Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1418 / 2208
(#) havranarpi válasza FordPrefect hozzászólására (») Aug 30, 2012
Hát a graetz hidas egyenirányítás után már nem növekszik a feszültség ahogy a csöveken átmegy nem?
(#) bakos13gab válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 30, 2012
Nőni nem fog, csak csökkeni. MEnnyit kajál ez a kapcsolás 12V-ról? Mert az EZ80 csak 80-90mA-t tud ám!
(#) havranarpi válasza bakos13gab hozzászólására (») Aug 30, 2012
Párhuzamosan van 2 db.
Megáll az egész 100mA körül.
Az eredeti terv az volt ,hogy kerül az erősítő mellé 2 db Em84-es kivezérlésjelző.
Alapból egy 2*9V/20VA-es trafóval akartam kivitelezni ,de nem nagyon bírta.Ezek után keresgéltem és találtam egy trafót 6V-12V-24V-al. Arra gondoltam ,hogy a 6V-ra kötöm a 2 db Em84-et .A 12V egyenirányítva megy az erősítő meghajtására.A 24V pedig az ECC82 és a 2 db EZ80 sorosan és így 24V.
Ez az elgondolás.De nem tudom ,hogy bírja-e az erősítő része a 16V-ot.
(#) varttina válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 30, 2012
Még talán jobb is lesz, ha magasabb anódfeszültséget használsz, fűtőfeszültségnek viszont a 16V már sok.
(#) frecsko hozzászólása Aug 30, 2012
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy 807 PP-t úgy 30W körülit. Ehhez kérnék segítséget, jól bevált kapcsolási rajzot, leírást.
Láttam volt már aki épített hasonlót.
Válaszotokat köszönöm előre is.
(#) mayky válasza skylooker hozzászólására (») Aug 30, 2012
Megítélésem szerint egy kimenőtrafó primer menetszámát nem a várhartó primer impedanciához méretezzük. Hanem ahhoz, hogy ott mekkora feszültség várható, milyen alsó frekivel számolunk, és mekkora a vasunk.
Ilyen alapon ha pl. 10 db csövet kötnénk párhuzamosan akkor kevesebb menetszám jönne ki mintha hálózati trafó lenne (50 Hz) holott lehet hogy 230 V váltó is meglesz a trafón. Tiszta sor hogy ebben az esetben túl lesz gerjesztve a vas.
(#) havranarpi válasza varttina hozzászólására (») Aug 30, 2012
A fűtő Az ECC82 -nél szeretném
Sorba kötni 2 db Ez80-al.
Így 6,3+6,3+12=24,6
És így szeretném 24V-ról a fűtést
(#) moltam válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 30, 2012
Helo E-s párhuzamos fűtésű csöveket szerintem nem nagyon lehet sorba kötni. Nem úgy fognak alakulni a feszültségek ahogy kellene. Soros fűtésű, P-s csöveket erre találták ki.
(#) havranarpi válasza moltam hozzászólására (») Aug 30, 2012
Köszi a választ.
Ki is próbáltam.
Egy EZ80 és egy Em80 fűtését sorosra kötöttem 12V-ra és csak a kisebb áramú Em80 fűtött fel.
PY88 csövem van de nem tudom rá engedhetek-e 24V-ot a fűtésére .Szerintem nagyon túl lenne hajtva.
PY88 nak 26V kell (300mA ekkor folyik át rajta e szerint), inkább kicsit alul lenne fűtve.
Nem baj úgyis komolyabb terhelésre esik 24V-ra.Eredetileg 25,5V.Akkor jó lesz használok PY88-at.Köszönöm.
Akkor a 6V-ra a 2db Em84-et ,A 12V-ra (Váltó) Az ecc82-t
Az egyenirányított 16V a vezérlés és a 24V a PY88-nak.
12V sok lesz az ecc nek fűtésnek. Ő 6.3V os fűtésű, mint minden E-s cső.
De dupla trióda és 12V illetve 2*6,3V is lehetséges
Bővebben: Link
12V-150mA
6,3V-0,3A
Bocs teljesen igazad van.
(#) pucuka válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 30, 2012
Csak olyan csöveket köthetsz sorba, amelyeknek fűtőáramuk, és köthetsz párhuzamosan, amelyeknek fűtőfeszültségük megegyezik. Vannak olyan csövek is amelyek fűtését lehet kapcsolni párhuzamos, és soros fűtésre is.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Aug 30, 2012
Sziasztok! Táptrafóm még mindíg nem lévén,építettem egy "hálózati tápegységet." BY238-al.. fojtóval,teljesítmény ellenállásokkal,Elkokkal. 270,és 290V-ot veszek le róla. A PCL86 fütése pedig az a képkimenő trafó,amely 13,3V-ot ad.. és kb:300mA. Iszonyat nagyot szól így ez a cső.. 12,5VA-es hangszóró van rajta,de olyan hangosan dübög a gyári tévékimenővel hogy az csak na. A TBA800-ast minden téren,de még a TDA2030-ast is túlszárnyalja,adott hangerőn. Szinte teljesen brummentes így. A tápot csak próbából dobtam össze egy forrlécre,de szedem is szét nemsoká,mert trafó kell oda.. ez így nagyon nem "elegáns",és senkinek sem ajánlom!

P1090280.JPG

(#) mayky válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 30, 2012
Hátha ez iszonyat nagyot szól, akkor mit mondanál egy gu50 PP-re? Ez a 12,5 VA -es hangszóró nem véletlen egy RFT gyártmányú szélessávú? (tölcséres)
(#) anubis válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 30, 2012
Hello Zoli és egyben mindenki aki a segítő team-ben volt. Segített a kis ábrád a helyzetemen. Megszünt a kis végfokom búgása. Először az egyszerűbb dolgokat csináltam 2x47 ohm a fűtésfeszről a készülékházra illetve a táp negatívja a készülékházra. Majd próba. Teljesen jó lett minden. Nem is lépek akkor tovább 100 nanózni mert nincs rá szükség. Mégegyszer köszönöm. Találkozunk 8-án.
Üdv
(#) küzmös Gergely válasza mayky hozzászólására (») Aug 30, 2012
Az biza.. Látom "ismered".. Egy szépséghibája van ugye mégpedig az hogy 6 ohmos.. a trafó meg 4 ohmra illeszt.. de egész jól "türi." GU50 PP-t is építenék ha lenne csövem,de sajna nincsen..
(#) silent15 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 30, 2012
GU50 van sok helyen, vakerán is szokott "viszonylag" olcsón lenni.
(#) Szpisti válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 30, 2012
Gondolom akkor olyan mit ezen a videón
Megbecsülendő akinek még ilyen porosodik a fiókmélyén!
(#) Tomi94 válasza Pityu9 hozzászólására (») Aug 30, 2012
Ebben a könyvben egyre kevésbé bízom, tele van hibás ábrákkal (pedig azt hittem, hogy az internet előtti időkben azért nem lehetett akármilyen hülyeséget leközölni...). A mellette levő kapcsolás pl. meg van rajzolva sztereóra, de hiányzó alkatrészek miatt olyan, mintha össze lenne kötve a két csatorna
Az általad említettek közül, akkor melyiket javaslod? A képen csatoltat, vagy a linken levőt? Nekem az utóbbi szimpatikusabb, de az is működik csatornánként egy db ECC83 két triódájával? (Úgy van rajzolva, mintha külön cső kellene) A tápfeszültségnek utánanéztem, elvileg működhet ez is a 260V-os bontott Melodyn tápegységgel, abból nincs gond, de több csövet nem tudok rendelni most.
(#) küzmös Gergely válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 30, 2012
Hasonló,de kicsit nagyobb.. és másfajta "tölcsére" van. Ez ilyen RFT,amelyet az NDK-ban készítettek.
(#) CIROKL válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Aug 30, 2012
Idézet:
„GU50 PP-t is építenék ha lenne csövem,de sajna nincsen..”

Ez a legkevesebb egy PP esetében nosza ha építesz egy PP -ét akkor kapsz hozzá csövet .
(#) Szpisti válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 30, 2012
Szia Laci!
Mint említettem, én is a GU50PP-t szándékozom kipróbálni.
A végcsövek és foglalatai már itt vannak, de érdeklődnék, nincs-e valakinek túltengése 6sn7-ből meg kerámia oktál foglalatból? Mert ha lenne eladó normális áron, nem az ebayről rendelném.
Köszi.
(#) mayky válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 30, 2012
Ha oroszok akarunk maradni, akkor kezdésnek megfelel a 6n8sz is.

http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=6n8sz&ob=2
(#) CIROKL válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 30, 2012
A trafóval kapcsolatban fogok válaszolni .
A GU50PP -é az melyik kapcsolás amellyel szemezel ?
(#) DenaturáltSas hozzászólása Aug 30, 2012
Sziasztok, GU 50 tetejéről azt a csúnya sipkát le lehet valahogy operálni? Anélkül tök szép lenne
(#) mayky válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Aug 30, 2012
Persze sokan leszedik, de szerintem úgy se lesz szebb.
(#) moltam hozzászólása Aug 30, 2012
Helosztok.
Lehetséges csövekkel 0-1MHz es differenciális kimenetű erősítőt építeni? (oszcilloszkópba) Gondolom igen mert régen rengeteg csöves szkóp létezett. A neten csak AC csatoltat találtam.
Következő: »»   1418 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem