Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1111 / 2519
(#) reloop válasza kuka88 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

A sub bemenetnek kell egy szűrő, ami csak a mély hangokat engedi át. Természetesen itt a két csatorna jelét összegezni szükséges. Erre itt egy példa.
(#) djcrash válasza djzotya hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Nekem P 2700 yamaham van. 4dr 18" hajtok rolla, eddig a max homerseklete 60c volt ijen melegben is... hidalva tudja az 1000w ot 8ohm on!... 4ohm on 500at, de ha adsz neki egy jofajta hangvaltoval nagyobb bemeno jelet akkor tobbet is ki lehet belolle huzni, nekem fel hangeron dolgozik bulin, es akor is kihajtsa a 18" asokat. szoval nem kell clip ig hajtani,csak a bemeno jelet ne sajnald tolle. 1600Va trafo van benne es 20darab vegtranzisztor, 40 000uf kondi,es majd 30kg.
(#) Beringer 600 válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Hali! akartam mondani hogy kicsit kevésnek tűnik a borda,de nem a borda a lényeg,hanem a kapcsolás technika.
(#) Beringer 600 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ami nekem volt Orosz erősítő abba oldalanként 6 db tranyó dolgozott,és a hűtését láttad volna,azt mondtad volna rá hogy nincs több 50W-nál,pedig 2x200w-os volt.Kb 2mm-es 10cm hosszú,és olyan 5cm magas réz lemez hűtött 2db tranzisztort.Egymás mögött vannak el helyezve a 2-2-2 pár tranyók.
(#) bencikusz válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szép melóba fogtál bele. Egyszer nálam is volt egy ugyan ilyen végfok (de nagyon utáltam). Annyi dudvát életembe nem láttam mint ami abba volt. Egy molylepke is bele sült ...Ennek is a hátán van a potmétere? Kis piros toló poti ?
Nálam nem volt gond a hűtéssel (csak minden mással..) pedig hídbakötve ment folyamatosan teljes kivezérlésen.
Minden jót.
B
(#) Beringer 600 válasza djzotya hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Az Oroszok nem a miniatürizálásra mentek,hanem a meg bízhatóságra.eme erősítők mai napig meg álják a helyüket,ha valaki oda figyel,és vigyázz rájuk.Csak egyszer tudnék szert tenni egy Orosz erősítőre,nem tudom milyen erősítőért válnék meg tőle.
(#) Beringer 600 válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Mennyit tud ez-az erősítő?
(#) jakec hozzászólása Aug 7, 2012 /

Valaki egy nyákrajzot s egy kapcsolási rajzot tud küldeni egy tda2052-höz ami megbizható? előre is kösz
(#) Kiszsan válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

2x300 vagy 1x600 hidban
(#) Reedly hozzászólása Aug 7, 2012 /

Üdv Mindenkinek! Vettem nem rég egy Nad 3140-es sztereó erősítőt, amelynek van 1-2 gondja. Bekapcsoláskor a jobb hangfalon koppanás hallható. Pár perc használat után torzítani kezd a hang, olyan mintha túl lenne vezérelve és sok lenne a basszus. Ami még furcsa, hogy ha rca-an keresztül rákötök egy cd játszót, vagy mindegy mit, akkor gerjed az erősítő. De csak akkor, ha ki van kapcsolva a műsorforrás. Ha bekapcsolom, akkor megszűnik a zavaró alapzaj. Tudna e nekem ajánlani valaki egy hozzá értő személyt, vagy szervizt. Szegeden, vagy Pesten is jó. Itt a környékünkön sajnos nem igazán van olyan hely, ahova szívesen vinnék egy Nadot.
(#) dudassandor1 hozzászólása Aug 7, 2012 /

Sziasztok! Egy végfokban levő ventilátor vezérlő áramkör NTC-jét mivel a leghatásosabb a hűtőbordához rögzíteni? Úgy értem, hogy érhetek el jobb hőkontaktust? Tud-e valaki valami jó tippet? Köszönöm előre is!
(#) Beringer 600 válasza jakec hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia! Csak ezzel tudtalak segíteni,Üdv.
(#) jakec válasza Beringer 600 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Húh köszi, jónak tűnik!
(#) reloop válasza dudassandor1 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia! NYÁK lemezből tákoltam leszorítót. A felső lemez alján két rövidke vezetősávra forrasztottam az NTC-t és az elmenő vezetéket.
(#) PH-User válasza PH-User hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Erre, senki, semmit?
Kis "löket" jól jönne a szakemberektől!
(#) Alkotó válasza PH-User hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ennyi "cafranghoz" már minek erősítő?
(#) PH-User válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

"Cafranghoz"? Mit értesz ezalatt?
Trafó legalább 100VA legyen gondolom, lehetőleg toroid?
(#) reloop válasza PH-User hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia! Első lépésben rajzolj egy vázlatot. Egy-egy dobozzal jelöld a részegységeket. Kötözgesd őket össze logikus sorrendben, az igényeid szerint. Minden egység kapjon (ha igényli) tápot, bemenő és/vagy kimenő jelet.
A fórum ésszerű használata érdekében itt csak az erősítőt tárgyaljuk ki. Kezdjük azzal, hány ohm-os hangsugárzókat fog hajtani
(#) dudassandor1 válasza reloop hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ügyes! Köszi! De az NTC ugye valamiféle csepp alakú, akkor csak egy pici ponton ér a bordához? Nem kevés az?
(#) reloop válasza dudassandor1 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Nem tudom mennyire vehető ki a fotóból, az NTC pasztában csücsül
Quad405 hőmérsékletét figyelem vele, a tok hamarabb meleg mint a borda!
Rendkívüli igénybevételnek van kitéve ez az erősítő, ezért folyamodtam ehhez a megoldáshoz. Bevált
(#) dudassandor1 válasza reloop hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ok! Már világos, a tokon van! Nem láttam rendesen, de így már értem. Persze, ott hamarabb érzékel mint a bordán! Köszönöm!
(#) bankimajki válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Szia, szerintem vegyél rá 2db egyforma ventilátort. És a tranzisztorok hűtőlapját cseréld ki egy L bordára, amire plusz hűtőbordát erősítesz. De az is kérdés számomra, hogy mekkora teljesítményt tudhat ez, ha gyárilag ilyen csekély a hűtése. (Én lehet hogy nem is foglalkoztam volna vele.)

Üdv.: Miki
(#) blasz hozzászólása Aug 8, 2012 /

Sziasztok van nekem egy készített elő fokom hangszínszabályozó,hangerő,magas mély,és az a gondom ha a magas potit tökig letekerem akkor letilt a védelem vagy kitolja a hangszórót.
De csak a magas szabályozó,ha nem tekerem le akkor gond nélkül működik. TL074cn ic vel van szerelve.Köszönöm
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Hali! Az előfok és a végfok közül hiányozhat a csatoló kondenzátor, vagy ha van is hibás (hibás polaritással beültetett). Az előfok rajzára jó volna ránézni, mert egy erőteljes magas-vágó akár oszcillálni is képes.
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Sajna nincs rajzom hozzá innen egy fórum társam csinálta,
de még ne tudtam rájönni a hibára.Tettem rá csatolót de nem változott a helyzet ,tökig letekerve letilt és pukkan,lassan kilöki a végfokomat.Ahogy a legutolsó tized millimétert letekerem akkor,mintha valamit rövidre vágna.

Gerjedésnek nézem továbbra is. Ha egyenfeszültség jelenne meg az előerősítő kimenetén akkor azt a csatoló kondenzátornak viszonylag gyorsan el kéne nyelni. Ha például 47k a végfok bemenő ellenállása akkor 470nF legyen a csatoló, ne 100µF nagyságrendű.

Köszönöm holnap megpróbálom mára meguntam,100nf van rákötve most
(#) blasz válasza blasz hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Na nem bírtam ki de ugyan az.Talán most durvább lett a katt,de majd kiszakadt a hangszóró

Azt az előerősítőt át kell vizsgálni. Ilyennek tippelem.

Hasonló csak nincs balansz az átkötve van.
Következő: »»   1111 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem