Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 261
(#) Bod970 hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
Üdv. Van egy Whirlpool adp 4420-as gépem. A hibajelenség, hogy indulásnál és minden szivattyúzásnál ki-be kapcsolgatja a szivattyút, közben ugyan ebben az ütemben villog a zöld led. Egy idő után abba hagyja és folytatja a programot.
(#) robicsoki hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
Tudja valaki,hogy mit jelent a CF459E mosogatógépnél
az E4 hibaüzenet? Köszi a segítséget.
(#) dampfl hozzászólása Júl 26, 2012 /
 
Üdvözlet Mindenkinek a fórumon.
Szeretnék segítséget kérni a Candy CDI 3515 típ mosogatógép javításával kapcsolatban.
A diagnózis a következő: minden előjel nélkül a soron következő mosogatásnál egyszer csak leáll sűrű sípolás és ledek villogása közepette, a bent lévő vizet kiszivattyúzta és nem hajlandó tovább menni, némi vizsgálódás után kiderült hogy nem fűt a drága. A hidegvizes programot szépen megcsinálja de mást ahol fűteni kéne ott akkor meg áll amikor a fűtésnek be kéne indulnia. A fórumot olvasva van sok jó ötlet amit el is kezdtem végig járni:
1. a fűtőszál okés, 2.a vezérlő panelen a relé kapcsol, 3.most a kondi csere van folyamatban, ill annak eredményére várok... De van két alkatrész amire 100%-ban nem tudom hogy micsoda, az első képen a karikában lévő eszköz vmi érzékelő lehet a nyillal jelzett kábelek mennek rá. Kivéve a helyéről belső felén nincs semmi sima müa felület van, és mint látszik a képen a szűrő teknő oldalában van ahol összegyűlik a leeresztett víz.
a második képen elvileg vmi hőfok nyomáskapcsoló lenne de erről kérnék megerősítést, a nyillal jelezett irányban van a fűtőszál, ami itt gyanus nekem hogy a piros kábel kicsit meg van égve, gondolom a terhelés véget, vagy lehet Ő a bűnös??!
Minden segítséget előre is köszönök!
(#) dampfl válasza dampfl hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Nos akkor folytatnám... a kondicsere nem oldotta meg a problémát, várom akkor a fenti kérdésekre a megoldást, vagy nálam okosabbak segítségét.
(#) botesz válasza dampfl hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Szia!Amelyika fűtőszál mellett van az valószínű hogy túlfűtés elleni védelem.Ami alul az oldalában van az lehet hogy egy NTC(elektronikus hőérzékelő)de nem mondom 100 ra.az utóbbit úgy tudod ellenőrizni hogy kiveszed és melegíted(pl öngyújtóval)és csökkenie kell az ellenálásának.de szerintem az a fűtés védelem csak kontakthibás mer eléggé el van égve a piros vezeték vége ezt ellenőrizd.
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Ja és még valami!Ami az oldalában van alul annak a 2 vezetékje a panelre megy vagy máshova?ha az a 2 a panelre megy akkor az az NTC
(#) dampfl válasza botesz hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Szia, köszönöm az infokat, a kütyünek a vezetéke közvetlen a panelre megy, tehát akkor NTC. azt nem tudod alap esetben ennek az elemnek milyen vezetési tulajdonsága van, mert kikapcsolt állapotban végtelen szakadást mérek rajta. A túlfűtés elleni védő cuccot meg ki iktathatom egy próba erejéig(vélemény?)
(#) dampfl válasza dampfl hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
közben megtörtént a próba, kiiktattam a fenti egységet, de nincs változás, a kábelt kicseréltem újra. alap esetben azon az érzékelőn is szakadást mérek, nem lehet hogy vmi víz érzékelő? hogy csak akkor legyen fűtés ha vizet érzékel?
(#) dampfl válasza dampfl hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Sőt azt kell mondjam rosszabb lett a helyzet, bekapcsolás után elindul(ok nélkül) a víz elszívó szivattyú és megy és megy... program elindul, de nem vagyok benne biztos minden jól mükszik. Közben méricskéltem működés közben mikor a fűtést kellett volna bekapcsolnia a rendszernek, és nem jött meg a 230V sőt a relét sem hallottam bekapcsolni, (méréskor igen hangosat kattan).
Elképzelhető hogy mégis a vezérlőpanel adta meg magát?
(#) botesz válasza dampfl hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Nem tudom.Amúgy ohm mérővel mérted?azzal a jó.annak a kütyünek alap esetben nem szakadtnakkell lennie.Az ami a fűtőszál mellett van az a gép belsejébe megy ugye?arról belülről csinálj egy fényképet.Ja és állítsd vissza a régi állapotot tedd vissz azt az érzékelőt.És úgy próbáld meg.Annak az ntc nek nem szakadást kell mutatni valamennyit kell mutatnia(hogy mennyit nem tudom) és hevítésre csökkennie kell.És a vezérlést meg reseteld.Melyik szivattyú megy az ürítő?ha igen akkor nézd meg a nikecel úszót lehet hogy fennakadt.
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Közben megpróbálom megkeresni a szervízkönyvét.
(#) dampfl válasza botesz hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Igen Ohm mérővel, a kütyüről majd a végén. ami a fűtőszál előtt van(szemből nézve a gépet) igen a gép belsejébe néz(kép3) alap esetben ez is szakadást mutat. Alap állapot visszatéve, semmi változás kivéve az ürítő szivattyú folyamatos működését, nikecel úszó ellenőrizve, nincs fen akadva. Hol tudom resetelni a vezérlést?

kép3.jpg
    
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Közben utánanéztem az oldalába az a pici az ntc a másikat még keresem.
(#) botesz válasza dampfl hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Hogy hol tudod resetelni azt nem tudom használatiban benne van (ha lehet!!!!!)Első látásra ez 3 cucc lehet nyomás érzékelő(azt nézi keringeti e a vizet a motor)szerintem ez lehet az de lehet még túlfűtés hőérzékelő.......Szedd ki és nézd meg mi az mert igy sok mindent lehet mondani én meg candy t még nem javítottam(szerencsére)
(#) dampfl válasza botesz hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Közben rájöttem a program reszetre... megvolt. a kép22 lévő eszközt inkább nem szedném ki mert ha jól megnézed a képet, be van téve az a sok pucukás kerek müa foglalat, és abban van belül egy kis müa ami téglalap alakú és azon van két saru, de az is patentosan van benn kicsit lötyög, nem hinném hogy roncsolás nélkül kijön. Azt mondod hogy az NTC-n nem kéne szakadást mérnem? menet közben is mérhetem? vagy esetleg sorban feszültséget?
(#) botesz válasza dampfl hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
A legjobb az ha kiveszed rákötöd ohm mérőre és alulról kicsit távolabb melegíted ha semmi változás nincs és nem is mutat semmit akkor valószínű ez lesz a probléma.ezt mindenképp próbáld ki.A másik izé meg szerintem egy sima membrános nyomáskapcsoló ami azt érzékeli hogy a szivattyú keringeti e a vizet azt egyenlőre hagyd de ebben nem vagyok biztos.
(#) dampfl válasza botesz hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Szia, tegnap már sok volt.... majd talán hétvégén folyt köv, addig nagyon köszi a segítséget!
(#) Papp Gyula hozzászólása Júl 27, 2012 /
 
Köszöntök mindenkit! S.O.S! CSF-458 E CANDY mosogatóm van. Elindítom, a program közepén megáll.
Olyankor se kép se hang. A kijelzőn sem világít semmi.
Nem reagál semmire. Egyszer csak magától kigyulladnak a lámpák és lehet újra indítani. Minden tanácsot előre köszönök! Segítsetek!
(#) botesz válasza robicsoki hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Szia!Ha jól emlékszem szivárgást jelez.
(#) botesz válasza Papp Gyula hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Panelnek a táp részét kéne megnézni.
(#) Papp Gyula hozzászólása Júl 28, 2012 /
 
Köszi, még annyit segíts légyszi! Hol keressem a panelt.
Nagyon szét kell érte szedni?
(#) Papp Gyula hozzászólása Júl 28, 2012 /
 
Még soha nem láttam ilyet szétszedve, az interneten nem találtam karbantartási leírást. Légy szíves küldj valami szerelési tanácsadást!
(#) botesz válasza Papp Gyula hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Hát service manualom nincs de a panel az ajtajában van és általában fent ahol a kezelőgombok vannak.De megnézem még azt a manualt.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Szerintem is ott a panel.
(#) botesz válasza Papp Gyula hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Itt találtam hozzá doksit ez a service manual ja.Bővebben: Link Alul a get manual gombra kell kattintani.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 28, 2012 /
 
Én láttam olyat whirlpool ban hogy alul volt a vezérlő fölül meg a kezelő de ebbe fix hogy fent van.De az ilyen whirlpool eaton párosítás volt( nem a legjobb)
(#) Papp Gyula hozzászólása Júl 30, 2012 /
 
Heló botesz! Köszi a segítséget, megtaláltam a linket, megpróbálok úrrá lenni a problémán.
(#) Bod970 válasza Bod970 hozzászólására (») Aug 3, 2012 / 1
 
Sikerült megoldanom a problémát. A táp részen lévő szürke színű 1,5µF-os kondi volt a bűnös. Kicseréltem és működik a gép. Azért írom, hátha valakinek hasonló problémája van.
Üdv. Mindenkinek
(#) botesz válasza dampfl hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Azóta mi történt?
(#) mosomaci7 hozzászólása Aug 6, 2012 /
 
Sziasztok!
Most szereztem egy Bosch SL15K1B mosogatót.
A szívattyúval van a probléma,nem szívattyúz.Szerintetek hogyan lehetne megjavítani házilag.Állítólag 70 ezer lenne a csere :S Ez reális ár?
Köszi
Következő: »»   22 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem