Fórum témák
» Több friss téma |
Most látom csak a d+ és a d- nem lehet digitális kimenet. Nincs is jegyezve a Trisc regiszterben..
Sziasztok
A program a memóriában való elhelyezésével van egy kis gondom. Bootloadert akarok életre kelteni, de nem tudom belőni a programot terület elejére, ami a dspic30f6012a esetében 0x100. A linkerscriptben hiába módosítom az alábbi sort program (xr) : ORIGIN = 0x100, LENGTH = (0x3500) nem a 0x100as címtől kezdi beírni a programot a memóriába, hanem 0x2000-től. Ha az ORIGIN értékét 0x2000 fölé viszem, akkor nem is tud linkelni, ha meg alá akkor mindig 2000-től kezdődik a program kód. A programozóm pickit2 és debug és program módban is ezt csinálja . Ez a linker parancs: Executing: "C:\Program Files\Microchip\mplabc30\v3.25\bin\pic30-gcc.exe" -mcpu=30F6012A "memory.o" "main.o" -o"16-bit Flash Programmer.cof" -Wl,-L"C:\Program Files\Microchip\MPLAB C30\lib",--script="p30f6012A.gld",--defsym=__MPLAB_BUILD=1,--gc-sections,-Map="16-bit Flash Programmer.map",--report-mem,--cref,--warn-section-align Találkozott már valamelyikőtök ilyennel?
PIC32-ben hogyan működnek a megszakítások?
Akartam csinálni egy egyszerű timer2 megszakítást, ami egy led-et villogtat, de nem akar bemenni a megszakításba.
Szia!
Elnézést a kései válaszért. A devicedata állomány a PICKit2 -t felokosítja, de az MpLab -ot (sajnos) nem. A lefordított hex állományt a PICKit2 V2.61 programmal tudod beprogramozni. Nyomkövetés sajnos nem lehetséges (még). Egy újabb MpLab... Bár már csak az MpLAb X -et fejlesztik, az meg nem kezeli (rendesen) a PICKit2 -t...
Megvan a megoldás, ha esetleg valaki belefutna: be kell állítani a CodeGuardban a boot opciókat.
Szia!
Mi az, hogy elnézést. Én tartozom köszönettel, amiért egyáltalán válaszoltál, és megoldottad a problémát. Sajna csak a jövő hétfőn tudom érdemben kipróbálni, mert csak akkor érek haza. Természetesen beszámolok majd az eredményről, márcsak az archívum kedvéért is. Még egyszer nagyon köszi a választ!
Már a múltkori kérdésed alkalmával eszembe jutott, hogy ezt a titkot meg kéne osztanom veled. Megszakításokhoz: INTEnableSystemMultiVectoredInt();
Igazából gőzöm sincs mit csinál, nem néztem utána, de működik...
Sziasztok a PIC12F675-ben mekkora orajelet kell állitani hogy megközelitse a belsö idözitö a valost??? Van esetleg olyan weboldal amit tudtok ajánlani PIC kezdönek hogy megértsem mi ez a sok belsö kapcsoló??
Szia. Melyen órajelet akarsz állítani? 12f675-ben 4MHz-es belső órajele van. Ezt nem tudod állítani. Vagyis van egy úgynevezett OSCCAL regiszter. Ezzel tudod egy kicsit "manipulálni" (nem jutott eszembe jobb szó hirtelen).
Sziasztok!
Figyelmetlen voltam és fordítva kötöttem be az ICSP lábakat. PIC32MX150F128B-ről van szó, rádugtam a PicKit 3-at. A bekötést javítottam, többször ellenőríztem a vezetékeket (dugdosós próbapanelon van összerakva), 100nF kondik a tápokon, minden táp láb bekötve, Vcap kondi: 10µF tantál. Az MPLAB továbbra se látja, a hibaüzenet: PK3Err0035: Failed to get Device ID Kinyírtam a PICet?
Szia!
Mind a kettő VSS lábat bekötötted? Nem túl hosszú a programozó vezeték, amit használtál? Üdv, mate_x
Igen, be van kötve.
Rövidek a vezetékek.
Nekem is ez az első PIC32-m...
Nem tudom, baja lehet-e attól, hogy tápot (+3,3V) kapott a programozó lábaira. Még azt nem tudom, hogy a 3 pár programozó lábból melyik aktív, még sose volt programozva, tehát a gyári alapbeállítás az érvényes. Adatlapban nem találtam meg, hogy az melyik.
Működik.
Nem volt jól belenyomva a PIC a panelba...
Sziasztok!!
Segítséget szeretnék kérni pic égetéshez, nemrég vásároltam egy pickit2-őt és egy FD-2 kisérleti panelt, PIC16F877A és egy PIC18F452-es pic-et kaptam hozzá. Az a problémám hogy a programozó nem látja a mikrokontrollert, és az MPlab a következő hibaüzenetet írja ki: "PKWarn0003: Unexpected device ID: Please verify that a PIC18F452 is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x420, ID Read = 0x0)". A segítséget előre is köszönöm
Esetleg valami doksi nincs a panelrol? Talan tobbet lehetne mondani a kapcsrajz ismereteben.
A tápot honnan kapja a panel? Beállítottad, hogy a PICkit adja?
Szia!
Próbáltam mind a 2 féle képpen is de sehogy sem látta a pic-et, az a bajom hogy egyiket sem ismeri fel. A programozót csak rácsatlakoztatom a gépre és azt felismeri, de már akkor kiírja a hibát pedig csak beállítottam a pic-et hogy milyet használnék, de még nem csatlakoztattam a programozóhoz.
A Cs1 csatlakozó lábainak számozása fordított, a PICkit2 jelölt kivezetése a 6-os lábra menjen!
Van ott egy átkötés is (JP1), ami kell a programozáshoz. Az fel van rakva?
Üdvözlök mindenkit.
Kaptam egy jó pár darab H27U4G8F2DTR-BC - FLASH memóriát, hogy lehetne ezt használni valamire. Bővebben: Link
Szia!
Igen fel van rakva a cs1-re a jumper, most már addig eljutottam hogy megtalálja a pic-et csak nem tudja felprogramozni mert a következőt írja ki: Target Vdd measured at 2,39V which is outside the programmable range of this device (4,50V- 5,50V).
Szia!
Tanárként ilyen fejlesztőrendszeren programozunk a diákokkal. Az ICD programozója nem kapásból a PK2-höz csatlakoztatható ( és icserny kollégának igaza van, fordítva számozták! ), én egy "öcsi" panelt készítettem az ICD2-PK2 átalakításhoz. Sajnos a használat során több PIC is tönkrement már, minden látszólag különösebb ok nélkül ! Kollégákkal beszélgetve megpróbáltam, hogy csak a PK2-ről táplálom ( nem használom hozzá a "gyári" adaptert ) és azóta jól működik! Ami még hozzátartozik és amiért nem gondoltam egyből a tápra ( itt valami potenciálkülönbség lehet a táp és az USB között, ami a gondot okozta, de teljesen véletlenszerű helyeken és időpontokban történt a hiba! ) az az volt, hogy korábban ugyanezzel a panellel és PIC16F877-el évekig használva nem volt tönkremenetel! Remélem, hogy Neked még nem ez lesz a problémád, de készülj fel rá! Még egy hibajelenség: a PK2 USB kábele miatt volt már olyan eset, hogy a PK2-t látta, de a PIC-et már nem tudta égetni --> kábelcsere megoldotta ! Egyébként szerintem egész jól használható panel, bár a panel "flexibilitásában" nekem nem versenyképes a "dugdosós panellel" ! Steve
Magyarul külső táplálás esetén van esély a PIC tönkremenetelére Pickit2-vel?
Ez elég nyugtalanító.
Szia!
A 18-as sorozatnál elég sok "mintát" tudok mutatni ( és nem a tanulók hibájaként keletkeztek! ) :no: ! Idézet: „Magyarul külső táplálás esetén van esély a PIC tönkremenetelére Pickit2-vel?” Remélem jól értetted: én mostanában csak a PK2-t használom, nem dugok rá külső tápot ( korábban is a csatlakoztatott 7 szegmenses miatt tettem, de azt is vígan elviszi a 100 mA-s terhelhetőségével! ). Steve
Sziasztok. Az a problémám, hogy float változókat kell beírjak egy 16F877-es PIC eepromjába. Keresgéltem a neten, kaptam is kódokat, csak annyi a gond, hogy ha lefut az a sor ami kiolvassa a float változót, nem tudom mi történik. Ki kellene írja LCD-re, de nem megy. Ha kiveszem azt a két sort, akkor minden működik. Feltöltöm a szükséges forrásfájlokat is.
Nem az a probléma, hogy a külső táp és a számítógép nincs összeföldelve, s a PICkit2 csatlakoztatásakor "találkoznak össze"?
Régen alapszabály volt, hogy a számítógéphez csak akkor csatlakoztatunk eszközt, ha előtte a számítógépet és az eszközt is kikapcsoltuk. USB-vel ezt már nem szokás figyelembe venni, de akkor a csatlakozásnak is az USB felületen kellene történnie, nem pedig a mindenféle túlfesz védelmet nélkülöző ICSP csatlakozón.
Nekem ez a ket sor gyanus:
Amugy siman befert volna a "PIC kezdo" vagy a "PIC halado" topikba ez a kerdes. Nem ertem soha miert kell ujat nyitni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |