Fórum témák
» Több friss téma |
Értem.
Akkor lefordítom, amiről a linkelt helyen írnak: Idézet: „A BD7 alapvetően 100-as fsb-jű (a quad pumped bus miatt szokták 400-asnak is hívni őket) procikat kezel (lehet hogy kezeli a 133-as (533) procik egy részét is, nem tudom fejből és lusta vagyok utánanézni)” Azaz, csakis 400, esetleg 533 MHz-es FSB-jű processzorokat támogat az említett lap. Az 533-asokat nem biztos! A 800-asokat meg egyáltalán nem! 3 GHz-es Pentium IV-esből viszont nem sok 400 MHz FSB-jű szaladgál. Inkább 533 vagy 800 MHz-es FSB-vel működőek az elterjedtebbek, amiket vagy csak esetleg vagy egyáltalán nem kezel a lapod.
Áhhhá%!
Köszi a kimerítő válaszodat ... de ki is merültem tőle, mert utánanéztem a 3MHz-es procimnak a kódszáma alapján, és az bizony 800 MHz-es FSB-vel megyeget. Vagyis a lapomon sehogysem fog? Tehát még egy BIOS frissítése sem hozna rá áldást fizikailag sehogyse? Hááát - kááár, nagy káár. A jelenlegi 2,4MHz-esemről talán annyit, az a hivatalos formula szerint 533-at visz. Azt még valahogy elkezelgeti a lap, és fel van húzva 2,81-re. Hibamentesen elmegy ezzel a 18%-os tuninggal. 2,9-nél már hibázott, kiakadt, nem vitte a slotokat ...
A BIOS, mint szoftver nem tud a hardveres képességeken változtatni.
Meg a mértékegységet tegyük helyre: 3GHz és 2,4GHz procikról volt szó.
Sziasztok!
Akad némi problémám.mégpedig egy ASUS P4P800VM/S lappal. Proci: P4 2,8GHz 512/800 HT RAM:4 x 215Mb PC3200 (egyformák dual-ban mentek) Video kártya: Geforce FX 5600 HDD1: Hitachi 80GB IDE 7200/m 133 MB/s (6) HDD2: WD 40GB SATA 7200/m 150MB/s (5) Eddig XP volt rajta és kifogástalanul tette a dolgát.Most tettem rá egy Win7 Professionalt,(a VGA Vista drivert kapott és megy megy vele az AERO is) és letérdelt A problémám.A mappákat nehezen bontja ki,sokszor kiírja hogy az "intéző nem válaszol".A merevlemez meg dolgozik mint a güzü Felbontottam a dual channelt és betettem a második slotba egy 1GHz szintén PC 3200 RAM-ot.Így lett 1,756MB a kapacitás.Most már a mappákat rendesen bontja de nem vagyok meg elégedve a sebességgel.A flash videókat sem játssza rendesen.Esetleg tudtok valami tippet adni mielőtt vissza állok XPre? Idézet: „RAM:4 x 215Mb PC3200 (egyformák dual-ban mentek)” Idézet: „betettem a második slotba egy 1GHz szintén PC 3200 RAM-ot.Így lett 1,756MB a kapacitás”
Hali!
Igaz, elszámoltam és ráadásul el is írtam tehát 1 GB RAM került be ,és ,az új immár helyes kapacitás 1792 MB (1,75 GB). Egyébként tévedtem a mappa kiolvasásával kapcsolatban is .Most sem olvassa olyan gyorsan mit az Xp .Jó néhány másodperc kell mire beolvas egy 3,2Gb mappát ami az XP-nél azonnal ment.
Az első, amit ezügyben tehetsz, hogy beállítod az egész C könyvtárra az indexelést. El fog tartani egy darabig, de megéri.
Be állítottam az összes meghajtóra mert nem csak a C-n csinálta.Kíváncsi leszek mi változik majd.
Újabb megfigyelés.Olyan játék ami az XP-n ment DX 7-es videó kártyával most akadozik DX 9-cel.Tudom hogy a WIN7-nek vannak gondjai a játékkal de nem gondoltam volna hogy ennyire.
Szia!
Engem is erdekellne, hogy hogyan kell beallitani az indexelesty, mert vannak mappak amiket nekem is nehezen nyit meg a gep, en viszont windows XP-t hasznalok. A gep az eleg uj, AMD SEMPRON 64, ECS AMD690GM-M2 alaplap es 1 Gb DDR2 RAM. ASUS 256 Mb-os Radeon X1050 PCI-e videokartya. Viszont volt olyan, hogy amikor Win7 volt rajta akkor minden gyorsan nyilt meg, nem gondolkozott. Most XP-n vannak mappak leginkabb amelyek programokat tartalmaznak, lassan nyilnak meg, es neha amig elojonnek a dolgok a mappaban az idore a gep is megfagy.
Szia!
Az automatikus index az XP alapból be van kapcsolva ha jól emlékszem.
Hali!
Úgy fest, hogy most egész normálisan teszi a dolgát.Még várok a visszaállással.Nem vagyok játékfüggő de szeretem ha minden jó a gépen.
Hali!
Még egy kis megfigyelés. Feltettem a Beach Head 2002 nevű kis játékot,ami arról szól hogy van egy géppuska állás és mindenre lőni kell ami mozog.Nos ez az egyébként egyszerű játék, fele, negyed, akkora sebességen fut mint XP-n.(Visszatettem a dual módot mert egyébkén a lövések száma elért a 2/s értéket, az 6/s helyett. Így viszont folyamatosan dolgozik a vincseszter. Nem a játék a fontos hanem hogy miért csinálja ezt?. (Van egy Toshiba laptop,Ezekkel a paraméterekkel. .nem azt mondom hogy száguld de sokkal gyorsabb mint a dupla sebességű HT proci. Idézet: „(Van egy Toshiba laptop,Ezekkel a paraméterekkel. .nem azt mondom hogy száguld de sokkal gyorsabb mint a dupla sebességű HT proci.” Ez konkrétan nem véletlen. A T2310 egy Core-architektúrás CPU. A leggagyibb és legbutább Core-architektúrás CPU-ban egyetlen egy mag is simán ráver egy 1.5-2x szorzót teljesítményben bármelyik P4-re. És ebben konkrétan két ilyen mag is van... Lehet ezeket a P4-eket még sokáig használni, de azt azért látni kell, hogy egy 4-5 évvel ezelőtti normális géphez képest a fasorban sincsenek teljesítményben, ehhez képest télen egy kisebb szoba fűtésére elegendő hőt termelnek... A folyamatos vincseszter-tekerés mondjuk 90% eséllyel a nem elegendő RAM miatt lehet. A másik megoldás valami háttértevékenység (pl. indexelés), ami folyamatosan olvassa a vinyót. Az elsőre a megoldás a megfelelő mennyiségű RAM elhelyezése a gépben, a másodikra a vinyótekerő alkalmazás kikapcsolása.
" A T2310 egy Core-architektúrás CPU."
Nem, nem az. A mobil vonalat, ahogy az asztali Core-magokat is ugyan a Pentium M-ből növesztették ki, de a Yonah magok két Pentium M (Dothan) házasításából lettek, és bár Core Duo a nevük, nem sok közük van a Core architektúrához, hanem annak elődjéhez inkább. A Meromok voltak az igazi, Core alapú mobil CPU-k.
sziasztok. volna egy olyan problémám hogy van egy régi pc ém és a Windows telepítésénél mikor rakja fel az eszközöket akkor 34 percnél lefagy a telepítés próbálkoztam több op rendszerrel is de a Windows alapú rendszerek mind ezt csinálják lefagynak 34 percnél de viszont a linux rendszerek feltelepülnek rendesen.a gépem intel 2800 .512 ram ddr1.ati 128 as videokártya .
Szia!
Mit értesz az alatt ,hogy Windows alapú rendszer?Csak azért,mert: A win 7 nem fagyhat le mert nem látod hogy hol tart.(percben kifejezve).A Vistát nem tudom mert soha nem volt. Az XP és ez alatti rendszerek kijelezték, de ami a közös bennük hogy CD-ről települnek.Az előbbiek DVDről. Röviden ,szerintem behalt az optikai meghajtód.
Gyári XP lemez? Már találkoztam olyan Nlite-s XP lemezzel ami a hibás, CD-re integrált videokártya driver miatt akadt meg 34 percnél.
Sziasztok!
Olyat tudnak a mai gépek, hogy a wifin kapott internetet ugyanazon a wifin keresztül meg is osszák? Elég gyenge a jel, ahol vagyok. Számítógép simán veszi, telefonnak már kevés. Logikus megoldás egy új, erősebb router lenne, de arra csak 1 hónap múlva kerülhet sor. Ezért szeretném ezt ideiglenesen megoldani. Valami olyasmit hallottam, hogy a telefonok tudnak ilyet. VPN hálózat, vagy ilyesmi lehet, nem vagyok szakértő ebben a témában. Köszönöm a segítséget! Idézet: „Számítógép simán veszi, telefonnak már kevés.” Erre a problémádra az, amit kitaláltál, nem lenne megoldás. Ahhoz, hogy bármit tudjál csinálni a wifin, ahhoz az access pointot a készülékednek jól kell látnia. Vagy másik access point fog kelleni, vagy jobb telefon (aminek jobb minőségű a wifi interfésze, jobb az antennája). Hiába csinálna bármit a számítógéped, a telefonod wifivel a számítógépedet is csak az access pointon keresztül látja.
Értem mit akarsz mondani, de másra gondoltam. Volt olyan, hogy kábeles netet osztottam meg wifin keresztül (nevezzük A gépnek az adót) egy másik laptopra (nevezzük B-nek). Akkor B gép A-n keresztül kapcsolódott a kábeles netre. Ugyanezt szeretném,. Wifit venné a laptopom, és osztaná is tovább a telefonnak, mint egy új adó. Úgy hallottam, megoldható, hogy felváltva ad és vesz a wifi kártya, és úgy működik, mint egy továbbító, erősítő. Vagy ilyen csak az álmaimban létezik? Az is elképzelhető
Ehhez access point-ként működni képes wifi kártya kell(ene). A pc-kben levő wifi kártyák 98%-a nem ilyen. Ha ilyen kártyád van, akkor meg lehetne csinálni vele.
Laptopról van szó, Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN kártyával. Hogyan tudom megállapítani, hogy megfelelő-e, és ha megfelelő, akkor hogyan kellene beállítani? Egy link is jó lenne, onnan már megoldom a problémát. Köszi!
Sziasztok.
Egy HP cd-writwr 9500 series (HP C4502) CD iró nem hajlandó "foglalkozni" a CD lemezekkel. Kettő megoldást fontolgatok. 1: Kicserélem a lézerdiódát 2: Lecserélem a frimware -t hátha a számlálót is nulláza és felkelti az érdeklődést a CD -t kezelése iránt. Azt tudom, hogy ezek a CD írók valójában Sony CRX160E belsővel rendelkeznek, így ehhez kerestem frimware -t sajnos eddig nem oylan sok sikerrel. Aki tud linket adni a meghajtóhoz azt nagyon megköszönném.
Szoftveres úton lehet szinte bármelyik wifi kártyából hotspotot csinálni, bár az eredmény kérdéses. Egyszerűbb lenne vagy a routernek adni egy nagyobb,e setleg irányjtott antennát, vagy egy második wifi kártyával osztani a laptopról.
AP-ként a W7, Vista, és XP is tud ilyet, ad-hoc kapcsolatot lehet rlétre hozni. Ami macerásabb, az a repeater+wifi klienns.
Firmware nem hisze, hogy bármi számlálót érintene. Egyébként állítólag ehhez a géphez sose adtak ki frissített vezérlőszoftvert, ha találsz is hozzá gyárit, kérdés, hogy mivel írod ki rá. HQ-nál vannak Sony futóművekhez alkatrészek, hátha..
sziasztok. volna egy kérdésem.a gépet nem lehet bekapcsolni csak ha hátul a tápot kikapcsolom de akkor se mindig engedelmeskedik csak több probálkozás után. Az alaplap száma ASUS M2N4-SLI. előre is kőszi a segitséget üdv:attila
|
Bejelentkezés
Hirdetés |