Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv , gyanitom hogy a relé hullott el , de azt nemlehetne valahogyan megnézni ?
Az a relé majdnem 2000-be kerül , nemlehet valahogy átkötni , vagy ki mérni ? Vagy ha a relé halt meg akkor kiakadnak a ledek az előllapon ? Tudom elég sokat kérdezek de biztosra akarok menni mielőtt veszek 1 relét. üdv
Sziasztok,
Pteszától kaptam hangfalterveket, amikben egy 110mm széles és 204,3mm hosszú reflexcső szerepel. Kérdésem az lenne, hogy a méret, ha lehetséges, hogyan módosítható? Hossz-szélesség fordítottan arányos változtatásával? Köszönöm
S, ha kiforrasztanád a helyéről és kipróbálnád?
Vagy kipróbáltatnád ismerőssel vagy szerelővel?
Üdv ... én itt segitséget várok , de amúgy átkötöttem a relét, és nem az a baja.
Megvárom mit válaszol a vezetékvastagságra, aztán megveszem, ha jó lesz. Köszönöm szépen a segítséget PH-User és reloop.
Szia!
Ne haragudj, csak a számat jártattam ezek szerint... Majd jön valaki okosabb és távsegít neked.
Szia ! nem értem miért mondod ezt ,a relét megnéztem de annak semmi baja !Szóval ahogy bekapcsolom a masinát világít az összes led . (kiakad)
Én csupán csak azt szeretném kérdezni , arra várok segitséget hogy merre kotorásszak az erősítőben . Kezdő vagyok nagyon de nekem is ez volt annó még az álmom csak nemvolt rá lehetőségem ............. köszönöm
Nem lehet, hogy a koppanásgátló relé végzi a dolgát és azért nem kapcsol be? Ami azt jelenti hogy valamelyik végtranyó hullott el ezért állandóan fesz alatt tartja a védelmet? Ezért van kiakadva a klipp és az összes kivezérlés led is, de ez csak egy tipp.
Szia! A multimétert kapcsold 200V egyenfeszültség állásba és mérj feszültséget a hibás csatorna kimenete és a test között. A kimenetet a relénél biztos megtalálod.
Ha ott több tíz volt található, akkor jó lenne keríteni egy rajzot hozzá és a kezdő témából átvonulnánk a végfok javításba.
Szia ! Köszi a segitséget , a kimenet ahol kijönne a hang,(piros) a test viszont csak simán a test ,ugye jól mondom ? (mármint a készülék burkolatán ) , vagy kimenet : fekete.
Na most rá mértem de semmit nem mutat a mérő . üdv
Persze hogy nem mértél semmit mert a relé nem húz meg mivel túlfeszt kap a védelem. A relé kapcsoló lábait mérd meg, elvileg az egyik a hangszórót kapcsolná rá az erősítőre (piros kábelt a panelhez kapcsolná)
A középső tranzisztornál lévő fekvő tekercs bármelyik lába biztos jó mérési pont a kimenet számára. Remélem a tövénél találsz szigeteletlen részt. A test a kimenet vastag fekete kábele.
Szerk.: vigyázz a mérőcsúccsal ne okozz zárlatot!
Szia ... rá mértem a relé lábaira, 126.0-át mértem .Ezt úgy mértem hogy piros mutató relé lába,
fekete : test
A fekvő tekercs egyik lába+test 131.8 , a tranzisztorok középső lába +test 136.2 mindegyik nagyából megegyező értéket mutat .
Szokatlanul nagy az érték, ha ezt V-ban mérted. Mérd meg ugyan így a jó oldalt is. Ott biztosan 0V körül van ez a feszültség.
Feltehetően az erősítő hibás csatornáján lévő egyenfeszültség miatt nem húz meg a relé, mert ennek figyelése a védelem részét képezi.
A hiba felderítése nem egyszerű feladat, mert az áramkör szinte valamennyi alkatrésze összefüggésben áll a kimeneti feszültséggel. Szükség lesz az erősítő kapcsolási rajzára, melyet ki lehet guglizni, vagy érdeklődhetsz a Kapcsolási rajzot keresek témában. Időszerű volna a Végfok javítás témára átnyergelni.
Sziasztok!
Van nekem egy régi grundig v1000 tipusú hi-fi végfokom. A problémám az vele, hogy sehol sincsen feltüntetve rajta a terhelhetősége. multiméterem van egy két dolgot meg tudtam rajta mérni de azt hogy hány ?-mal lehet terhelni azt nem tudom hogyan kell. Ebben kérném a segítségeteket. üdv
Sziasztok!
A vezetékes telefonomra kettő telefonkagylót szeretnék rákötni. Ehhez kéne nekem egy elosztó. A sima telefon elosztó (kép mellékelve) nem jó, mert annak szélesebb a dugasza, mint a telefonkagylónak. Valaki mondjon valami okosat. Én nem találtam telefonkagyló elosztót, csak telefon elosztót.
Sziasztok! Van nekem egy hűtőből bontott "vezérlésem", ha jól gondolom egy bimetál kapcsolót és egy szabályzót tartalmaz. Szerintem ez úgy működik hogy a tekerővel azt lehet állítani hogy a bimetál kapcsoló milyen hőmérsékleten kapcsolja le a kompresszort a kompresszornak pedig ezen az egységen keresztül kell áramot adni. A hőmérséklet szenzor pedig a végén kiálló réz cső volt. Ennek van valóság alapja? Mire lehet ezen kívül használni?
Szia!
Ez nem bimetál, hanem kapilláris termosztát és arra lehet használni, mint amire eredetileg is.
Értem, köszi. Így szoba hőmérsékleten a két kivezetés között zárlatnak kéne lenni nem?
Sajnos nincs, ezért mégjobban szétszedtem és kiderült hogy ez egy nyomás kapcsoló és akkor kapcsol össze ha nyomás van. Így akkor mi lehet ez?
Hello!
Akkor nyomáskapcsoló. De a termosztát is az, hiszen a kapilláris csőben lévő gáz tágulására, vagy is nyomásának növekedésére kapcsol a hőfokszabályzó. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |