Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem harapok, én már csak magamban morgok... Igazad van, minek fújom fel a dolgot egy darab S miatt? Bocs, hogy szóltam!
Teljesen igazad van. Ha már szeretnének fórumozni, legalább ismerjék a nyelvüket, amibe a helyesírás benne van.
Szoval, mivel nem lehet angol mozaik szavakat irni a fórumba ...
A földön forgok a nevetéstől
432-868 Mhz -s mini rádió adó -vevő párokkal
vagy adóvevőkel egy lakáson belül bármilyen processzoros vezérlés , akár több adó egy vevő felhasználásával is megoldható
Tudom hogy sok lesz már a nem témábavágó szövegelés, de nekem is szúrja a szemem, amikor nem használnak a mondatok elején nagybetűt, ill. a végén írásjelet. Továbbá az is gyakori mostanában, hogy nem magyar, hanem angol szabályokat és kifejezéseket használnak íráskor. (Pl.: a megszólítás az felszólító mondat, ezért felkiáltójel van utána, nem pedig vessző.)
Talán manapság nem tanítanak az iskolában magyar nyelvtant? Már nem divat? Sőt... egyenesen ciki? Szóval... Vicsys teljesen helyesen teszi hogy figyelmeztet emiatt.
Köszönöma választ, de félek nemigazán értelek..ezzel a módszerrel meglehetne oldani, hogy mondjuk falra szerelt egy galaxy tab kezelhető legyen egy mésik szobából, szintén egy falra szerelt tab-bal vagy csak egy kijelző-érintőpanel párossal?
Azért nem ilyen egyszerű a feladat. A rádiós modulokkal, ahogy infrával is meg lehet oldani a távvezérlést, távkezelést, de ahhoz az szükséges, hogy az a berendezés amit távvezérelni szeretnél, erre alkalmas legyen. Amúgy ha jól tudom, (de nem biztos) hogy a galaxy tab -ban van bletooth, de wifi biztos van. Ezen a vonalon biztos meg lehet oldani a távvezérlést, már csak alkalmazást kell írni mindkét (összes) eszközre.
aha..énis iylesmiben godnlkodtam.tehét valami fedélzeten adott cuccal megoldani. Tu akkor esetleg valaki valami oylan programról androidra, ami képe seg ymésik androidot iránytani? esetleg automatikusan beállitot időközönkánt telljes szinkronizációra?
Sziasztok ezeket az alkatrészeket mind lehet kapni? Mert van olyan amit nem találok netten ha valamit nem lehet kapni akkor azt mivel lehet helyettesíteni az lenne a lényeg hogy mind megtudjam venni a www.hestore.hu-n.
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Riasztási memóriához lenne szükségem egy ilyen logikai áramkörre. Ha bármelyik bemenetére + feszültségű impulzus kerül, akkor a kimenetén addig legyen pozitív feszültség, amíg egy RESET gombot meg nem nyomok. Létezik ilyen CMOS IC? Üdv! Balázs
A felsoroltak többségét megtalálod a HEStore-ba, a többit meg például innen beszerezheted. De én azt se bánom, ha egy helyről veszel mindent...
Szia!
Rákerestem, de ez nekem nem jó, mert, ha két riasztás történik, akkor nem jelez. Üdv! Balázs
Hello!
Először azt kel tisztázni, mit jelent.. - a "bármelyik bemenetére".. hány bemenet van és az mit tesz. - "két riasztás". mi riaszt kettőt? Vagy egymás után jön kettő? Mert addig míg ez nem tisztázódik csak levegőbe lődöznek a kollégák.. üdv! proli007
Hello!
Természetesen a típusszám utáni betű, hőfoktűrést, tokozást jelent. Ha nincsenek különleges körülmények, figyelmen kívül hagyható. Az "N" egyébként "mezei" példány. De megnézhetted volna az adatlapját, ott biztos kitérnek rá. üdv! proli007
Sziasztok figyelmetekbe ajánlom,ezt a hirdetést
http://www.hobbielektronika.hu/apro/hirdetes_28282.html úgy hirdette hogy tökéletes elhoztam de egy nyik nem jön ki belőle DC van a kimeneten csak búg a hangszóró.Ez egy csaló nem való közénk.Köszönöm csak ennyi. Tras a felhasználó neve
Jó estét ezen a listán a baloldali oszlopban a fölső 2 az milyen alkatrész akar lenni?
Ezek az R betűs ellenállások: http://www.hestore.hu/cat_35.html ?
Sziasztok,
Van egy 12 V-os adapterem, ha jól tudom 180 mA-es, erre szeretnék egy sz.gép hűtő ventillátort kötni, úgy hogy szabályozható legyen. Gondoltam hogy egy potenciométerrel állítanám, legkisebb feszültség 3 V lenne, amin még működik. Ha meglehet ezt így oldani, akkor mekkora potenciméter kellene? HA tudtuk küldhettek HE store-os linket. Köszönöm
Bocsánat a pontosításért, de az R a neve az ohm pedig a mértékegysége, amit alap esetben nem írnak ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |