Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Ha elakad a VÁM-on akkor fizetni kell nincs mese!Az se érdekli őket mi van ráírva értéknek!Bekérik a paypal fizetésről szóló számlát!Sőt jártam már úgy hogy kérték hogy linkeljem honnan vettem az árut!
Úgy látszik, hogy nekem szerencsém volt egy 80 ezres kínai szkóppal.
Persze akadnak kivételek de ritkán!Sajnos az én oszcilloszkópom fennakadt a VÁM-on!
Aha,akkor inkább az unióból rendelem,igaz kicsit drágább,de nem is fogok meglepődni.Egyébként egy 1,2kW-os Grid Tie inverter..
Sziasztok!
Erről az oldalról rendelt már valaki? Bővebben: Link Paypal-al szeretnék fizetni, de nem tudok. Rászántam magam, hogy akkor kártyáról vegye le a pénzt, kiválasztottam a kártyás fizetést, de az sem működik. Sikerült már valakinek innen rendelnie?
Latest reviews:
"This website is terrible, cannot buy anything!" "WHY I CAN'T BUY any of your goods ???" (Van még ott egy orosz is, de a HE nem bírja a cirill betűket, az annyit mond, hogy "ne vásároljatok itt") Idézet: „Sikerült már valakinek innen rendelnie?” Szerinted?
Szia!
Ezt hol olvastad? Nekem ez elkerülte a figyelmem. Amikor rámennék, hogy fizetés, akkor a következőt dobja fel: Dear Customer As our website is in maintenance state, it unable to make payment temporarily, please wait for more time after the site open to make a payment,will inform you by email,thank you for your visit? Ezt szeretném megvásárolni hasonló áron: Bővebben: Link Dealextreme-n is volt, de onnan már nem rendelhető : ( Kivettem 10 entert, ne püföld feleslegesen .
Bal oldalon van egy "Latest reviews:" dobozka, abban vannak.
Sziasztok!
Egy új hír: index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/02/nagyon_sok_ajandekot_hoz_a_posta. 45 euróig nincs adó, afelett már van. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Lehet én vagyok csak fáradt, de most akkor 45 vagy 22 Euró?
Idézet: „Az unión kívül élő magánszemélyektől magyaroknak küldött küldeményeket 45 euró értékig illeti meg vámmentesség, e fölött azonban már adót és vámot kell fizetni.” Idézet: „Suller György Attila hozzátette, hogy a magánszemélyek által az interneten megrendelt és az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró értéket meghaladó áruk is vám- és adókötelesek.”
Magánszemélytől 45 euró, "boltból rendelve" 22 euró.
A
Idézet: feletti rész,vagy az egész ÁFA és VÁM köteles?„"boltból rendelve" 22 euró” Az ÁFA =27% ?, a vám hány % ?
Ezeket nem tudom, én megpróbáltam "értelmezni" a cikkben levő információkat.
Viszont ahogy én még EU előtti időkből emlékszem: akkor a vámmentességi limit a Magyarországra érkezett árú nettó értékre vonatkozott, azaz a külföldi nettó ár + a szállítás Magyarországig; ami ez alatt volt, arra nem volt se vám, se ÁFA, ami több ennél, arra volt vám is (ez általában 0-10-20%), meg ÁFA is, az egészre. Jellemzően az ÁFA a komolyabb tétel. A vám termékfajtától is, és származási országtól is függ.
Sziasztok! Azt hogyan lehet beállítani a paypal számlámon hogy a megreklamált és visszaérkező dollárt ne váltsa át megint forintra és utalja vissza a bankszámlámba ? Az egy dolog hogy bűn rosszul váltják de még ráadásul oda vissza szóval x 2 . Én nem találtam ilyen leírást.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
Sziasztok!
Külföldről szeretnék rendelni egy tirisztort. Sajnos magánszemély számára is elérhető forgalmazó (pl. Farnell) csak november 2-re vállalja a szállítást. Ez nagyon messze van. Ezen a linken találtam egy darabot. http://www.sindopower.com/en/Products-And-Shop/Thyristor-Diode-Modu...cted=1 Jó lenne megcsípni. Próbáltam regisztrálni, de a regisztrációhoz és a vásárláshoz, sajnos kellene egy Közösségi Adószám (VAT), amim sajnos nincs. Ezt elvileg ki tudnám váltani, de gondolom, minimum napokig tartana... Eddig azért nem váltottam ki, mert nem vettem, és nem adtam el semmit külföldre. Tudna-e valaki segíteni a vásárlásban? Az áru, ha jól látom, Nünbergben van, onnét küldenék. Természetesen, minden felmerülő költséget (fáradozási díjat is) előre átadnék, vagy átutalnék. Előre is köszönöm. Várom szíves válaszotok. Ja... és természetesen nem sürgetődzök, de a tirisztor egy meghibásodott gépbe kellene... úgyhogy mégis csak sürgős lenne. Ez a link beszúrás nem megy, sorry... A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
Jó estét!
Amerikából várok egy csomagra ami 41 nap elteltével sem érkezett meg. Idáig minden csomagom megjött a világ más tájairól 21-24 napon belül. Valakivel ilyen még fordult elő? Inkább az érdekelne, hogy van esély még arra, hogy megjöjjön vagy nincs? Az eladó már felajánlotta, hogy küld újat de azért bizgerálja a fantáziám, hogy mi történhetett. Egyáltalán útban van csak elakadt vagy valahol tévedésből eltévedt? Köszönöm.
Én már jártam így. Én bizony először felvettem a kapcsolatot az eladóval. Az azt írta, hogy nem tud mit kezdeni, elküldte a terméket, és a tranziton fennakadt. No ekkor nyitottam egy case aktát az ebay-en és utána escalate (eszkaláltam) az ebay visszatérítette a termék+ a szállítás árát. Egyébként van rá esély, hogy megkapod, csak a szállításnál van fennakadás.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
Nekem mostanában nem jött meg pár csomagom. Nem tudom mi történt eddig évekig nem volt komolyabb gondom.
Sajnos én is 6 hete várok több csomagra amiknek se híre se hamva... eddíg nem volt gond sohasem. De azt hallottam, hogy kivétel nélkül minden csomagot átvilágítanak a vámosok ezért olyan sok idő mire ide kerül.
Én is várom a csomagot a DX-től, szeptember 10 körül küldék az e-mailt, hogy feladták. Azóta semmi. De biztos vagyok benne, hogy már rég ideért az országba. Nekem 22 € alatt van, de ha most szétkapták a csomagot, honnan tudják az agyasok, hogy mennyit ér? És meddig tökölnek még vele? És ha rosszul állapítják meg az értéket, akkor postán küldenek valami csekket, vagy hogy is van ez?
Üdv,
ha a linkről jól látom, a cég Németországban van, ami az EU-n belüli cég. Elvileg nem kell EU VAT számot kiváltanod, ha nincs ilyened, a német ÁFÁ-val kellene kiszámlázniuk. Ez egy standard EU-s adószabály. A 7. Pricing pontjukban azt írják, hogy az árak ÁFA nélküliek, és azt külön számolják. Írd meg nekik, hogy ÁFÁ-s számlát kérsz, mert nincs EU VAT számod. Az EU-s adószabályok értelmében ezt meg kell tenniük.
Így még jól is jársz mert Németországban csak 19% az ÁFA, nem 27.
Sziasztok!
Ugyanez a problémám, és a kici kinai azt mondta, hogy náluk van szigorítás, és azért késik minden onnan jövő csomag...Állítólag találtak valamit, amit nem küldhettek volna, és most egyesével ellenőriznek Szóval most nem a mi készülékünkben van a hiba.... Üdv: Csupasz.
Nem akartam durván fogalmazni, csak egy kicsit bosszant a dolog. Egyébként azóta tájékozódtam, a csomag értéke gyakran rá is van írva vagy bekérik a számlát, de ha gyanúsan alacsony érték, akkor felbonthatják. Nem is érdekelne a dolog, csak tudnám, hogy biztosan megkapom. Ez a kínai tracking number nekem nem igazán működik, hogy legalább látnám hol jár éppen...
Az biztos, hogy jól megkutyulták a dolgokat, és ekkora várakozási időkkel, és ilyen alacsony áfamentes értékhatárral lassan már nem lesz érdemes kintről rendelni. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
"lassan már nem lesz érdemes kintről rendelni"
Szerintem pont ezt akarják elérni...
Köszönöm szépen a válaszokat. Nekem is azt írta az ebay, hogy nyissak egy case aktát (mivel őket is megkérdeztem mi a teendő).
További szép estét mindenkinek és remélem megkapjuk a csomagjainkat előbb-utóbb. Idézet: Nekem szeptember 6-án adtak fel egy csomagot, ami ma érkezett meg. Nem késtem le vele semmit. „szeptember 10 körül küldék az e-mailt, hogy feladták. Azóta semmi.”
Na nekem is pont szeptember 6.-án tettek fel egy csomagot Amerikában. Ma sem jött meg és most beszélgetnem kell az eladóval és az ebayel is. Az a baj nekem egyre sürgősebb kezd lenni mivel a szokásos 21-22 nappal számoltam. Romániába lakok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |