Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   170 / 582
(#) wector81 válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Amúgy a víz mennyiségét hogy lehet növelni "házilag"?
(#) lukovicsek válasza wector81 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Ha leveszed a gép tetejét akkor a jobb oldalon fent kell lenni egy kör alaku dolognak amibe 3 szál vezeték megy és egy vékony gumicső, annak a tetején van ha minden igaz egy kereszt alakú csavar ami lehet bevan öntve festékfélével hogy az "Bevan állitva" cimmel, nos ha azon tekersz jobra, vagyis befelé akkor több vizet enged,de nem soket max egy fordulatot mert még igy is megvan az esély rá hogy utánna nem fog üresbe beálni meg kell próbálni, de lehet nincs rajta állitó olyan is van viszont akkor nem lehet tenni semmit.
Az öblités ideje a gépben lévő programba van irva azt nem lehet külön változtatni. Meg kell nézni hátha van rajta olyan opció, hogy "öblitőben tartás! ami anyit tesz, hogy beengedi az öblitőt, egy párszor megforgatja és aztán leáll a gép és tartja a ruhát az öblitőben, amikor meg akarod akkor elinditod és akkor befejezi a programot.

Laci!
(#) freechat hozzászólása Aug 10, 2012 /
 
Van egy kis mosógépünk Bonita márkájú.
Úgy kell elképzelni, hogy egy pici keverőtárcsás mosógép.
Beállítod az időt és forog, mint a régi fajta.

A vezérlése viszont egészen érdekes számomra, olyan, mint egy sima mechanikus óra 6 dróttal a motor felől és 3 rézlappal ami kapcsolgatja.

Nos a mechanika ment tönkre, mit érdemes ilyenkor csinálni? Vigyem el egy óráshoz ?
Nem nagyon lehet ilyet kapni és nagy szükség van rá, nem is értem miért nem árulják már....
(#) zolika60 válasza freechat hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Egy mikróból bontott kapcsolóóra is megteszi szerintem. De egy ügyes műszerész biztosan megtudja javítani a régit is. Vagy csak kiváltod egy kapcsolóval és egy időzítős konnektort használsz hozzá.
(#) freechat válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Az a baj, hogy változtatja időközben a forgási irányt is különben nem ér semmit az egész (összecsavarodik a ruha).

Egy-két fogaskerék ment tönkre benne, csak hát ahogy lenni szokott nincs alkatrész utánpótlás...
(#) zolika60 válasza freechat hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Ezt nem tudtam, mert nekünk negyven éve még olyan volt ami csak egy irányba forgott.
(#) freechat válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
, az sem lehetett rossz.
(#) zolika60 válasza freechat hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Ilyen volt: Bővebben: Link
(#) wector81 válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Értem, ez esetben lehet inkább hagyom az egészet, mert még garis amúgy a gép. Öblítőstop van rajta, ma ki is próbáltam, vizesen egész jó illat volt, de majd igazán ezt száraz ruhán lehet majd érezni, van-e különbség. Lehet, írok a szerviznek, hogy van-e esetleg ilyen opció náluk, hogy rá tudnak kötni laptopot a gépre és belenyúlnak a programjába. Ha nincs, akkor marad ez, hogy a mosás elején töltök bele kézileg plusz vizet, meg beállítom öblítőstopra. Köszi a segítséget és a válaszokat! Üdv! w
(#) Sanyey hozzászólása Aug 10, 2012 /
 
Üdv Urak! Kérdésem az lenne mekkora ellenállást kéne mérnem Indesit wt100-as gép fűtőbetétjén? mert pillanatnyilag semmi mérhető nincs rajta :S
(#) Sanyey hozzászólása Aug 10, 2012 /
 
nagyságrendileg megtippelt érték is megfelene
(#) lukovicsek válasza Sanyey hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Üdv.
20-30 ohm .

Laci!
(#) Sanyey válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
jól sejtem hogy a víz nem melegedéséért, és a szerkezet időszakos teljes megőrüléséért (víz beszív, rögtön kiereszt mosószerestül, prg kapcs körbe körbe forog, értelmes hibakód nélkül folytonosan villog a végtelenig) betudható annak, hogy nincs mérhető ellenállása (szakadt) a fűtőszálnak? :/
(#) lukovicsek válasza Sanyey hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Hát nem biztos de lehetséges hogy attól, de ezek a gépek általában ha rosz a fütőszál akkor mosnak a végtelenségig hidegen és nem lépnek tovább.

Laci!
(#) Sanyey válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Hát, érdekes dolgokat valóban produkál igazából a hiba jó 4 éve fennáll. Anno egy szerelő elvitte egy hónapra (kb 2 éve) majd visszahozta azzal h "jó". Mindezt 12 ropiért. egy napig tényleg közel jó volt, csak aztán az első meghülyülését követő első centrifugázás közben vettem észre hogy a marha elfelejtette visszakötni az egyik teleszkópját ( a régi hiba továbbéléséről nem is beszélve). azóta hol mos,hol nem, hol alig, hol éppen csak (jóformán csak összevizezi és kicentrifugálja a mosatlant). De ezt is csak minden 3.-4. nekifutásra hajlandó elkezdeni kiszámítható h így eljátszadozva mennyi mosószer megy át a gépen egyenesen a lefolyóba... ezt untam most meg, és álltam neki autótechnikus végzettséggel mosógépet szerelni
(#) Sanyey hozzászólása Aug 10, 2012 /
 
ja, és feltételezem a fűtőbetét már akkor is döglött lehetett... ennyit a szakiról ha valaki netán tud ilyen (indesit wt 100) fűtőbetétet működőképesen valami félreeső helyen porosodni, és megválna tőle ,postai úton valami jelképes összegért, kérem jelezze )
(#) lukovicsek válasza Sanyey hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
2-3-ezer forint ujjonan bárhol lehet kapni, lehet ott a motorral is baj lesz vagy annak a vezérlésével, fütőszálcsere után nézd meg hogy mit csinál meg mit nem.

aci!
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Na jó lehet, hogy csak 3-4 ezerért, de újj lesz.
(#) Berti11 hozzászólása Aug 10, 2012 /
 
Üdv a szakiknak!
AWT-2284-800.
Programkapcsoló cserénél elnéztem egy vezetéket,és nem vagyok biztos a helyében.A zöld szektorban van egy vékony piros színű vezeték,valószínűleg a 3-as kapocsra megy.A kapcsolási rajzból nem tudom kivenni a vezeték színeket.Ebben kérném a segítségeteket,nehogy felküldjem a gépet a holdra.
(#) ja-miki hozzászólása Aug 11, 2012 /
 
Sziasztok!Szép napot mindenkinek!A fent nevezett mosógépben lévő 2db relé közül,csak az egyik-a K7-es húz be!A másik a K2-es viszont nem!Majd END ,és le is áll a program,08-as hiba üzivel!Az ULN2003 cserélve!A K2 viszont még mindig nem kap 12V-ot!Az ULN bemenetén megvannak a feszek!De vajon ez az ic honnan kap vezérlést?A TC 16104-ről?Itt lehet a hiba?Mérve nem találok rossz alkatrészt!Kondik is cserélve!Az összes kontaktot,kapcsokat,(perifériás csatikat is!)leellenőriztem!Kérem aki tud segitsen néhány jó tanáccsal!Előre is köszi!!(a panel száma:4078-20-100)
(#) zoz11 válasza ja-miki hozzászólására (») Aug 11, 2012 /
 
Üdv
Ez valószínűleg motorvezérlős gond lesz.
Először is meg kéne nézni, hogy ha csak sima szivattyúzás van elindítva akkor végig megy e rendesen hiba nélkül.

Érdemes a fűtőbetétre is rámérni főleg test irányába.
A motort is érdemes lenne megmérni, abból kijön elvileg a 3fázis, 2szál egy bimetálról, és kettő a fordulatszámmérőről.

Ha itt is minden rendbe akkor lehet a panellal foglakozni, ott pedig a motorvezérlő részén méregetni, FETeket, fet meghajtókat, stb.

Üdv: Zoltán
(#) Sanyey hozzászólása Aug 12, 2012 /
 
Estét Urak! Érdeklődnék az előzmények fényében tud-e valaki Indesit wt100 csi új, vagy használt fűtőbetét lelőhelyet, értékesítőt, vagy akár telefonszámot ahol találhatok ilyesmit! A neten keresve kizárólag egy teszvesz-hez hasonló oldalon találtam kb 400forintért homérséklet mérővel együtt ezen kívül semmi,pedig fontos lenne
(#) Sanyey hozzászólása Aug 12, 2012 /
 
esetleg van valakinek tudomása átfedésekről e területen is? feltételezem nem terveznek minden típushoz egyedi fűtőbetétet (mint ahogy motort sem). Esetleg lehetséges hogy más indesit vagy Ariston modell betétje egy az egyben beépíthető lenne a wt 100-ba? :O
(#) kissi válasza Sanyey hozzászólására (») Aug 12, 2012 /
 
Szia!

A barátod pl. ezt dobta ki: Bővebben: Link, nem ismerem őket, de egy próbát megér!

Steve
(#) lukovicsek válasza Sanyey hozzászólására (») Aug 12, 2012 /
 
Üdv.
Vedd ki és mérd meg a hosszát, bármelyik mosógépből jó bele csak hasonló legyen a hossza, ha kicsit hosszabb az sem számit.

Laci!
(#) Sanyey hozzászólása Aug 12, 2012 /
 
Nos.. Az emlgetett indesit az elmúlt 2 napban gyakorlatilag 0-ra le lett bontva, minden egyes alkatrésze ki lett mosva, csatlakozók, meggyengült panelforrasztások megerősítve, tisztítva, motor kitisztítva, szénkefék becsiszolva, a motor teljes kábeldugaszolója sarusra átalakítva (szétporladt a gyári kábeldugasz) ,kötések rendben. Kb 2 órája készült el. mivel tudtuk ugye, hogy fűtőszála se jó, a próbamosást (7es program) vízfűtés nélkül indítottam. Ilyen szépen már évek óta nem dolgozott a gép, mindent úgy csinált ahogy kell (ahogy régen). Csinált egy hibátlan előmosást, kicentrizett, csinált egy főmosást majd ezt is kicentrizte, és itt megállt :S se hibaüzenet, se semmi.. mondom jó, nézzük mi lesz ha én tovább tekerem öblítésre, vagy bárhova h haladjunk.. abban a pillanatban durranás,füst :S elpukkant egy dióda meg egy kondi, több helyen úgy megégett a nyák másik oldala, hogy szerintem most vált menthetetlenné, elköszönt a program kapcsoló is (nyák és csúszó érintkező is kampó) , és villanást láttam a motor felől is.. Sorsát ezennel egy közel tökéletes utolsó mosással végezte be 2012.08.12.-én este 7óra 20 perckor! Nyugodjék békében! Hűségesen szolgáltad családunkat 2003-től! R.I.P.
(#) natureins hozzászólása Aug 13, 2012 /
 
Sziasztok! Tovább próbálgattam a Whirlpool Awt felültöltős gép javítását... most arra jutottam, hogy ha nem adom rá a vizet, és úgy inditok el egy centrizést(öblités nélkülit!), akkor szépen felpörög a motor, és lefut az egyszerű művelet... ha ráadom a vizet, már nem! Ugyanez a helyzet pld. egy napi mosás programnál: viznyitás nélkül forgatja a dobot, de a szivattyú is dolgozik... ha ráadom a vizet a csapról, a régi téma kezdődik, annyival jobban, hogy a dobot is forgatja... víz beereszt, dob forog, víz kiszivattyúz... nem értem miért nyomja ki a vizet állandóan, mert ha az megoldódna, akkor elkezdene mosni... ezt csaphidegre állítva is megteszi, tehát feltételezem nem a fűtőszál vagy fűtésvezérlés a hiba. Van egy kis fekete valami a vizbeeresztőnél, alul, és az két vezetékkel csatlakozik a panelhez... namost, ezt a fekete valamit ki se tudom szedni...szerintetek ezzel lehet a gond? Gondolom az a feladata, hogy a beáramló vizet érzékelje, majd megállítsa. A légcsapdát szintén nem lehet szétszedni, mert egybeöntött..:S és a hozzákapcsolódó kerek bizbaz is félek, hogy eltörik, ha az alsó fekete műanyagot fefeszgetem..pedig jó lenne látni belülről, mert sztem nem mindegy, hogy mekkora nyomásnál kattan...de ne legyen igazam. Légyszives segitsetek, mert az én gépem kuka lett, és újat meg nem akarok venni feleslegesen, ha ennek meg párezres hibája van mert egyébként jó állapotú kis gép.

köszi
(#) dash9 hozzászólása Aug 13, 2012 /
 
Sziasztok! ZANUSSI TL 883 CL Autómata mosógépben sehol nem találom a fűtőszálat. Egy hő érzékelőt találtam de a cekász nincs meg. Tudom, ha ki venném a dobot akkor meg lenne de annyira nem akarnám bontani. Szóval az lenne a kérdésem, hogy hol keressem? Végig néztem a dobot de sehol nem láttam olyan részt ahova 2 vezeték menne. Előre is köszi!
(#) zolika60 válasza natureins hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Nem a szintérzékelő hibás?
(#) Mameszka hozzászólása Aug 13, 2012 /
 
Sziasztok! Én új vagyok itt, nem szaki, csak háziasszony, de már tele a hócipőm az ötéves Bosh Classixx mosógépemmel. minden évben javíttatni kell valamit rajta. Az aktuális probléma most az, hogy a mosószer-és öblítős tartály 3 részéből csak egyikbe szívja be a vizet. Kipucoltam amennyire tudtam azokat a kis réseket, vagy fúvókákat, vagy tudomisén hogy kell őket szakszerűen nevezni, amik ott a tartály felett vannak. De továbbra is csak a jobb szélsőbe érkezik a víz. Most úgy mosok, hogy fülelek mint a híúz, és az első centrizés után rohanok a tetőtéri fürdőbe és teszem bele az öblítőt. Szerelőt 50 km-ről tudok hívni, de az kb. két hét mosógép nélkül és a családom nem épp kicsi.
Tavaly a csapágycserét, tavalyelőtt a szivattyúcserét már a fiaim végezték el. Igaz, mezőgazdasági gépszerelők, de azért jó munkát végeztek. Most viszont egyik sincs itthon hétvégéig, anyuci meg áll szemben a "precíz német géppel" és szidja mint a bokrot. Tanács?
Következő: »»   170 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem