Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv.
Köszi az infot! Nézegettem és a jelenség levett hátlapnál úgy kezdődik,hogy előtte 1-2 mp ig mintha valami elkezdődne töltődni (halk sziszegés) utána jön a csat. Mintha a sortrafó alsó részén a vasmagjánál lenne egy apró szikra,de nehezen vehető észre. A trafót ki vettem és nagyítóval egy apró hajszál repedést vettem észre az ominózus helyen. Mivel szilikonom beszáradt ezért akrilan lakkot folyattam rá. Remélem jó a megoldás,máshol már be vált,most szárad.
Az akril jobb szigetelő, mint a szilikon, ezzel nincs baj. De attól félek, hogy ez nem lesz tartós megoldás.
Hát igen, lehet hogy csak tűz oltás és nem is itt volt a baj.
De máshol át égést és repedést sehol nem láttam. Ezt is csak itt a sarkánál vettem észre. Apropó ez a vöröses kulimász ami a képen is látszik mi lehet? Olyan mint a rozsda.
Az valami rögzítőgyanta lehet. Egyébként a hiba forrása a repedés, ahol kikandikál a nagyfeszültség, tehát nem kell máshol hibát keresni. Csak a javítás ilyen esetben kétséges eredménnyel szokott járni.
sziasztok! van egy LG Flatrnon 72 cm-es tv és tul piros a kép a szerviz menülyében hol kell beállitani tudja valaki? köszönöm a segitséget!
Üdv mindenkinek!Lenne egy kérdésem!Van egy Projektoros tévém,Samsung!SP43T8HE!a gond vele,hogy felül nagy a hajlás minden kondit kimértem jók!Szervízmenüben nemlehet ezt álítani,és a keresztet sem tudom behozni,amin a 3szint egybetudnám álítani!Hol lehet a hiba?Modul?lehetséges ez?PL:Az autófókusz sem csinál semmit!Érdekes!
Igen én is rájöttem,mert nemigazán volt jó a kép, de mentségemre legyen mondva amatőrként csinálom a tévét a segítségetekkel amit ezúton is köszönök.Ma beszereztem a kondit holnap berakom, és tájékoztatlak mi lett vele!
Üdv Karesz!
Szia.
Nagyon rizikós szaktudás és rutin nélkül beavatkozni egy készülék memóriájába. Szerintem bízd szakemberre. Hogyha mégis meg akarod próbálni, a TV adatait (hátlapon leolvasható) tedd be a Google keresőjébe, és valamelyik "service manual"-ban megtalálod. Minden TV tipusnak a gyártó vállatatokon belül is, más-más a "szerviz menüje" és a sz. menü belépése.
Szia!Nálam is volt sok ilyen hiba,valameik Nanos kondi csinálja ezt a hülyeséget!Nem tranyó!sorrésznél ellenőrizd a nanos kondikat!Azlessz a hiba!
Üdv!
A sima menü-ben nincs állítási lehetőség? Általában Tint megnevezéssel. Egyébként mennyire piros?
Üdv!
Én vennék egy másikat,mert a következő csatt viheti a procit is!!!!
Üdv! Van egy samu hiba!Sajna a sorki gyári hibás.Egy idő mulva csak csattanással indul. Nekem is van egy ilyenem.Raktam bele egy 200W-os nagy tranyót azóta ugyan nem bohóckodott,de ha megtenné a tranyó bírja.Állítólag sokáig elmegy még így.
A tint az NTSC vétel fázishibájából eredő színtorzulást korrigálja, más esetben hatástalan.
"Mivel szilikonom beszáradt..."
Nem tudom milyen szilikonról van szó, amely be tud száradni, de nekem a ragasztópisztolyos anyag (bocs: "meleg takony") tökéletesen megszüntette a lórúgásnyi átíveléseket! Szerencsére semmilyen alkatrész nem hibásodott meg korábban az átütések miatt. Egy nem éppen mai CLATRONIC TV-nél próbáltam ki a megoldást, majd a szomszéd veszélyes hulladék gyűjtésre váró, az udvarán a hó alatt áttelelt muzeális VIDEOTON TV -jének tűzijátékát szüntettem meg így. A felületet gondosan letisztítottam, a vasmag tövébe, a szikraképződés talppontjához nyomtam pár cseppnyit az anyagból. Megszilárdulás után még készítettem összefűzött iratanyag vékony plexi-szerű átlátszó borítójából egy "hengert" a sortrafó köré, a nyákra leérő részénél szellőző nyílásokat vágva, a nagyfeszültségű tér megosztása miatt. Mindkét TV (kb. másfél, ill. egy éve) probléma mentesen működik. A meleg ragasztó belefolyik a résekbe, ráadásul önkioltó ha véletlenül készülne egy szikra kialakulni, az anyag megfolyik a szikra talppontján. (Ezért talán célszerűbb mint a lakk!) A fenti megoldás természetesen nem alkalmazható, ha a sortrafó tekercselésében már végzetes károsodás - pl. menetzárlat van. Egyébként a megoldás örökösnek tűnik, 1-2 borsószemnyi anyag elegendő.
Sziasztok.
Valóban jónak tünik ez az "ideiglenes" megoldás, de azért az igazi a csere. A mostani TV-k érzékenyebbek a "csattogásra", volt amikor proci is elszállt.
Az a gond hogy a hiba megint előjött igaz nem akkora csattal. Sajna este nem jelentkezett, így nem látom hogy hol lehet még gond.
A t....... kivan vele.Igaz gyakorolni jó. Más: van egy Gaba 2101 is, ennek az a gondja hogy a vörös szín nincs meg. Úgy olvastam róla hogy ez tipus hiba nála. Olyan mintha a vezérló IC nem adna jelet.
A meleg takony nem szilikon, viszont hőre lágyul. Ezt bele kell kalkulálni a felhasználáskor.
Üdv!Én nem ezt tapasztaltam.
Az baj
Ha hőre nem lágyulna, nem lehetne használni a melegen ragasztó rudat.
Úgy tudom, 160 fokon olvad meg teljesen. Nem vagyok TV-s szakember (erősáramú vill. gép és készülék szakon végeztem), de ehhez közeli hőmérsékletnek nem illik lennie a TV-ben, tehát nem folyik meg, ha a keménysége kissé le is csökken(ne), a szigetelési szilárdsága megfelelő marad... A gyakorlatban legalább is működik a dolog! Valaki azt a véleményét fűzte a témához, hogy a csere az igazi. Hát... Ha valaki meg tudja oldani magának (nincs munkadíj), akkor is (szállítással) közel tíz ezrestől vehet búcsút. Magam is keresgéltem anno sortrafót a Clatronicomba, után gyártottat kaphattam volna csak, ráadásul kompromisszumos paraméterekkel. (Munkadíjjal fél TV ára, ami megfontolandó, egy műszakilag már némiképpen avult készülék esetében.) Barkácsolás egyéb területén is nagy híve vagyok a meleg ragasztó rúdnak (Németországban egy évig dolgozgathattam a segítségével...), itthon egy rudat kb. 20 forintért vettem (a fiókok mélyén mindig van 1-2 darab), a javítási költség tehát e g y f o r i n t alatti volt, a forrasztópákát elő sem kellett hozzá vennem... A tippet egyszer már leírtam, valaki (esetlegesen) tűzveszélyesnek gondolta a megoldást. Nos, kipróbáltam, a ragasztórúd nem akar égni... Ha addig, amíg 20-30 mm-es szikrák ugráltak a TV-ben, nem keletkezett tűz, akkor miért gyulladna ki, ha szikra ki sem alakulhat?!
Én csak a szilikonhoz fűztem hozzá, hogy az nem melegragasztó és semmi közük sincs egymáshoz és hogy a sziló bizony be tud száradni. Itt vidéken nincs elterjedve ez a ragasztópisztolyos meleg cucc, ezért inkább a kommersz szigetelőket használják, mint az akriktömítő meg a sziloplaszt.
Köszi, értem, s most már értem a szilikon-t is. A melegen ragasztó pisztoly (s bele ragasztórúd) a legnyamvadtabb nagy áruházakban is kaphatóak, nagyon sokoldalúak, éppen a vidéki embereknek lenne többször szükségük rá, (akik "ezermesterebbek" kell legyenek a könnyebben szervizekhez hozzáférő nagyvárosiaknál), annál is inkább hogy tapasztalatom szerint azért vidéken (ill. családi házas környezetben) többféle feladat adódhat, amihez nem igen találni mestert.
Németországban csövezetlen falvezetékek, kábelek falfelületre rögzítését végeztük a ragasztópisztollyal (szögelés, stb. helyett), ami a vakolásig tökéletesen rögzítette őket. (Bocsánatot kérek a moderátortól, de javaslatom szerint a "TV hibára is lehet megoldás...").
Szép estét mindenkinek. Padláson találtam a csatolt képen látható Viking tévét. Bekapcsolom hang van, de kép nincs. Ha kikapcsolom akkor produkálja a foltokat. Átnéztem a kondikat ellenállásokat. kipucoltam látszólag minden rendben. Képcső nincs megégve rendesen világít ahogy kell. Nem találom a hibát. Kuka vagy javítható?. Válaszokat előre köszönöm. Szép estét mindenkinek.
Én körülbelül egy éve találkoztam először ezzel a pisztolyos ragasztóval, a munkahelyemen. Azelőtt ezt a lágyuló ragasztót csak kommersz kínai nyáklapokon láttam, már felhasználás utáni állapotban.
Szia!
Nézd meg, hogy a segédrácsfeszültség eljut-e a képcsőig. Vigyázz, mert több száz voltról van szó.
Én ellenőrizném a tda3560 as ic t és a tápját.
Sziasztok!
Kicseréltem a kondit ami elvileg belejárna de szerintem nem jó értékre. 1N-ost tettem bele,de csak kicsivel lett szélesebb a kép,viszont most h benne van a kondi iszonyatosan sípol, vagy fütyül benne valami! Ha a kondenzátor nem volt rajta a tranzisztoron akkor semmi hangja nem volt!A sortranzisztor nagyon meleg lesz rövid időn belül ezért nem is járattam sokáig!A kép szélei pedig recések!A nem megfelelő méretű kondenzátortól sípolna?
Nem lehet, hogy kisebb feszültségű kondenzátor került bele? Ha esetleg átüt a kondenzátoron belül, akkor talán az sípolhat, de ebbe nem vagyok biztos.
Van egy Samsung LCD tv-m, ami az első képen látható hibajelenséget produkálja, majd kb fél órányi üzem után javul egy kicsit a helyzet, és a második kép szerintire változik.
Szerintetek ez milyen probléma lehet? LCD panel? Vagy a vezérlése? Esetleg valami tipushiba? Érdemes javítani, vagy kuka/alkatrészbázis? Esetleg alkatrésznek eladható? |
Bejelentkezés
Hirdetés |