi is :yes: Pl. Itt Otthon még van egy pár hasonló free progi, jelgenerátor meg ilyesmi, ha nem találnál a neten eleget akkor még segithetek (épp melóban vagyok).
Ok Ok,.. Kocci,.. Amgy en is meloban vaok es mar minnya idje hacamenni ;o) Meg1x kocc a segitseget, kiprobalom mittudnak ezek a progik,..
Nincs mit!
Egyébként a fesz.osztó kimeneténél ajánlatos egy 10 - 100nF kondit is beiktatni (sorba) a DC fesz. ellen. Ja, és semmilyen felelősséget nem vállalok, ha valami bármilyen oknál fogva kipurcanna.
Epp most probalgatom ezt a Zelscopot esaz istennek nem tudok vele eloallitani egy szep szinuszjelet,..
Megterveztem az aramkoroket ehhez a DDS Synthesizer -hez, es gondoltam egyet, mi lenne ha ki vetnem belole azt a stabilizalo aramkort (aztcem stab v ha nem akkor adjatok egy infot,..) Minek bonyolitsak a helyzetet?,..
:eek2:
Ja, kihagyhatod s más módon is adhatsz neki tápot, csak ha jól tippelem a PC felől nem lehet majd lekapcsolni. Nem tűnik nagy hátránynak.
Tehat annak csak stabilizator szerepe van es az h a com port 4 es laban ha jel van akkor lekapcsol az aramkor,.. Azt olvastam aztcem h 5v ra stabilizal,.. most esik le a PIC -nek 5v kell,.. Koszi az infot! Csak meg azt nem tudom honna banyacok 11.0592 Mhz kristalyt,.. Fontosak lehetnek a tizedesek? Lessz nagy elmaszas ha egy 11 v 12Mhz et rakok bele,..
Ja es meg valami, annal az ellenallas kupacnal, rendes 2labu ellenallasokat raknek bele mert ilyenem nincs csak 2soros, szoval szerinted melyikek a 10 es melyikek a 20k -sak? |
Bejelentkezés
Hirdetés |