Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A készülék típusszámán-nevén kívül van még egy áramkör-azonosító. Ez általában az alaplapi nyákon fel van tüntetve és ez alapján pontosan be lehet azonosítani a gyártmányt. Ez főleg a szervizleírások és rajzok keresésénél ad nagy segítséget, mert egy belsőt sok gyártó használ és a típus nem igazán mérvadó az azonosításnál.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Sziasztok! Az egyik tv-nkben átütött a nagyfesz, érdekes módon nem ment ki még a biztosíték sem, leszigetelve a sorkimenőt pont ahol kijön belőle a nagyfeszkábel ott lyukadt ki, van nagyfesz is meg szól a hang is, viszont a kép nem jó. Elsőre olyan "érzésem volt" mintha nem az képernyőre akarná kirajzolni. Levettem az eltérítőtekercseket, ekkor a pont középen volt, a fényerőállításra is reagált. Visszakötve a vízszintes eltérítést megvolt a vízszintes fehér vonal, viszont csak a függőlegest bekötve nincs semmi a képen csak ha kikapcsolom akkor bevillan egy pillanatra a függőleges csík. Nem cisnáltam még ilyet, lehet ennek így is kell lenni. Mindenestre a sorkimenőt addig nem szeretném kicserélni amig ez a problémája meg nem oldódik. Mitkellene megnéznem rajta?
Szia!
Ez az egyik gyakori eset abban a tekintetben, ha a laikus szerelő beviszi magát az erdőbe. Egy kibújó szikra nem téríti el örökre az elektonokat és nem rajzolnak ettől más helyre. Az eltérítőtekercsekről szigorúan tilos levenni a vezetékeket, mert ettől könnyen túlterhelődhetnek a készülék egyes egységei. Mutass egy képet a hibáról és add meg a készülék típusát is.
Delton ctv5131 11ak19pro van benne.
A képen a 3 szélesebb fehér csíkot a telefon kamerája csinálta az a tv képén nincs rajta.
Itt azt látjuk, hogy fehér a képernyő, visszafutási csíkokkal. Ez a katódtápfeszültség hiányát jelenti, amelynek 200V körülinek kell lenni és a képcsőpanelen kell ellenőrizni.
188 voltot mérek, van ezen a nyákon egy ic tda6107, ez pusztulhatott el akkor? A kimenetei nem zárlatosak.
152-154V. Jobban megnéztem az IC-t, az ötös lábán(black current measurement output. zárlatot mérek, meg ugye ott 0v is van így.
Az ötös lábra szoktak kötni egy szintmegfogó Zener-diódát. Ellenőrizd az épségét. Infócsokor az IC-hez: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-cz28d83n-s56a-sasszi-0.
Köszi a segítséget, akkor IC csere lesz. Nincs esetleg valakinek ilyenje? Itt a környéken sajnos nem lehet kapni..
Találtál diódát az 5-ös lábra kötve? Hol laksz?
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Igen, kiforrasztottam, a zener az jó. Kiforrasztottam a kábelt is, hogy nem e a nagy nyákon van a gond, de továbbra is az ic lába zárlatolt. Szentkirályon.
Szaladj be Kecskemétre alkatrészért vagy rendelj webáruházból.
Sziasztok! lenne egy tv-m típusa Orion t2950 a következő a jelenség ment a tv egyszer csak elment a kép majd visszajött mint egy kontakt hiba szétszedtem és az volt egy ic lába elengedett(a függőleges eltérítésnél) meg forasztotam azóta bekapcsolom és sípoló hangot ad szakaszosan úgy ahogy a led az villog vele együtt talán táp hiba lehet? keresgettem de nem találtam semmi hibát vagy hibás alkatrészt egyenlőre,valami tipp valakinek?
Ennek a tápjához nem nagyon értek A sor sem kapcsol be nem is kap áramot a végtranzisztor! de hibátlan minden!
Sziasztok! Kaptam egy Samsung tévét, hogy hátha tudok vele valamit csinálni. Az a baja, hogy 2-3 Másodpercenként elmegy a kép ( teljesen elmegy) , utána kb fél percig jó aztán újra kezdi.
Hang tökéletes. Mi lehet a baja? nincs semmi ötletem. Előre is köszönöm a választ. Szép estét! Idézet: „Kaptam egy Samsung tévét, hogy hátha tudok vele valamit csinálni.” Ezek szerint nem tudsz kezdeni vele semmit sem Viccet félretéve, azt nézd meg, hogy a sötét időszakban van-e képcsőfűtés. Valamint a forrasztásokat is nézd át mindenhol, mert lehet, hogy kitépte magát a forraszból egy alkatrészláb.
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni tőletek, van egy Toshiba sztereo tv-m, 3 bemenetes (2 scart,és egy rca). És még ugye a koax csatlakozás. Működés közben ha valamelyik scart, vagy rca bemenet van kiválasztva akkor sistergő hang hallatszik a két hang szóróbol! De ha a normál koax bemenet van kiválasztva akkor pedig szépen működik, nincs ez a sistergő hangja ez szerintetek mitől lehet?
Ez akkor is így van, ha a kiválasztott bemeneten van jelforrás?
Igen a jelenség megvan, csak ugye akkor a hangerő miatt kiszorul a hangja. De úgy is megmarad ha leveszem a jelforrást s csatlakozókról.
Köszi a választ mindjárt átnézem a forrasztásokat .
Szép napot.
Szevasz Kadarist! Átnéztem a forrasztásokat volt egy két forrasztási hiba, de a hiba ugyan úgy megmaradt. Képcsövet felfűti. Viszont lehet hülyeség, de úgy vettem észre, hogy amikor világosabb az adás akkor villog a kép. Már gőzöm sincs mi a baja. Csatolok 2 képet a panelról esetleg be tudnád karikázni, hogy mégis merre kutakodjak vagy konkrétan mi lehet rossz? Kár lenne érte mert amúgy nagyon szép képe van. Köszi előre is.
Szép estét!
Tekerj valamerre a sorkimenőtrafó alsó potméterén, az a G2 feszültséget állító szerv, amivel az alapfényerőt lehet beállítani. Lehet, hogy segít.
Szevasz! Jó lett a tévé. Kösz a segítséget.
Szevasz Kadarist! Még mindig nem tökéletes a tv. UHF-en elcsúszott sz..r a kép többin gyönyörű. Esetleg ez is a G2 fesz miatt lehet?
Ha a többi sávon és AV-n is jó a kép, akkor a tuner a rossz.
Tunerral mit lehet kezdeni? Vagy mi lehet rossz benne? Valahogy amik ezen a tévén előjöttek hibák még soha nem találkoztam.
Valami gerjedés lehet benne. A javítás nem áll másból, mint a tuner cseréjéből.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |