Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   810 / 1385
(#) Axel válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Én is terveztem már sprint-tel, nem rossz program az sem, csak az eagle-vel hatékonyabban tudtam/tudok dolgozni. Ellenben ha valakinek a sprint fekszik jobban természetesen nem mondom, hogy feltétlenül rosszabbul jár vele.

p.s.: a Google-ös találatokat már ismerem, de azért köszi.
(#) gulasoft hozzászólása Aug 5, 2012 /
 
Kipróbáltam újra a vasalást, 135grammos műnyomó kis hőfok, zöld toner (jobban fedett)
Ugyan erről csináltam egy fóliás maszkot (nem invertáltam, nehogy az legyen a kifogás.
Eredmény mellékelve, az egyszeres nem nyomdai maszkkal.
A zöld a vasalt, de gondolom mondani sem kell.
Ti melyiket adnátok a megrendelőnek.
Próbáltam betartani a vasalás minden szabályát, de a nyomtatóm nem alkalmas a feladatra. (Ja papíron egy szem zöld nem maradt!)
Nagyítsatok bele bátran.

img115.jpg
    
(#) pepe091 hozzászólása Aug 5, 2012 /
 
Eyess, ha már így belejöttél a "nagy" titkaid megosztásában, arra kíváncsi lennék, hogy amit még annó felraktál matricás Videó abban mi volt a "trükk", vagy mégis hogy vitted fel a rajzolatot a nyákra? Őszintén, lehet ezt normál otthoni körülmények között kivitelezni?
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Ja, levilágítás 50mp, 3 uv cree leddel.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Hogy mondod?? Ezentúl vasalni fogsz? Szerintem tök jó a zöld is. Bár ki kell maratni.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 5, 2012 /
 
Sajnos pocsék. Képen nem látszik, de ki nem marnám. Recés, van ahol alig maradt meg.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Na csak mert kérted , hogy nagyítsunk bele.
Nos tulajdonképpen a két eredményközt van különbség , de nem sok .A maszkon tényleg recések a vonalak, ami sajnos teljesen mindegy hogy vasaltad , vagy levilágítottad mind a kettőn meg vannak.A vasalt nyákon kissé megnyúltak a forr szemek, de még ezt se mondanám túl vészesnek , illetve ahol karcos a nyák ott a szélén a vasalás alatt is végig megy a karc , és itt alá mar az 100% , és még ennél a nyáknál a ferde szélek ami hiba lehet.Nem tudom , hogy vasaltad , de ha most megnézem Janikukac legutóbb vasalt nyákjait , akkor azok szebbek , de ő lehet többet is vasal , de nehogy ezt a szívedre vedd.
A dry al készült nyáknál is meg vannak a recés vonalak , illetve véltem felfedezni buborékokat , de lehet a kép nem úgy adja vissza mint élőben , bejelöltem minden észre vételem hisz kérted , hogy nézzük meg.Vasalásnál a nyákot valószínű , hogy jól megtakarítottad ,mert olyan nagymértékű hiányok nincsenek , és nincs is szétlapulva , de megpróbálnék a helyedbe többféle papírral hátha valamelyiknél jobb eredményt érsz el .Mert nem mindegyik papír viselkedik egyformán, és ha neked ilyen kényes a tonered , és még ráadásul színbe se mindegy , akkor én ilyen esetbe a legvékonyabb papírral , és kis hőfokkal , és a nyomtatót a legmagasabb minőségi nyomtatásra állítanám, mert ilyenkor több toner port visz fel a papírra.

pepe001 : Köszi , hogy így nyomon követed a videóimat , de az a téma le lett zárva .Sajnos , vagy nem sajnos .A videót is le fogom törölni , mert az már nem aktuális .Ez egy olyan dupla fólia volt ,amihez azóta én sem tudok már hozzá jutni egy A4 es darabka volt nekem is.A két fólia közt mint pl dry volt egy nagyon kicsi hőre tapadást elősegítő anyag ne kérdezd halvány gőzöm sincs milyen anyag az.KB a lamináló fóliához tudnám hasonlítani , vagy az Alphaset hez anno.Én ezt úgy csináltam akkor , hogy fóliára kinyomtattam a rajzolatot ketté vettem a ragasztós fóliát a kinyomtatott fóliára rásimítottam az onnan átvette , de ugye itt jött az , hogy hogy ragad oda na hát a fólia másik oldalát is rásimítottam a rajz másik oldalára ezután ragasztóssá vált , és utána tettem a nyákra simítva .Egyébként nagyon vékony dolog volt ez kb mint a dry védő fóliái. Az EU betiltotta a gyártását , és minden olyan ami műanyag zacskó fólia stb igyekszik betiltani az EU úgyhogy sajnos ez teljesen felejtős lett számomra is sajnos ez van.De ezt már leírtam 1x régebben. A vasalással el lehet érni nagyon szép eredményeket , és az meg végképp kivitelezhető otthoni körülmények között.

Gulasoft : Remélem nem haragszol meg a véleményért , csak azért írtam, mert kérted.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Ha pixelessé nagyítod, persze hogy recés lesz! A bátran alatt ennyire nagyra nem gondoltam azért. Magán a terven vannak ilyen apró szigetek, azt nézhetted buboréknak, és ez egyrétegű házi maszk, ugyan azzal a nyomtatóval, amivel a vasalás, elég ronda lett. (rakok majd fel arról külön képet, mert így nem látszik.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Hát igen ezek a ferde vonalak a jpeg túlnagyításai miatt vannak.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Igen, én már használtam. Vastagabb vonalakhoz jó, de egy picivel tovább kell levilágítani.
(#) CHZ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Ha színtelen lakkal finoman lefújod , nagyon jól használható, hosszabb akár 10 perces levilágítással.
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Sima étolajjal finoman átkened, átlátszó lesz.
(#) havranarpi hozzászólása Aug 6, 2012 /
 
Sziasztok!
Végre oda jutottam ,hogy sikerült levilágítani.
Ez volt a második levilágított panelom.
Mit szóltok hozzá?Hol vannak hibák?

IMG_2222.JPG
    
(#) gulasoft válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Ez jó kép! Ilyen lett a vasalásom. De jó, nem kell scannelnem
(#) janikukac válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
A vezetősávok megmaródtak, mert rossz az előhívás valószínűleg, illetve a forrpontok közül nem hívtál elő rendesen.
(#) havranarpi válasza janikukac hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Tovább tartsam az előhívóban?
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Igen az lehet , hogy túl nagyra lett , de egyébként azt nem értem , hogy írtad hogy a nyomtatód zöldje jobb mint a fekete , hogy lehet ilyen eltérés színek közt pláne lézernél.
Mert tintasugarasnál sem nagyon , de ott inkább előfordul mint lézernél.
Máskülönben egy valamit szeretnék kipróbálni még , de ahhoz legalább az a vastag üveg lap kéne mint ami neked van.Szóval amikor ki van nyomtatva a papírra a rajz rátenni az üveglapot , és kitenni a napra , és a meleg hatására na meg az üveglap súlya alatt biztos tökéletes lenen a lenyomat.Persze ezt is ki kellene kísérletezni az időt a meleget stb.Annyiból lennék erre kíváncsi , hogy itt tényleg semmi külső behatás nem lenne még annyi sem ami a vasaló , illetve aki laminálóval csinálja , hogy ezektől keletkező akármilyen erős behatásoktól mentes lenne .
(#) janikukac válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Nem. Épp kevesebb ideig, és ecsettel simogasd, hogy mindenhol egyenletesen jöjjön le, de csak annyi, amennyi kell.. Dry vagy p20, netalán gyári lakkos a panel?
(#) szdavid válasza eyess hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Ha jól értem, a Nappal akarod elvégeztetni a vasalást. Ahhoz minek üveglap? Az üveg elég rossz hővezető, én első blikkre inkább rézlapot használnék. Lehet, hogy ki is próbálom asszonyka valamelyik vastag talpú edényét, bár szerintem a nap melege vajnyi kevés a toner megolvasztásához...
(#) eyess válasza szdavid hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Nem lenne kevés , csak lehet sok időbe telne , igen az üveglapot leszorításnak gondoltam .Amennyire kellene annyit hőt átadna , üvegen keresztül azért érezzük ám a nap melegét ilyen melegben ez meg többszöröse is lehet .Nem tudom ezt csak ha kipróbálnám ,akkor derülne ki.Azért gondoltam erre a magoldásra , mert így ha nincs úgymond benne emberi kéz általi munka, lehet kevesebb lenne benne a hiba is .Mert vasalni sem egyszerű mindig ugyan úgy a nap , és az üveg meg hellyel közel állandó értéket képviselne , és így a végeredmény is jobb lenne , de ez csak feltevés addig amíg nem próbálja ki valaki.
(#) Zoli_bácsi válasza szdavid hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
No és persze közel sem állandó. Hétfőn ennyi, kedden meg annyi...
(#) havranarpi válasza janikukac hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Gyári lakkos.
(#) eyess válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Ez is igaz , de ha jobb eredményt mutatna , akkor talán érdemes lenne egy felülről állandó hőfokon melegítve üvegen keresztül , és se vasaló , se lamináló , mert hiába még ha kis mértékben is ,de azért ezek is valamilyen szinten deformálják a rajzolatot .Olyan finoman még én sem tudom csinálni.Tehát valamilyen hőforrást lehetne kitalálni ez hősugárzó , vagy akármilyen szendvics sütő jól beállított hőfokon. Az üveglap meg pont annyira nyomná csak amennyire kell , és ez szép sík, és egyenletes lenne mindenhol . Se a vasaló nem tudja ezt , se a lamináló . Kvázi mint egy meleg nyomda olyan lenne , ha ezt valahogy sikerülne megcsinálni , akkor tökéletesen ugyan azt kapnánk vissza a nyákon mint a papíron lenne , és ez már kevesebb mint 5% hiba alatt lenne az tuti.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Ez nem így működik. Hiába teszel ki a napra egy fekete fazékba vizet, az nem fog felforrni. Lehet a napon akár egy hétig is. A toner olvadási hőfoka 150 fok felett van. Ezt nem éred el egyszerű eszközzel. (üveglap). Ha így lenne, akkor az autóban, üvegházban katasztrófálisan megemelkedne a hőmérséklet.
(#) CHZ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 6, 2012 / 1
 
Lakk sokkal jobb mint az olajozás, nem lesz trutyis és homogénebb feketét kapsz, mert picit feloldja a festéket.
Én nagyon régen így használom (előlap feliratokhoz is), többször említettem itt, de hiába. Az olajozás a nyerő sokaknál és a befőttes üveges nitrózás, pedig sokkal rosszabb módszer..
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Pedig szerintem nem biztos , hogy úgy van ahogy te írod , mert ha most a kocsit vesszük alapul ott is átmelegszik nem is kicsit .Hagyd csak napon egy darabig kicsit , és mondjuk legyen bőrkárpitos az ülése utána megnézném , hogy ülnél bele.
És ha már az üveg lapot hoztam fel én is , akkor ha arra olyan szögbe éri a nap igen is felmelegszik az egy dolog , hogy az üveg mit , és mennyit adna át ebből ,de ez csak elmélet még .Egyébként Üveget használva fókuszba még tüzet is lehet csinálni , és az már több mint elég lenne hőfokba.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Akkor sem melegszik fel a szükséges hőmérsékletre. Jól szigetelt napkollektor belsejében sincs több, mint kb. 120 fok.
A fókuszált napsugár az más. Azzal alumíniumot lehet olvasztani. Ahhoz viszont nem síküveg kell, hanem csiszolt lencse, vagy tükör. Esetleg sok sík tükörből összeállított parabolatükör. No, de ez már nem a nyákgyártás problematikája.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Valóban eltértünk kissé , de a technika nem lenne rossz.
Egyébként te vasalod a nyákot vagy ?
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
A durvábbakat vasalom. A finomabb vonalvezetésűeket inkább Dry fóliával. Van még vagy 5 flakon P20 a garázsban, de nemrégen néztem több mint 30 évesek. Régen azt használtam. Pauszra rajzolva tussal és lefújva Akrillán lakkal, volt a film. Később kiegészült a fegyvertár Alphasettel. Volt még Chartpack csík tekercsben, de az nekem nem jött be. Volt még Dacon Delo filctoll. Direkt nyák rajzolásához. Olyasmi, mint a mai lakkfilcek.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Tényleg szép kis arzenál , és a finomabbakat miért nem próbálod vasalni , illetve mi az ami finomnak számít neked , és mi az ami durvának ?
Következő: »»   810 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem