Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szép munka az elektronika is, a doboz is, de a 220-as bemenőn még van mit csiszolni (szigetelés, biztosíték).
Egyébként milyen a hangja?
Tudom, ha lesz zsugorcsövem, elszigetelem emberiesen.
A hangja nagyon állat, semmi zaj, semmi susogás. Nagyon tiszta, és szép. Talán lehetne tovább csiszolni másik műveleti erősítővel, de hova tovább. Nem studio vagyok. ![]()
Első doboznak teljesen jó! Csinálsz még párat és belejössz!Próbáld úgy hogy először a tető U alakját hajtod meg aztán szabod hozzá az alsó részt és nem lesz hézag!
![]()
Én is ma lettem kész egy TDA1554q végfokkal.Egyelőre egy képet tudok föltenni holnap bővebben beszámolok.
Tetszik a dobozolás! Kíváncsian várom a többi képet!
![]()
Szerintem ez nevezhető dobozolt műnek. Gyári!
![]()
Holnap csinálok néhányat és fölteszem.
Ez fordítva is igaz.
![]()
Nagyon szép munka, bár szerintem azok a potigombok lealacsonyítják kicsit :/ Valami régi deck-ről szedj le két egyforma sima kis feketét
![]()
Előlapi imbuszcsavarok (?!) ebben a formában erősen vitathatóak. Süllyesztett fejű, rozsdamentes vagy (fényesre krómozott) változatban tudom inkább elképzelni.
Ha ennek a példánynak a javításáról van szó akkor mindenképpen ezt javasolnám én is.Viszont egy új doboznál én először a tetejét hajtanám meg ha nem tudnék pontosan hajlítani és aztán szabnám méretre az alsó lemezt.Akkor tuti hogy jó lesz.
![]()
Szerintem is az imbusz csavarok elcsúnyítják az előlapot, nem illenek oda. Ahogy Alkotó mondja, szerintem is a süllyesztett csavarok jobban illenének hozzá. Maga a doboz elég tetszetős. Te készítetted? Ha igen, elismerésem, nagyon szép lett.
Lehet, hogy én látom rosszul, de nekem ez egy relatíve vékony (mondjuk 1mm-es), rozsdamentes lemeznek tűnik. Abba pedig süllyesztett fejű csavar nem igazán lesz jó. Vagy vastagabb (mondjuk alu) előlap kellene, vagy marad a felületből kiálló csavar.
Igen, ha nem lehet süllyeszteni akkor meg igényes Max M4-es félgömb fejű csavarral. Az az imbusz nem illik oda. No de nyilván izlés kérdése. Ez teljesen szubjektív dolog. Nem is akarok belekötni. Egyébként az a lényeg, hogy magunknak tetszen az, amit építünk. Ha az már másnak is tetszik, akkor az ráadás.
Hopp, én csak most vettem észre a műved. Nagyon szép lett, őszintén gratulálok!
![]() Csak így tovább Jani!
Tiszteletem , szép délutánt mindenkinek .
csak egy hivatkozást szeretnék ide betenni , nem nagyon szeretném a topikot terhelni,ime a most elkészült erősítőm .
GLCD-s játékot MCU-ra? Ha belevágsz, engem tuti érdekelni fog, de előre is meghajolok az elszántságod mellett! :yes:
Én még PC-re is meguntam a játék készítést. ![]() Mondjuk abban nincs kihívás, ma már "mindenki" tud PC-re játékot "írni". MCU-ra viszont már kihívás. ![]()
Sziasztok!
Ahogy ígértem teszek még fől néhány képet kívülről belülről. Az "ipari" gombok helyett esztergáltam szép új inox gombokat. ![]() A hűtőborda egy processzorhőtőből és 10x40mm-es lapos aluminiumból született amit besüllyesztettem a burkolatba ,hogy ne álljon ki annyira; esztétikailag is szebb lett így. A doboz túloldalára aplikáltam néhány szellőző lyukat amit belülről inox szitaszövettel burkoltam. A kapcsolásban semmi extra nincs. Tda1554q alapkapcsolás lágyindítóval. A táp 12v 100VA toroid 6A Graetz és 4db 4700mikrós elkó puffernek.Kapott még egy power ledet is. RCA aljzatot sajnos nem tudtam szerezni de nekem teljesen megfelel a jó öreg DIN is. ![]()
Szép !
Látom nem idegenkedsz a fémektől ... A sárgaréz betét ötletes , nekem nem igazán jön be mint használatos fém , sajnos gyorsan oxidálódik , és ha igy van alkalmazva sajnos nagyon nehéz a tisztítása. A csavarokkal nincs semmi gond az így szép ahogyan van akinek meg nem tetszik az nem néz rá , ez egyéni elbírálás , én mindenhol használom ezeket az inox csavarokat és általában nem szokott nem tetszést okozni.
Puffed: Szép munka. Ha lelakkozod a rezet, akkor nem oxidálódik.
Azért én sem tétlenkedtem. Mellékelek képeket, a trabant vezérlőmről. Akit érdekel személyesen megtekintheti szerdán a kongresszusi központban.
Köszi!Szeretem a "vasat".
![]()
Szoktam vasalni meg farigcsálni ám én is , a lakkozás csak átmeneti állapot csak idő kérdése és a lakk alatt is elfog szineződni .
Előlapon, nekem a Te "nem látszó" megoldásaid sokkal jobban tetszenek, de mint ahogy utalsz is rá, ízlés dolga.
Az Én izlésem szerint, erősen nem szép egy ilyen formájú előlapi imbusz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |