Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Mit kellene rajta módosítani ,hogy illeszthető legyen a füles impedanciájára ?
Totálisan az egészet , keress inkább egy másikat,
http://www.google.hu/search?q=ecc88+headphones&hl=hu&prmd=imvns&sou...ih=638 A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Alternatívaként lehet esetleg hozzá kimenőtrafót tekerni...
Én megmondtam Ez előerősítőnek nagyon jó de fülesnek nem :SElösször csináljuk meg a 6n1p -t
Fülesnek 6N6P SE-t, esetleg PSE-t csinálnék. 6N1P meghajtással. SM55 kimenő, 230V táp, primitívnek tűnhet, de bőven elég, a triódánkénti 4W-os anóddisszipációval, ha a sztereó végbe csak egy csövet is teszel, az csatornánként is megvan 800mW. Esetleg valami SRPP kapcsolással lehetne kísérletezni, de ez a szimpla SE nem lenne rossz.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Csöves erősítőnek 4, 8 Ohmos a kimenete. Rá lehet kötni egyszerre egy 4, meg egy 8 Ohmos hangfalat? Befojásolja a kimenő teljesítményt? Nem káros ez? A válaszokat köszönm!
Üdvözletem! Nemrég épittettem át egy házilag kb. 20 éve készült gitárerősitőt.Egy Marshall JCM800-as rajz alapján.A god az vele ,hogy müködni ép müködik de ha föltekerem a hangerőt bizonyos ponton tul ,akkor elkezd gerjedni ,sipolni.Ha a presence potit vagy a magasat tekerem felfelé még inkáb gerjedékennyebbé válik.Amugy szoba hangerőn teljesen jól szól, kipróbáltam az előfokát egy tranziztoros gitárkonbó végfokával és azzal nem gerjed.Az előfokban 3 ecc 83-as, a végfokban két EL-34 es van.A csövek persze már használtak,az anódfeszültség 440v. Eléggé kezdő vagyok még a dologban, ezért kérnék segitséget tisztelettel.A képeken még orosz 6?3? végcsövek vannak de ezeket már kicseréltem EL-34 re a magas anódfeszültség miatt. Köszönettel veszek minden hozzászólást,választ.
Sziasztok!
Mivel jobb egy ilyen poti mint egy "normál" http://www.ebay.com/itm/4Pole-24-Step-Attenuator-Volume-Control-Pot...e83551 Üdv!
1. Együttfutás tized dB-en belül 2. Csak egy kettős osztó. 3. Általában jó minőségű alkatrészekből építik. 4......MADE IN CHINA általában.
Bocs,nem figyeltem, milyen a trafo.
A 12cm2 pont a 11 watt-hoz valo, a drot is eleg vastag, a szigeteles is eleg, ha azt mondod, eredetileg 270 voltrol ment. Ket csovel mar nem egyertelmu a helyzet. Esetleg ugy, hogy a nyugalmi aramot kissebbre allitod. A kivezerelhetoseg csokken, a teljesitmeny se lesz dupla. Cserebe tovabb elnek a csovek. A P1 Extreme ket triodaja kihajtja az EL34-et, kettot is. Mivel racsaram nincs, ilyen szempontbol mindegy, hany cso van parhuzamosan. Ennyi erositessel is meglesz a teljesitmeny, de a torzitas nem egy Peavey-szeru lesz, inkabb antik rockos. A Higain cucc az negy trioda, azaz 2 db ECC83-as. Ha teszel ele egy tranyos akarmilyen boostert, akkor persze haraposabb, de innen kezdve mar jatek...
Mert ez nem poti, hanem változtatható (24 fokozatban) csillapító. A kettő között a különbség, hogy a poti kimeneti impedanciája változik, a csillapítóé nem. Ráadásul korrekt szabályozási karakterisztikát lehet vele megvalósítani.
Sziasztok!
Laci nyugtass meg hogy csak elírtad a rajzon a legalsó primer kivezetéseit! Mert éppen válogatnám össze a párokat, de így tartok tőle hiba lenne bekötni. Vagy tévedek ? http://picasaweb.google.com/benusapc/6P14PEL84Pp#5331624650884418034
Való igaz, ha minden primer azonos szisztéma szerint van tekerve, akkor ha az A2-től indulunk véget kezdettel kötünk össze mindig. Ugye a rajz szerint a legfelső tekercs vége a legalsó tekercs végével lett összekötve.
Igen erre gondoltam.
Azért jeleztem, nehogy esetleg valaki épp ilyent állít össze és a rajz szerint kötné - mielőtt Laci kijavítja. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
Ugye ezt csak kötözködés képen irod ?
Amennyiben nem kezdő vagy akkor miért kérdezed ha meg kezdő az illető akkor meg majd kérdez ! Szóval ez valóban elirás volt anno és az évek során , rajtunk kivül csak te reklamálod ezt , aki észrevette sem foglalkozott vele mert tudta hogy csupán elírás ...
Hát szerintem aki nagyon kezdő az megcsinálja úgy ahogy a fotóalbumodban van, hisz látván a cuccaidat minőségét azt feltételezi, hogy Te nem teszel fel hibás rajzokat.
Na jó látván a kötözködés szellemét akkor törlöm ezt a hibás rajzot és ha van időtök nézzétek át az összeset és jelezzetek ...
Valamennyit javít ez a kiközepelés is, de nem tökéletes. Viszont, ha az anódfesz tekercset lekapcsolom a kondiról, úgy még szól kb. fél percig (fűtés közben végig megy), és akkor már tényleg csendesebb lesz. Szóval lehet, hogy a 42 éves kondi hiába jó mérve, nem szűr rendesen...
Pontosan hogy néz ki a tápegység (kapcsolás) ?
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
Szia/sztok!
Ma egy kicsit rendeztem a vezetékeket ami lehetett árnyékoltam és egy alumínium lapra rászereltem az egészet amit rákötöttem a GND-re. Egy kicsit jobban szólt, de még mindig nem az igazi. Megmértem a tápfeszültségeket, az http://diyaudioprojects.com/Forum/viewtopic.php?f=9&t=1001&start=0 eredeti kapcsolási rajz-hoz képest az alábbiakat tapasztaltam. 525 helyett 545; 480 helyett 458; 370 helyett 307; 320 helyett 205; egyedül a -83 pont annyi. Annyit még el kell mondjak, hogy a csövek munkapontját mindig nem tudtam beállítani. Létezik, hogy emiatt másznak el a tápfeszek is? Az R2-es ellenállás most nem melegedett annyira mint a múltkor, igaz nem is ment 10 percnél többet. Építő és segítő válaszokat köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
Hát ezek elég nagy eltérések, nem tudod, valahogy beállítani őket, vagy alapból a trafóból nem jön ki ennyi?
Szerintem a trafó bírná... fleta gyártotta őket.
Nem, nem úgy értettem, hogy terhelésre, csak hogy a trafóból kijön például a 480V ? Vagy ha a trafóból nem, de pufferelve egyenirányítva megkapod azt a bizonyos 480V ot? Mert ha nem, és nem anyi megy a csőre, a munkapontbeállítás elképzelhető hogy rossz. Más a 480V és más a 458(mondjuk 370-307 még nagyobb eltérés) fleatában bízom, róla eddig csak jót hallottam, a héten énis veszek tőle trafót azzal szerintem nincs baj.
Azt nem mondtad, hogy a 10 ohmos ellenálláson mit mérsz ? Milyen munkapontot szeretnél beállítani ? Egyébként a poti szabályozza a KT88-asok nyug áramát ? Ha 20 V-tal több a tápfesz akkor lehet, hogy kevés neki a -83 V, tehát nagyobb neg előfesz kell. -90--100 V.
Fesz. kétszerezővel megoldható. http://www.elektroncso.hu/cikkek/tap_delon.gif A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
Ezt akarom mondani , hogyha más a táp akkor mások a beálítandó értékek, ezért lenne célszerű azokat a voltokat +-1-2% tartani
Sziasztok, ti miben tervezitek a csövesek kapcsolásait, melyik az a program amiben a legtöbb cső szerepel? isis nekem megvan csövekkel, de valamiért nem működik ahogy kéne, nektek mi a kedvenc?
Köszi! Meg vagyok döbbenve. El vagyok szomorodva. Itt bármit ír valaki segítő , jobbító szándékkal, az kötözködő vagy ellenség. Olvasgatom a többi topicot is, és máshol is hasonlókat látok. Arrogancia minden felé. Miért van ez? Ennyire negatív a magyar tényleg? Bárkitől elfogadtam volna ezt a hozzáállást, de pont Tőled nem kicsit rosszul esett. Idézet: „Laci nyugtass meg hogy csak elírtad a rajzon a legalsó primer kivezetéseit!” Na kezdem előlről amennyiben nem volt jó a válaszom , nem én irtam el anno én csak elkövettem azt a hibát hogy közöltem hibásan , tudtam és tudtuk sokan hogy hibás de eddig senkinek nem okozott problémát ez az elírás , aki egy csöppenetet is sejt ebből az kapásból felfedezi hogy csupán rosszul lett feliratozva a terv. Ennyi történt és nem több , a hibát kijavítottam és remélhetőleg már nem fog okozni senkinek 4 szál drót bekötése gondot ... Ja és mindent ellehet rólam mondani csak azt nem hogy nem segítek senkinek meg arogáns lennék , mmm ezt még senkitől nem hallottam ![off][/off]
Ok, mindenkinek lehet rossz napja. Tudom hogy segítőkész vagy mindenkivel, hisz privátban is beszéltünk.
Most azért kicsit megvígasztalódtam, mert az előbb röffentettem be az Elektor féle 4 csöves EL84PP-t , és elsőre olyan szépen muzsikál hogy csuda. Nyögdécselés nélkül dől belőle tartósan a 12W tiszta szép szinusszal 21 Hz-25KHz-ig. Holnap megnézem kicsit szögletesebb jellel is. Az a trafó méretezés került bele amiről fentebb diskuráltunk (minimális variációval) - úgyhogy az egy jól eltalált méret - szerintem tedd csak vissza a rajzát. Az indítékom amiért szóltam a hibás betűzés miatt az amit Mayki is említett. Sokszor olyan bagatell kérdéssel jönnek fiatalok , ami sokaknak egyértelmű. Ebből mertem következtetni hogy ha valaki bambán lemásolja esetleg bosszúságot okozhat neki. Emlékezz csak, hányan szeretnének úgy csövest készíteni, hogy még egy 555-öt sem forrasztottak be. |
Bejelentkezés
Hirdetés |