Fórum témák
» Több friss téma |
Az érdekesen hangzik. Texas logó is van rajta?
Azon biztos, hogy nincs. A TI logója alatt SNxxxx van, a Motorolán MC1xxxxx- Ez valami távolkeleti gyár típusjelzése, ezért hozott kínai, vagy japán betűs oldalakat.
NAgy eséllyel igazad lehet. Haver 5.1eséből való egy te**os cuccból való.
Sziasztok,
A segítségeteket kérném: olyan szilárdtest relére lenne szükségem, ami 1, 24V-al vezérelhető 2, Kapcsol 24-30V DC (64-70V DC még jobb) 3, Elvisel 3-5A induktív terhelést 4, Sorkapcsokkal rendelkezik Köszönöm.
Szervusztok!
Kompakt fénycső elektronikában ilyet találtam: H13003D GK A548, meg H13003F6D GK A550. Mindkettő TO92-es tokban, de ilyet nem ismer semelyik adattár. Ilyen kis vacak nem tudhat annyit, mint ami az adattárakban előjön: 700/400V, 1.5/3A! (persze nagy tokokozattal). Milyen tudású lehet; 10W-osban volt. Ki mit tud ezekről, köszönöm. ![]() ![]()
Van belőle TO-92-es verzió is. Pl. Bővebben: Link
Erre a tokozásra mondjuk max. 1.5W-ot írnak, jogosan.
Nekem is hasznos a felfedezésed...
Kösz!
Nekem is feladta a leckét egyik-másik fénycsőelőtét,mígnem MJE 13005 jelzésűt találtam az egyikben,ez vezetett nyomra, ez a típus beszerezhető és a többibe is ezt szereltem be és működött.
Üdv.
ez a típus beszerezhető
Lelőhelyként figyelmedbe ajánlom ismerősök, munkatársak kuka (jó esetben veszélyes hulladék gyűjtő) felé "induló" tönkrement fényforrásait...
Körítés:
Nem akarom szaporítani a topic-okat, de úgy láttam, ilyen tényleg nincs. Van a Microchipnek egy 23K256 típusú SPI-n írható SRAM IC-je. Adatlap: http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/22100C.pdf Kérdés: Ez azt mondja, hogy standby üzemmódban 4uA-t eszik. Ez nagyon jó, mert én elemről hajtott áramkörbe szeretném tenni, DE: vajon standby üzemmódban megőrzi az addig beleírt adatokat? Alapból logikus lenne, mert különben minek lenne standby üzemmód, elég lenne elvenni a tápját, amikor nincs rá szükség... viszont az adatlap ezt sehol nem írja le, pedig jó lenne, ha megnyugtatna ez ügyben valaki. Lehet egyébként, hogy ez SRAM-okál alap, de én nem annyira vágom. Köszönöm! ádám Idézet: Mer akkor minek lenne STDBY uzemmod. Adatlap 2. oldal alja. „vajon standby üzemmódban megőrzi az addig beleírt adatokat?” Idézet: „RAM data retention voltage 1,2 V” Idézet: „Mer akkor minek lenne STDBY uzemmod. Adatlap 2. oldal alja.” Jó, én is erre gondoltam, hogy mi másért lenne STBY üzemmód, de azt akartam, hogy valaki megnyugtasson, mielőtt beletervezem a NYÁKba. Másik: Idézet: „RAM data retention voltage 1,2 V” Ez csak arra, vonatkozik, hogy a tápfesz eddig eshet adatvesztés nélkül, nem utal a STBY-ra.
Nem a 23K256-nak akartam topicot nyitni, hanem a soros SRAM-oknak (ezért SPI SRAM volt a címe..), csak volt egy konkrét kérdésem egy konkrét alkatrészhez... Az "ez milyen alkatrész?" topic, azt hittem azért van, hogy be lehessen azonosítani olyan alkatrészeket, amit kb a fiókban találunk vagy amikor egy NYÁK-ot megérteni és nem tudjuk mi az egyik alkatrész rajta. Én erről az alkatrészről pontosan tudtam, micsoda. Egyébként nekem itt is jó, ha megkapom a választ a kérdésre. A másik, mert hogy az adatlap értésével nincsenek problémáim szerintem, nézd át, ha gondolod, szerintem nincs leírva benne, hogy STBY módban megtartja-e az adatokat, habár logikus, hogy igen. Mindegy nem kötekedni akarok, csak nem értem a problémát.
Idézet: „de azt akartam, hogy valaki megnyugtasson, mielőtt beletervezem a NYÁKba.” Segítek: nem kell rögtön beletervezni a NYÁK-ba. Kell venni ilyet: Bővebben: Link És akkor forrasztás nélkül össze tudod rakni az áramkört egy tesztelés céljából. Ha bejött, amit terveztél, akkor lehet rajzolni a NYÁK-ot, ha nem jött be, lehet alternatív ötletekkel kísérletezni.
Ez igaz. De attól még megkérdeztem, hátha tudja valaki mert az rövidebb, mint kipróbálni. Ennyi.
Sziasztok
Van egy to92 es alkatrész amiről sajnos semmit sem találok. Remélem felismeri valaki. SIVN 0104 9916 van ráírva Lm339 es kimenetén van így vagy tranzisztor vagy fet lesz.
Köszönöm a választ, ezt az adatlapot megtaláltam, de nem derült ki számomra egyértelműen a dolog, bár erre gondoltam, volt ott I[sub]c[sub] 0.5A-os adat is
Na mindegy, majd máskor begyakorlom a jelzéseket. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
A fene egye meg; ez a módosítás nem sikerült, majd rájövök hogyan kell.
Sziasztok! Ez mi lehet szerintetek?
Hőkapcsoló nem mert próbáltam. Én diódára gondolok, de sajnos totál zárlat, a szám láthetó rajta de eddig nem találtam róla semmi infót. Melyik lehet a katódja s az anódja? Köszönöm!
Szia!
Ez valóban egy dióda. Miben volt benne?
Egy teherautó klímában volt valami ventillátor vezérlő, közvetlen a plusszra van kötve sorba egy 1n54007-el: Ennyi többet nem tudok mondani mert úgy kaptam, hogy nézzem meg mert nem működik!
Ha sorban van kötve egy másik diódával, akkor vedd alapul a másik dióda polaritását, mert ha sorba vannak kötve, akkor a polaritás is soros.
Először én is erre gondoltam melegítettem is, majd megpróbálom egy kicsit még jobban melegíteni.
Ha már 1N54007 nevű alkatrész lehet (amiről nem tudom mi fán terem).
![]() Ha Z-dióda, akkor miért ne? Már eleve gyanús a dolog, közvetlenül a pluszra megy, az egyik fele hűtő... Egyébként én is a hőkapcsolóra szavazok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |