Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ha írsz rá szöveget akkor könnyebben meg lehet tudni melyik oldal melyik.
Persze , mert a fólia fényes felülete valamennyire vissza veri a fényt mielőtt elérné a rajzolatot , de ez fordítva már nem ugyan az , mert a rajzolat felől a festék elnyeli az összes fény , és a fóliára már egy sötétebb fény kerül , de még mindig erősebb mint ha fordítva lenne, amit ó át enged lazán .
Szia 'Tikimaci'!
Itt küldök pár képet, ez elég meredek volt megcsinálni, mégis sikerült. Kezdem csipázni, hogy mit magyaráztál a videódba! Alacsony volt a hő, szerintem nagyon szép lett a vasalás! Rettentő vékony, 18mm-es vonalak mindenhol szinte !
A másik pedig a duncos próba ! Ez az a fólia, ami fél napot majdnem benn volt. Kicsit lehet romlott a minőség, de raktam fel egy másikat is példának , ami nincs kezelve!
Üdv!
Nem 0,18 mm?
De, csak félreírtam, köszi !
Hé ki csávó hát lebuktatsz Bár úgy is tudja mindenki .Nos emlékszel amit írtam neked , hogy fogsz örülni nem is kicsit remélem örülsz.Egyébként letisztul , és szép lett.Ha még jobban rá fogsz érezni , vagy inkább annyira benne lesz a kezedbe hogy érzed majd , hogy kell egyre finomabban csinálni úgy fogsz egyre vékonyabb vonalakat is csinálni .És ezek után csak annyi lesz a baj , illetve nem baj , csak keresni fogod saját magad határait , de ezzel együtt már olyanokat fogsz megcsinálni amit dry al nemigen , legalább is nyomdai maszk nélkül nem , de megmerném kockáztatni , hogy még nyomdaival sem , hisz ilyen vékony vonalaknál már az előhívó roncsol , és ezt nem lehet kivédeni .Tényleg jó irányba haladsz gratula.
Köszi, meg akartam mutatni!
A duncos képeket láttad?
Igen láttam , de nekem más ötleteim vannak egyenlőre még tesztelésre várnak , nekem sok az a fél nap , de egyébként nem rossz.Ha itt leszel lehet én is rakok majd fel ha lesz jó eredmény fólia rajzolat ügybe.
De az csak a véletlenség miatt volt. Amúgy 10 perc kell, ha mindent jól csinálsz !
Pollákos vagy? Én is oda jártam, csak akkor még IPSZAK volt.
Látom már 9.b-s voltál Mácsai László osztályában. A tanárok közül csak 2-őt ismerek. Bojtos Józsefet, aki osztálytársam volt. Egy padban ültünk. A másik Gulyás László, aki tanár volt, de engem nem tanított.
Nekem sajnos a nitrohígítós módszer nem vezetett eredményre. Hiába zártam össze a nyákrajzot a nitrohígítóval átitatott papírtörlőt, nem volt konkrét változás 30-40 perc alatt sem. Viszont ha telibe fújtam, akkor már igen, viszont akkor nagyon kényessé vált a festék a felületen. Toner Density nevű (nem tudom hogy hol lehet az országban beszerezni, google-tól semmi érdemlegeset nem tudtam meg) spray-vel viszont elég jó eredményt értem el.
Hát nagyon biztos nem lehet elrontani bele az üvegbe és lezárni és GO.
Zol_bácsi: én meg Alkoholos kontakt spré vel fújtam telibe , az kb jó volt , de befújta körömlakk lemosóval is az is jó volt.Ilyen pumpás kis fújóval , de ha minden igaz lesz jobb , és a rajzolat minősége sem fog változni remélhetőleg.
Szerintem a jó minőség lényege, hogy ne műanyag duncos üvegbe rakjuk, és ruha rongyot áztassunk. Persze folyamatosan figyelni is kell . Gyorsaságon az segít, ha napfényre rakjuk.
Helló!
Én ilyen toner density sprayt debrecenben a nyomda ellátóban kaptam. A neve pedig Toner Piú. Az ára se volt vészes. Olyan 2000 Ft körül volt. Viszont amit észrevettem rajta, hogy nem minden tonerral működik. Például a Samsung tonerjával semmit nem csinál, a HP val viszont érezhető a különönbség. Üdv Petjaa
Szia Havranarpi!
A kvarcüveget honnan tudtad beszerezni? Mert mindenhol ahol jártam, azt mondták, hogy csak Belgiumból tudnának rendelni aranyáron. Nem beszélve arról, hogy abban a méretben amiben kellett volna - valamivel nagyobb mint az A4, oldalanként +5cm. - kilátástalan. Egyébként onnan tudod, hogy kvarcüveg, ha üvegvágóval meghúzod, töröd, akkor oldalról nézve nem zöld (az hagyományos ablaküveg), hanem fehér.
Pl scanner üvege , fénymásoló üvege , és ezekből van nagyobb is A3 mas stb stb stb
Szia!
Ez valamikor igaz volt, a "hőskorban". Manapság már rég nem kvarcüvegből csinálják, nemes egyszerűséggel túl drága. Hozzáértő szervizes mondta. Feltéve, ha nem fogsz ki valami ipari nyomdai kütyüt, ahol nem számított az ár.
Szét kell nézni olyan helyeken ahol vannak ilyen kacatok , vagy bontók , és potom pénzért megvenni , és kitermelni belőle .
Ennél sokkal jobb módszer, ha színtelen lakkal lefújod, egyszerűbb, gyorsabb, szebb. Bár ezt már említettem neked, úgy látom hiába..
Ne beszélj zöldségeket. Egy írásvetítő fóliának nincsen fényesebb oldala!
Azért nem mindegy, hogy hogy van a nyákon, mert különösen nagyon vékony vonalvastagságnál a vonal és a fólia vastagsága összemérhető, és hacsak nem teljesen felűlről érkezik a fény (márpedig a levilágítóink tőbbségénél nem), óhatatlanul alávilágít a fény. Vegyünk egy 0.5mm vastag vonalat, és egy egyszerűség kedvéért 0.5mm vastag fóliát. A levilágító felől a fény 30 fokban érkezik. Egyszerű trigonometria, mennyire világít a vonal alá a fény? Ha a nyomtatott oldal néz lefelé, lehet akár 40020300303828mm vastag a fólia, és jőhet a fény 60 fokban is, nem tud alávilágítani. Ilye. Egyszerű!
Tökéletes példák a szétlapult vezetősávokra, ami a dry-nál nem fordul elő. De tényleg halad a dolog.
40020300 km vastag a fólia. hmm... :eek2:
Hopsz egy kis kritika Janikukacnak .De de nos nem azt írtam én sem , hogy melyik oldala fényesebb vagy melyik nem , és abban is van valami amit te írsz .De ha a rajz van felül nyomtatásról beszélünk nem nyomdáról , Akkor igenis a rajzolat az matt , de a mellette lévő fólia fényes , de a matt rajzolaton keresztül úgy megy át a fény mint kés a vajon , innentől ugyan az amit akkor leírtam.Persze nyomdai masznknál mind két oldal egyforma ott nincs ilyen különbség.
Rátapostam a számokra, hogy érzékletes legyen
Szia Simpi!
Mondjuk az én lévilágítómba is egy 5mm-s hagyományos üveg került és tudok vele élni. Kifejezetten jól működik. Igaz 14db 15W-s cső van benne úgy ca 50cm-s távolságban plusz fényterelő rács. Itt mondjuk nem igazán számít, hogy jó 60%-t az UV-nek elnyeli. Viszont hajdanában azért kerestem, mert profi labor (tehát kicsi) levilágítók kvarcüveggel készülnek. Itt egy példa, 8mm-s csiszolt feszültség mentesített kvarcüvegből. Ja az árát is meg lehet nézni. Ez itt. Itt már nem egy ligában játszunk legalább is én nem.
Kérdezek tőled valamit. Sok mindenféle elkészítési módot láthattál láthattatok tőlem . Szerinted van e olyan rajz amit nem tudnék megcsinálni ugyan olyanra mint te dry al .Csak kérdés nem kihívás .
Én vettem az űvegestől 2cm vastag dögnehéz és zöld üveget. 1 perc a dry 3db uv cree leddel. Nem kell ám ezg agyonspilázni.
Üdv!
Elgondolkodtam ezen a nitrohigítós/oldószeres tónusjavításon. Azért annak a veszélye itt fennállhat, hogy a tonerporba felszívott oldószer levilágításkor a hőtől kipárologva a fényérzékeny réteget feloldhatja. Függetlenül attól hogy melyik oldala néz a réteg felé - a pauszon könnyen átdiffundálhat helyileg a gőze. Azért egyszer majd kipróbálom persze. |
Bejelentkezés
Hirdetés |