Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   655 / 1274
(#) küzmös Gergely válasza moltam hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Szia! Hát az még a következő probléma lenne.. Amelyhez lenne is TBA800-as kétnormás hangpanelem,de egyenlőre meg se mukkan,talán valahol valami mechanikai sérülés lehet a hangszórónál.. elvált forrasztás talán. Amúgy igen tuti egynormás a készülék és TBA790 van benne. Azt még nem néztem tüzetesebben,amíg más problémák is vannak addig nem láttam értelmét..
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

A sortranyó kollektorán van még kondi, azokat is ellenőrizd. Tápfeszültségek rendben vannak?
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Szia! Érdekes dolgot csinál a készülék.. bekapcsolom és van hogy nem indul.. ilyenkor a BU középső lábán (C) 14,5V! körüli érték mérhető.. Ilyenkor a táp értékei is jó 5V-tal magasabbak.. mintha terheletlen lenne. Majd mérés közben észrevettem hogy a BU lábán elkezd emelkedni a feszültség kb 20,5V ig. Ekkor látom a tükörből hogy kép megjön. Most nem annyira cikkcakkos a kép széle.. Megmérem a tápokat,és az ABC pontokon kb:10,6V E ponton 9,8 helyett 8,5V F 9,8V helyett 9,4V G ponton 10,6 helyett 10,3.. a D pontot az istennek nem találtam volna meg.. Most megint ha bekapcsolom a tápok jó 5 V-al magasabbak.. és ha méregetek a föld és a BU lábai közt akkor elindul beállnak a többé kevésbé helyes értékek. A BU-n mért feszültségek pedig: B:-0,32mV C:20,5V E:0,27V... ha megy a készülék.. ha nem akkor a kollektoron rajta van az 5V-al magasabb tápfesz,amely akkor 14,5V... a többi lábon 0V Kicseréltem a BU lábán lévő 0,22u-t egy 0,1 u-ra próbából,de így is nehézkesen indul,sőt mivel kisebb az értéke,ezért még villódzik is a kép.. így visszatette a régit, amíg nem kerítek másikat.

De ne a BU kollektorán mérj, mert járó sorvégfoknál nem kapsz hiteles értéket. Én a rajzon nem látok semmi féle 0,22 µF-os kondit. Hol van ez?

Ez a rajzon C711-el jelölt a BU407 bázisa,és a 100n közt, amely pedig megy a BU kollektorára. A kapcsolási rajz második felén (40.jpg) rögtön az oszciloszkóp ábrák feletti kis teljesen külön álló négyzetben amely a BU áramkörért ábrázolja. R704 47 ohmmal párhuzamosan.

A különálló ábrán a beépített dióda nélküli BU407 és környezete látható, ez ne zavarjon meg. Neked a diódás verzió kell. De az lenne a jegjobb, ha valahonnan szereznél egy BU407D-t és azzal kísérleteznél, a nagy rajz szerinti alkatrészekkel.

A BU407D még mindíg itt van az asztalon.. Ugyanis azt vettem bele először. Meg sem nyekkent vele.. semmi,akármit cserélgettem,akármit csináltam semmi. ja.. és nem zárlatos BU-t vettem.. attól még lehe hogy rossz,de tuti nem zárlatos.. De akkor lehet hogy csak visszateszem és próbálkozom vele.. Eddig egy "régi" BU406D volt az amelyikkel "szemmel láthatóan" jól muzsikált.. teljes sor és 24,5V-os táp.. másfél napig. Utána megállt. Furcsa egy masina annyi szent..

Próbálgass bele több típust is, valamelyiket csak beveszi
(#) Vacok válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Szia!
Köszi szépen a tippet, sikerült.
(#) kentaur4 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

szia!
bocs hogy eddig nem jelentkeztem de nem voltam gépközelben. Kérdésedre a válasz, Samsung képcső van benne nem Philips.
(#) kentaur4 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Szia!
Csak most jutottam géphez, a G2-t teljesen feltekerve 183,3V, visszafele állítva lefelé változik egészen 176,6V-ig, R514 előtt mérve, ellenállás után vagy a képcső lábán már hülyeséget mutat a műszer.
A TDA 6108 videó IC. 5-ös láb 6,95V, állítva változik 2,91V-ig, 6-os láb 181,9V visszafele állítva 177,5V-ig változik.
Proci: Lábakon a feszültség megmérve,
3-as: 1,8V helyett 1,76
9-es:3,3V helyett 3,26
16-os:3,3 helyett 3,26
22-os:5V helyett 4,86
43-as:8V helyett 7,91
45-ös:5V helyett 4,75
63-as:5V helyett 4,92
80-as:5V helyett 4,87
86-os:3,3V helyett 3,22
88-as:3,3V helyett 3,26
90-es:1,8V helyett 1,76
(#) kentaur4 hozzászólása Aug 16, 2012 /

Sziasztok!
Van valakinek ötlete miért csak 183V a katód feszültség 200V helyett, mit nézhetnék még meg
(#) kadarist válasza kentaur4 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

A katódfeszültséget nem a G2 poti állása befolyásolja. Nézd meg a katódtáp pufferét és ellenőrizd a sortápfeszültséget, mert a katódtáp ebből jön létre feltranszformálással.

A katódtáp pufferét már cseréltem ha az amire gondolok a rajzon C 506 10mik 250V

Ez a C412 (47µF 250V) a sortrafó mellett.

A C412 kondít is cseréltem még az elején mi-ellőt segítséget kertem, vadi újat raktam helyette.
A sortrafó feszeket ismét ellenőriztem, de nem egyértelmű a rajzon a 3-as lábon mutatja a 130V a TV az 5-ös láb ahogy én számolom, egyébként 127,6V van. A 7-es láb rajz szerint 5-ös TV hátlapon 7-es .
A 11-es lábon 16,5 helyett 15,88V
Mellékelek egy képet a hátlapról hát ha te jobban össze hasonlítod a rajzal
Köszönöm!!

Ezek a feszültségek jók, ezen ne agyalj. Tehát még mindig csak világos alapon ferde csíkok vannak?
(#) kentaur4 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Igen, a felállás még a régi, hang,fény van vízszintes csíkok futnak továbbra sincs kép.
Nem értem mi tilthatja le a képet.
Köszi!
(#) Cs István válasza kentaur4 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Ahogy Kadarist kollega említette, a feszek elfogadhatók.
Ilyenkor már nincs tipushiba, a fokozat működését át kell ismételni, utánaolvasni és logikailag következtettni a hibára.

RGB védelem, jelút ismertetése,
Google keresőjébe tedd be :
"TDA884X-N2 Szerviz információk (GRUNDIG CUC2031, LG ..."

Akár képcsőhiba is lehet, itt erről beszélnek
http://mail.hqelektronik.hu/pipermail/szerviz/2012-April/134617.html
(#) Cs István válasza Cs István hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Kényes a G2 beállítására, a szervízmenüben megadottak szerint kell végezni.
Még eeprom hiba is okozhatja, egy üreset próbálj bele.
(#) 2herceg hozzászólása Aug 17, 2012 /

Sziasztok
Thomzon Projektoros tv 52RW76EW kapcsolási rajzát keresem ha valakinek megvan ha tud segitsen.
Amit keresnék hogy miért nem kapcsol be, Üzem álapot jelzö led világit inditás után vilog zold -piros és ciripel a sorkimenö a tranyok jok, félperc után vissza ál alap helyzetbe. Van benne egy kisfeszültségü táp 2 pozitiv és 2 negativ kimenetelü de csak az eggyik pozitiv kimenet mérhetö 16,5v olt valahogy nem logikus diodák kondik jok. Minden ötletet segitséget elfogadok .
Elöre is kösszi
István
(#) kadarist válasza 2herceg hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

(#) 2herceg válasza kadarist hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Köszi a segitseget én is kerestem itt de nem igy hogy icc19 mindég tanul az ember. a keresöbe is betettem de majd ezek után törlöm. Amugy a leirt problémákban nem tudol segiteni (egy oramulva itt vagyok)
(#) kadarist válasza 2herceg hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

A modern tévéket alváz (chassis) szerint kell keresni. Ennek a praktikus formája az, hogy a keresőbe beírjuk a márkát, típust, majd a "chassis" szót. Erre legtöbbször kijön valamilyen összefüggésben a sassziszám, ami alapján már könnyű rajzot találni.
(#) Erdei94 hozzászólása Aug 17, 2012 /

Sziasztok!
Van egy sony kp-48PS1 tipusú projektoros tv-m aminek a hibája hogy a színek el vannak csúszva és mikor a finom beállításoknál szeretném be állítani a rácsokat a piros és zöld rácsokat tudom fel le jobra balra viszont a kék rácsokat csak oldalra tudom mozgatni és ez végett nem tudom szépen be állítani mert egy homórú el csúszás van benne
(#) kentaur4 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Sziasztok!!
Köszönöm az eddigi segítséget neked is és kadarietnak is.Rendesek vagytok, hogy időt szántatok rám.
Átnézem amiket tanácsoltatok, ha valamire jutok jelentkezem.
(#) Erdei94 hozzászólása Aug 17, 2012 /

Sziasztok!
Van egy sony kp-48PS1 tipusú projektoros tv-m aminek a hibája hogy a színek el vannak csúszva és mikor a finom beállításoknál szeretném be állítani a rácsokat a piros és zöld rácsokat tudom fel le jobra balra viszont a kék rácsokat csak oldalra tudom mozgatni és ez végett nem tudom szépen be állítani mert egy homórú el csúszás van benne
(#) Vacok hozzászólása Aug 17, 2012 /

Sziasztok!
Kaptam egy tv-t, ami már évek óta hiba nélkül működött, csak elég kék képet adott. A tv belét rákötve egy másik ugyanolyan típusú tv képcsövére ezt a problémát nem észleltem és így működött több mint egy évet. Az eredeti állapotot visszaállítva megpróbáltam a kék kép ellen valamit tenni a tv leírása alapján. A tv AV állásban is világos volt, tehát próbáltam a feketeszinttel valamit kezdeni. A leírás alapján a katódokon 170V egyenáramnak kell lenni, amit be is állítottam, mert amúgy mindenmerre voltak. Ezután nem jöttek be az eltárolt adók, sőt hangolás során sem talált meg egyet sem, a kép vízszintesen összesett, és AV állásba kapcsolva először fekete képet kaptam, majd elkezdett kivilágosodni és visszafutáscsíkok is megjelentek. Ezután kikapcsoltam, majd visszakapcsolva láss csodát működik, van kép, hang, az AV állás szép fekete, többször megismételtem a ki bekapcsolást és működik minden. Összeraktam majd be a helyére és az előbb felvázolt hiba ismét előjött, aztán megint szétszedve növeltem egy pár tized voltot a katódfeszültségeken ismét jó, majd megint nem adott képet.
Tud nekem valaki segíteni abban, hogy mi lehet a probléma? Talán a kékes színű kép katódzárlat lenne? És mitől bolondul meg minden, nem csak képnek nem kellene lennie?
A segítséget előre is köszönöm.
(#) bakaruha hozzászólása Aug 17, 2012 /

Sziasztok van egy Gaba típusú tv amikor hozzám került nem működött szétszedtem és egy kondi el volt füstölve C521 csere után már működött is . Pár nap után ismét semmi ,kondit újra cseréltem megint működött. Most megint megadta magát de kondicsere sem segít! Közben kicseréltem a táprészében és a körülötte lévő összes elkót de nem javult a helyzet : mit nézzek még meg válaszokat előre is köszönöm.
(#) Cs István válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Szia.
Valószínű a fokozat magasabb feszültségen üzemel, mint amit a kondenzátor elbír.
Kapcsolási rajzon kellene megnézni, rajzot keresni hozzá a tipus ismerete szükséges.

Ird le a hátlapon vagy az alaplapon levő tipusszámot.
Következő: »»   655 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem