Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1110 / 2519
(#) djzotya válasza sound.man hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Na most akkor jól megkavarodtam,maradok az arany középútnál lesz DAP 1600 kész
(#) simi21 hozzászólása Aug 6, 2012 /

Üdv mindenkinek.A segítségeteket szeretném kérni.Van egy Orion Orister 1015-ös erősítőm,és úgy nézki hogy nem csak a végfokok hanem a trafó is elment benne.A trafó bemenetén bemegy a fesz. de a kimenetén már nemtudok mérni semmit.próbáltam kimérni az ellenállását de csak az egyik felén van egy kicsi.Valószínűleg szakadás van benne.Mit ajánlotok?Szerezzek egy másik trafót,vagy dobjak össze neki valami féle tápegységet?Elvileg 20V és 32-38V kellene.Mellékeltem egy kapcsolási rajzot.Előre is köszi.
(#) sound.man válasza djzotya hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Az is lényegesen erősebb lehet mint az EP2500.
(#) Beringer 600 válasza simi21 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Hali! Minden bizonnyal a primér oldal szakadt meg,mert a szekunder oldalt kicsit nehezebb hazavágni.Boncsd meg a trafó burkolatát,és minden bizonnyal a hővédelem szakadt meg,és ez olyan hibát eredményez mintha a primér oldal lenne meg szakadva egy kis ellenálást keress,rögtön ott van a burkolat alatt,a 220-as bemenetelnél.Tapasztalatból mondom,és már javítottam trafót ezzel a hibával.Ha kérdésed van,szólj.Üdv,Zsolt.
(#) djzotya válasza sound.man hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Soundman köszi,egy kicsit ígyis a DAP AUdio felé húz a szívem,akkor az marad

Köszi szépen a segítséget.Megbontom aztán majd írok hogy mire jutottam.Üdv.Balázs

Amúgy lehet hogy igazad lesz mert kicsit túl melegedett szegényke annyira járattuk,meleg is volt.De most majd veszek bele bd249c-t az majd bírja a terhelést.
(#) djcrash válasza djzotya hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Szia az ep 2500 nem tud meg 2x 350w 8 ohm on se... nekem volt 1napig lemertem a tejesitmenyet es mar az nap tul is adtam azon a vackon. Hazilag jobbat lehet csinalni. azt irja rajta hogy 2x 1200 2ohm... 2ohm ot sehogy se birja. amugy meg 800 Va trafo van benne...
(#) djzotya válasza djcrash hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Thank you djcrash,akkor szerinted a DAP jó ?
(#) hlasznizoli válasza Szabi1 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Köszönöm! Ez kell nekem!

Jobb mindt a behringer. En Yamaha vegfokot hasznalok,eleg sok bulit kibirt es nincs vele semmi gond.
(#) djzotya válasza djcrash hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Mondjuk a yamaha az csúcs,de én annyira nem vagyok eleresztve pénzügyileg hogy megvehessem.60-70 K t szánok rá maximum.
(#) PH-User hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok!

A közeljövőben szeretnék építeni egy erősítőt, TDA szériás IC-vel. Amit szeretnék; távirányíthatóságot, LCD-kijelzőt a hangszín és hangerő kijelzésére, hangszínszabályzót, balansz állíthatóságot, hangszóróvédelmet, némítás funkciót, legalább 2x30W teljesítményt.

Hogyan kezdjek neki?
(#) kuka88 hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok,
Szeretnék építeni egy 2.1-es erősítőt amit egy akkuról szeretnék üzemeltetni. Egyenlőre csak tervekben szerepel, így jöhet bármilyen erősítő nem kell hangszórókhoz egyeztetni, viszont a súly miatt a kisebb teljesítményűekre gondoltam.
-Valaki próbálkozott már ilyennel?
-Illetve egy árbecslést tudnátok mondani ?
Köszönöm
(#) bencikusz válasza kuka88 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Szia!
Ezt neked találták ki:
Bővebben: Link
Üdv.
B
(#) kuka88 válasza bencikusz hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Köszönöm
(#) Kiszsan hozzászólása Aug 6, 2012 /

hali. Javítgatom az erősítőm...amíg meg nem jönnek meg a cuccok hozzá...addig kialakítottam egy izmosabb hűtő rendszert az előlapra..kicsit nem törődve az optikával...a hátsó nagy venti mellé még előre kialakítottam még 2 a végfokokat hűtő hűtést...hogy soha ne legyen forró az eleje,ha fullon megy...gondolom rengeteg probléma kialakulása megelőzhető egy jó végfok tranyók jobb hűtésével...jól gondolom?
(#) kuka88 válasza bencikusz hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Egy kapcsolási rajzot és nyáktervet nem tudnak valaki?
Köszönöm

Ezek nem dragak es meg 10ev mulwa is mukodni fognak...Bővebben: Link
(#) sound.man válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Az a baj, hogy nincs mit hűteni. Borda kéne oda, mert így megy be a levegő de.. Tranyók tetejét max azt hűti meg azt az alulapot amin van.
(#) PH-User válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Ha hűtőbordás lenne az eleje, akkor többet érne...
A ventilátorok mögött a rácsot pedig bővítsd fel a forgórésszel megegyező átmérőjűre és lehetőleg kör alakúra, úgy lesz a legjobb.
A jelenlegi nyílás miatt hangosabbak lesznek a ventik és levegő sem áramlik annyi.
(#) storm válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

A nyílásokat valóban bővíteni kéne, illetve ha már a probléma megelőzésnél járunk egy-egy ventirácsot mindegyik venti megérdemelne.
(#) djzotya válasza djcrash hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ebben igazad van,lehet lecsapok a 3500 re ha megvan még..
(#) Kiszsan válasza storm hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

hejj! ebben van hátul egy nagy 230V os venti! ami hűti azerrel az egész erősítőt...én csak szerelek még az elejére is 2 kicsit persze nagyobbra vágva még a ventik mögötti részt...
(#) djzotya válasza djcrash hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Amúgy mi a tapasztalatod velük?Oldalanként 1-1 400-as subra kellene,és 2 szélessávot kellene hajtani,elbírja?
Hangminőség?Damping?
(#) djzotya válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Az komoly retró végfok amit szerelsz,mik azok a hajdú centrifuga indítókondenzátorok benne? Nem spróroltak rajta az tuti
(#) Kiszsan válasza djzotya hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Az már biztos h nem mai! régi orosz erősítő!
(#) kuka88 hozzászólása Aug 7, 2012 /

Sziasztok,
Remélem valaki tud segíteni, hogy elinduljak az elektornika hosszú tanulási folyamatán
Szeretnék építeni egy 2.1-es aktív hangfalat amit aksiról üzemeltetnék és egy telefonról vagy valami hasonlóról kapná a jeleket . Keresgéltem a témában és több helyen is írták , hogy 12 voltos tápfeszről csak nagyon kis teljesítményt lehet elővarázsolni az erősítőből. Én 2*8w és 1*25w-ot szeretnék meghajtani. Még csak tervezési státuszú a dolog így semmi alkatrész nincsen.
Lényeget majd kihagytam.. Kezdő vagyok, így ha lehet azt is írjátok le hogyha valamit nem lehet, akkor miért nem stb...
Ismerősöm mondta hogy 2*8 wattosnak megfelelő lenne két darab tda2003-as IC, a 25wattos subnak pedig egy tda 2030-40-50 közül az egyik.
Mivel aksiról menne így a fogyasztás sem utolsó és 12V lenne a tápfesz.
(#) reloop válasza kuka88 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia! Kaptál már erre választ. Használj négy csatornás autós végfok IC-t.
(#) kuka88 válasza reloop hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Igen valóban kaptam rá válasz Bővebben: Link ( Köszönöm Bencikusz ) Azért hátráltam meg, mert láttam egy sub bemenetet rajta, de mivel telefonról kap majd jelet így nem lesz külön jel a subnak.
Leehet most hülyeséget írtam., és mégis megfelelő nekem , akkor javítsatok ki és már keresek is valahonnan nyáktervet.
Köszönöm
Következő: »»   1110 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem