Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   807 / 1385
(#) kokozo válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Ha írsz rá szöveget akkor könnyebben meg lehet tudni melyik oldal melyik.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Persze , mert a fólia fényes felülete valamennyire vissza veri a fényt mielőtt elérné a rajzolatot , de ez fordítva már nem ugyan az , mert a rajzolat felől a festék elnyeli az összes fény , és a fóliára már egy sötétebb fény kerül , de még mindig erősebb mint ha fordítva lenne, amit ó át enged lazán .
(#) janikukac hozzászólása Júl 30, 2012 /
 
Szia 'Tikimaci'!
Itt küldök pár képet, ez elég meredek volt megcsinálni, mégis sikerült. Kezdem csipázni, hogy mit magyaráztál a videódba! Alacsony volt a hő, szerintem nagyon szép lett a vasalás! Rettentő vékony, 18mm-es vonalak mindenhol szinte !
(#) janikukac hozzászólása Júl 30, 2012 /
 
A másik pedig a duncos próba ! Ez az a fólia, ami fél napot majdnem benn volt. Kicsit lehet romlott a minőség, de raktam fel egy másikat is példának , ami nincs kezelve!

Üdv!
(#) havranarpi válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Nem 0,18 mm?
(#) janikukac válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
De, csak félreírtam, köszi !
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Hé ki csávó hát lebuktatsz Bár úgy is tudja mindenki .Nos emlékszel amit írtam neked , hogy fogsz örülni nem is kicsit remélem örülsz.Egyébként letisztul , és szép lett.Ha még jobban rá fogsz érezni , vagy inkább annyira benne lesz a kezedbe hogy érzed majd , hogy kell egyre finomabban csinálni úgy fogsz egyre vékonyabb vonalakat is csinálni .És ezek után csak annyi lesz a baj , illetve nem baj , csak keresni fogod saját magad határait , de ezzel együtt már olyanokat fogsz megcsinálni amit dry al nemigen , legalább is nyomdai maszk nélkül nem , de megmerném kockáztatni , hogy még nyomdaival sem , hisz ilyen vékony vonalaknál már az előhívó roncsol , és ezt nem lehet kivédeni .Tényleg jó irányba haladsz gratula.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Köszi, meg akartam mutatni!
A duncos képeket láttad?
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Igen láttam , de nekem más ötleteim vannak egyenlőre még tesztelésre várnak , nekem sok az a fél nap , de egyébként nem rossz.Ha itt leszel lehet én is rakok majd fel ha lesz jó eredmény fólia rajzolat ügybe.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
De az csak a véletlenség miatt volt. Amúgy 10 perc kell, ha mindent jól csinálsz !
(#) pjg válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Pollákos vagy? Én is oda jártam, csak akkor még IPSZAK volt.

Látom már 9.b-s voltál Mácsai László osztályában.
A tanárok közül csak 2-őt ismerek. Bojtos Józsefet, aki osztálytársam volt. Egy padban ültünk. A másik Gulyás László, aki tanár volt, de engem nem tanított.
(#) Zoli_bácsi válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Nekem sajnos a nitrohígítós módszer nem vezetett eredményre. Hiába zártam össze a nyákrajzot a nitrohígítóval átitatott papírtörlőt, nem volt konkrét változás 30-40 perc alatt sem. Viszont ha telibe fújtam, akkor már igen, viszont akkor nagyon kényessé vált a festék a felületen. Toner Density nevű (nem tudom hogy hol lehet az országban beszerezni, google-tól semmi érdemlegeset nem tudtam meg) spray-vel viszont elég jó eredményt értem el.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Hát nagyon biztos nem lehet elrontani bele az üvegbe és lezárni és GO.

Zol_bácsi: én meg Alkoholos kontakt spré vel fújtam telibe , az kb jó volt , de befújta körömlakk lemosóval is az is jó volt.Ilyen pumpás kis fújóval , de ha minden igaz lesz jobb , és a rajzolat minősége sem fog változni remélhetőleg.
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szerintem a jó minőség lényege, hogy ne műanyag duncos üvegbe rakjuk, és ruha rongyot áztassunk. Persze folyamatosan figyelni is kell . Gyorsaságon az segít, ha napfényre rakjuk.
(#) Petjaa válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Helló!

Én ilyen toner density sprayt debrecenben a nyomda ellátóban kaptam. A neve pedig Toner Piú. Az ára se volt vészes. Olyan 2000 Ft körül volt. Viszont amit észrevettem rajta, hogy nem minden tonerral működik. Például a Samsung tonerjával semmit nem csinál, a HP val viszont érezhető a különönbség.

Üdv Petjaa
(#) pluto válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szia Havranarpi!

A kvarcüveget honnan tudtad beszerezni? Mert mindenhol ahol jártam, azt mondták, hogy csak Belgiumból tudnának rendelni aranyáron. Nem beszélve arról, hogy abban a méretben amiben kellett volna - valamivel nagyobb mint az A4, oldalanként +5cm. - kilátástalan. Egyébként onnan tudod, hogy kvarcüveg, ha üvegvágóval meghúzod, töröd, akkor oldalról nézve nem zöld (az hagyományos ablaküveg), hanem fehér.
(#) eyess válasza pluto hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Pl scanner üvege , fénymásoló üvege , és ezekből van nagyobb is A3 mas stb stb stb
(#) pluto válasza eyess hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szia!

Ez valamikor igaz volt, a "hőskorban". Manapság már rég nem kvarcüvegből csinálják, nemes egyszerűséggel túl drága. Hozzáértő szervizes mondta. Feltéve, ha nem fogsz ki valami ipari nyomdai kütyüt, ahol nem számított az ár.
(#) eyess válasza pluto hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szét kell nézni olyan helyeken ahol vannak ilyen kacatok , vagy bontók , és potom pénzért megvenni , és kitermelni belőle .
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Ennél sokkal jobb módszer, ha színtelen lakkal lefújod, egyszerűbb, gyorsabb, szebb. Bár ezt már említettem neked, úgy látom hiába..
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Ne beszélj zöldségeket. Egy írásvetítő fóliának nincsen fényesebb oldala!
Azért nem mindegy, hogy hogy van a nyákon, mert különösen nagyon vékony vonalvastagságnál a vonal és a fólia vastagsága összemérhető, és hacsak nem teljesen felűlről érkezik a fény (márpedig a levilágítóink tőbbségénél nem), óhatatlanul alávilágít a fény. Vegyünk egy 0.5mm vastag vonalat, és egy egyszerűség kedvéért 0.5mm vastag fóliát. A levilágító felől a fény 30 fokban érkezik. Egyszerű trigonometria, mennyire világít a vonal alá a fény?
Ha a nyomtatott oldal néz lefelé, lehet akár 40020300303828mm vastag a fólia, és jőhet a fény 60 fokban is, nem tud alávilágítani. Ilye. Egyszerű!
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Tökéletes példák a szétlapult vezetősávokra, ami a dry-nál nem fordul elő. De tényleg halad a dolog.
(#) Zoli_bácsi válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
40020300 km vastag a fólia. hmm... :eek2:
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Hopsz egy kis kritika Janikukacnak .De de nos nem azt írtam én sem , hogy melyik oldala fényesebb vagy melyik nem , és abban is van valami amit te írsz .De ha a rajz van felül nyomtatásról beszélünk nem nyomdáról , Akkor igenis a rajzolat az matt , de a mellette lévő fólia fényes , de a matt rajzolaton keresztül úgy megy át a fény mint kés a vajon , innentől ugyan az amit akkor leírtam.Persze nyomdai masznknál mind két oldal egyforma ott nincs ilyen különbség.
(#) gulasoft válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Rátapostam a számokra, hogy érzékletes legyen
(#) pluto válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szia Simpi!

Mondjuk az én lévilágítómba is egy 5mm-s hagyományos üveg került és tudok vele élni. Kifejezetten jól működik. Igaz 14db 15W-s cső van benne úgy ca 50cm-s távolságban plusz fényterelő rács. Itt mondjuk nem igazán számít, hogy jó 60%-t az UV-nek elnyeli. Viszont hajdanában azért kerestem, mert profi labor (tehát kicsi) levilágítók kvarcüveggel készülnek. Itt egy példa, 8mm-s csiszolt feszültség mentesített kvarcüvegből. Ja az árát is meg lehet nézni. Ez itt. Itt már nem egy ligában játszunk legalább is én nem.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Kérdezek tőled valamit. Sok mindenféle elkészítési módot láthattál láthattatok tőlem . Szerinted van e olyan rajz amit nem tudnék megcsinálni ugyan olyanra mint te dry al .Csak kérdés nem kihívás .
(#) gulasoft hozzászólása Júl 30, 2012 /
 
Én vettem az űvegestől 2cm vastag dögnehéz és zöld üveget. 1 perc a dry 3db uv cree leddel. Nem kell ám ezg agyonspilázni.
(#) Szpisti hozzászólása Júl 30, 2012 /
 
Üdv!
Elgondolkodtam ezen a nitrohigítós/oldószeres tónusjavításon.
Azért annak a veszélye itt fennállhat, hogy a tonerporba felszívott oldószer levilágításkor a hőtől kipárologva a fényérzékeny réteget feloldhatja. Függetlenül attól hogy melyik oldala néz a réteg felé - a pauszon könnyen átdiffundálhat helyileg a gőze.
Azért egyszer majd kipróbálom persze.
(#) eyess válasza Szpisti hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Nem hiszem , azért ott még közbe van egy fólia .Egy lépéssel előbbre gondoltál.
Következő: »»   807 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem