Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Anno én is elkövettem ezt a hibát két csőről levettem és még csúnyább lett mint előtte , szóval nem szabad azt piszkálni úgy szép ahogyan van eredetileg.
Bővebben: Link Amúgy nagyon egyszerű lekapni , az alut megvágod és kis fogóval szépen lehúzod aztán ott a csúnya alatta.
Így van. Esetleg javasolt az alukupak felpolírozása.
Én maszkoló szalaggal körbe ragasztottam és lefújtam matt feketére.Így a fogantyúval egész jól mutat.
Nekem sokkal jobban tetszik, 6p3sz-e is azért szép szerintem, mert kicsit be van nyomva a teteje.
Az Ernst Rössler félét néztem ki.
Köszi ! Eddig csak egyesével találtam vakerán meg hasonló helyeken, az ibéjen meg az ukrán nyolcasával ugyanennyiért adja kb szállítással. De akkor jó lesz itthonról is , legfeljebb kicsit drágább lesz.
Bár a foglalatokkal együtt lehet mégiscsak ebay...
Szia!
Ukránoktól hol találtál foglalattal szálítással együtt?
Meglett a nap végére az ideális összeállítás
Passzív egyenirányítás +puffer után ha beteszek 2 PY88-at párhuzamosan teljesen jó lesz. A kettő pont elég az Áramerő szempontjából 24V-ról megfelelően fűtenek és most már teljesen elveszett a brumm a rendszerből. Az ECC82-t megpróbáltam 15V-ról hajtani, Több órás rendszer teszt után sem történt vele semmi.
Üdv!
A képen látható kapcsoláson megfelelő a korrekció, de a belinkeltnek jobb a hangja, és természetesen csatornánként egy cső szükséges. A belinkelt kapcsoláson a legnagyobb hiba a korrekcióban 20Hz-en 1dB-lel többet, 20kHz-en 1dB-lel kevesebbet erősít, de ez részletkérdés, a hangja kárpótol érte . A belinkeltben nincs visszacsatolás, igazi csöves hangzás, van tere a zenének, és a HIFI magazin vége felé ez volt az etalon erősítőben, az AI 500 (audio innovations)-ban. Üdv!
Szia !
Most épp Itt leltem a csöveket, de ha körülnézel a további termékei közt, vannak foglalatok is. Ilyenkor egy postadíjért el szokták küldeni az egészet.
Oké, akkor maradok ennél, ez a kis színezés elvileg pont ellensúlyozza az Akai PC-35-ös fej kissé magasabb hangszínét. Köszönöm a segítséget, majd beszámolok az eredményekről
Sziasztok. Tudnák szerezni párdarab os 51-es csövet újat, ingyen. Azt szeretném kérdezni valaki épített már vele SE vagy push pull erősítőt? Ha tudnátok nekem push-pell-ra egyszerűbb rajzot azt megköszönném.
Google !!!! Nem várni, hogy a sült galamb a szánkba repüljön.
Nos íme egy galambocska :Bővebben: Link
Ezt már megtaláltam, de én push-pull kapcsolást keresek!A google nem osztogatja ezt a fajta sült galambokat
Hát akkor írj a cikk írójának. Ahogy én itt olvasgattam ezt a fórumot nem nagyon épített ezzel a csővel senki.
De mintha Köbzoli berakott volna valami rajzot ezzel a csővel.
Köszönöm, erre nem is gondoltam.
Én azért elgondolkodnék, érdemes-e az ingyen kapott csövekért cserébe csak a 4 cső (ha sztereo) fűtésére közel 160W-ot fordítani... Ilyen energia-ínséges időkben.
De szerintem nem nagy ördöngösség valamit kitalálni hozzá, mert szerintem ami elhajt pl. egy pár 6550-es csövet az elhajtja ezeket a csöveket is.
Ezt nem tudom hogy jött ki. Fütöfesz: 12.6V Fűtőáram: 1.3A=16,38w a 4 darab cső=65.5watt, ehhez hozzájönnek a meghajtócsövek ami összesen kb. 100 watt ami a mai energiazabáló eszközök között nem igazán számottevő.
Nem nagyon vagyok benne a csöves technikában ezért kerestem volna valami bevált kapcsolást.
Sziasztok!
Tudna valaki infót adni , hogy Budapesten van e olyan bolt ahova bemegyek és terülj-terülj asztalka fogad csövek terén? Üdv Kolbika
Talán ez : http://www.csobarlang.hu/
Keress ilyen változatot, ha zavar a teteje. Sajnos kevés lehet már belőle, nekem 1 db volt anno.
Igazad van, nem egy hanem két cső fűt el 35W körüli teljesítményt... nálam mondjuk az sem kevés tartós zenehallgatásnál .
Ez a csőbarlang nem kicsit nagyon drága???
Nem tudom én még nem vásároltam náluk. Minenesetre budapesti
Ha jó más cég is akkor szóba jöhet még a www.elektroncso.hu www.etronic-parts.com http://www.radiovilag.hu/ ja persze a börzék
Ez esetben nem kellene betenni egy triódát meghajtáshoz? Találtam egy másik rajzot is, tartozott hozzá hangminta is (link) és nagyon tetszik a hangja. Lehet inkább ezt kéne megépíteni(közelebb áll az ízlésemhez). Csövek vannak itthon bőven. A kimenőnek szánt trafó eredetileg is kimenő volt valamiben. A primerre 13.5V-ot kapcsoltam és a szekunderen 1.5V-ot mértem. Ha nem tévedek az áttétel 9, így illesztene 16Ohm-ot 1354-re(remélem jól számoltam. Anód feszültség 270V így kb helyes az illesztés.
Egyébként szobába kell, esetleg garázsba. A gitárhangfalamban 2 db 20 centis gitárhangszóró trónol. 93dB-es mindkettő. ECL86 SE-vel meghajtva is komoly hangerőt produkált, de nem baj, ha ven benne tartalék.
A fenti linkelt cikkben is (OS 51 SE) említi a szerző a beállítást, egy régebbi RTÉK cikk-ben van beállítási adat, 194W-ot tud max ellenütemben. Ez amúgy egyezik a PE1/100 csővel (elvileg) Adatai:http://frank.pocnet.net/short/054/4/434.pdf . Itt az utolsó előtti blokkban vannak B(.) modul a hangfrekire való beállítási adatok.
Ua=600-800-1000 V , Raa=6-7,5-9 Kohm, Pki=82-110-194 W. Utolsó beállításhoz csekély (1ma) rácsáram is szükséges.
Nem. Mi vagyunk szegények. Amúgy reális árakkal dolgoznak szerintem. Nincs érdekeltségem ha cső kell, lehet hogy nekem is van
|
Bejelentkezés
Hirdetés |