Fórum témák
» Több friss téma |
A hídra sorosan kötött két hangsugárzó egyenértékű azzal, mintha egy-egy IC-re egy-egy hangsugárzót kötöttél volna.
Akkor talán nem lesz gond Bár a híd rendesen löki a 2 hangfalacskának
Szerintem 7E-ért nem sok. Bár a vezetékelést majd megszépítem egy kicsit
Én. Nekérdezd honnan jött még általánosban valahogy
Nem, nem a hangszórót akarom közösíteni, hanem a bemenetet, hogy ugyanaz a jel menjen mind a két oldalra. Tulajdonképpen egy St/ mono átkapcsolást kellene megvalósítani.
A bemenetek simán összekötheted. Egy átlagos jelforrás könnyedén meghajt két csatornát.
Lenne egy érdekes kérdésem ha van 4 db TDA7294 hidam és ugyanazon jelt kapják, és a trafó sec tekercse is közös, a kimeneteket lehet párhuzamba kötni, hogy 1 speak-on kábelen vetessem az összes hangszóró áramát.
TDA7294 kimeneteit rendkívül kockázatos párhuzamosan kötni, bármilyen felállásról van is szó.
Sziasztok!
Találtam egy 2X150W os TDA7294 es hidat. Összes alkatrésszel, védelemmel csak a trafót kell rákötni. Kb: ~7500 Ft Mi a véleményetek róla? Bővebben: Link
Szia! Volt már a témában hasonló. Brummos volt, és úgy emlékszem menthetetlenül. Ha új NYÁK kell hozzá nem vagy vele előrébb.
Sziasztok!
Erősítőt szeretnék építeni a szóban forgó TDA7294-es IC-vel. Szimmetrikus tápról szeretném meghajtani az IC-t, ahogy azt a gyári adatlapja is jelöli. 3A körüli áramot igényel a végfok 60W körüli kimenő teljesítményhez 24V-os szim. táppal, 4 Ohmra. A kérdésem az lenne, hogy elég-e 1,5A-es terhelhetőségű feszstab IC (LM337, LM338) a táp stabilizálásához ?
Szia!
Az 1,5 A nem 3 és ráadásul az erősítőnek nem is kell stabilizált tápfeszültség. Nézz meg egy megvalósított erősítőkapcsolást, mert van itt bőven ilyen.
Szerencsére azt azért tudom, hogy a 1,5 nem egyenlő 3-al.
A szekunder oldali feszültség ingadozása miatt akartam volna betenni stab.IC-ket, egyet a plusz, egyet a mínusz ágra, de ahogy láttam ezt pufferkondik küszöbölik ki egyszerűen. A hangerő állítása egyébként hogyan lehetséges ennél az IC-nél ? Egyszerűen az IC hangszóró felüli oldalára potméter vagy van valami egyéb, kevésbé "melegítős" megoldás is ?
A hangerő állítása, úgy ahogy a többi erősítőnél a bemeneten.
Köszönöm. Akkor ezek szerint a bemeneti jelszint függvényében változik a hangerő, ugye ?
Igen, a bemeneti jelszint nagysága egyenes arányban áll a kimeneti jelszinttel egészen a kivezérlési tartomány felső szintjéig, ami után már nem növekszik a hangerő, csak a torzítás.
Köszönöm.
Hello!Mekkora hűtőbordát tegyek?(3 IC-nek)Köszönöm
Szia! Erre csak azt lehet válaszolni, hogy jó nagyot. Nézd meg a téma képeit! Egy 8-10cm x 15-20cm-es borda ventilátorral a biztos megoldás.
A egytápos híd pdf- ben közölt clip jelző részt megépíthetem dupla táposhoz is?
Szia! Itt írok róla részletesebben. Elég a fél tápról fűteni a LED ellenállását.
De én már majdnem összeraktam, csak 22 ohm kell keressek, holnap meglesz. A kondi baj hogy 10v-os?
Rakj be legalább 16V-ost. Ha kissé eltér a kapacitás nem gond.
Azt akarom kérdeni a clip detectorral kapcsolatban, hogy elég ha vékony huzalt húzok az erősítő kimenetérről?
Szia! Igen a válasz. Ha lenne még kérdésed írhatod a LED-es clip áramkör témába, figyelem
Kedves fórumtársak a nagy 3xTDA7294 híd projektem majdnem kész van. Elég sokáig vacakoltam vele, leginkább a kevés hely, hűtőbordák és a transzformátor miatt. Nos ma újrahuzaloztam, mivel reloop clip jelzőjét berakom a műbe. Azon agyalok, hogy gond lesz-e ha a huzalok szigetelése hozzáér a hűtőtönkhöz?
Megj.: Azért nincs sehol szigetelő lapka mert a dobozon -V van. Ezért is sokat vacakoltam, végül mínusz a dobozon
Kép lemaradt
Akkor nem kell aggódnom, hogy elolvad a szigetelés a kábelről?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |