Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ez nekem semmit nem mond. Nincs a hátulján egy matrica gyártóval meg típusszámmal?
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
Ha cserélted,a bázisba menő elektrolit kondit föltétlen ellenőrizd,de inkább cseréld ki.Ha kapacitásszegény,nagyon melegíti a tranzisztort,és kampó a vége.
István
A Tv-n a következőket tudom kiolvasni:
CIATRONIC CTC INTERNATIONAL Modell CTV 578 VT
Szia!
Valójában ez egy Clatronic márkanevű készülék és TV2K sasszi van benne. Mellékelem a rajzot. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
Szervusztok.
Van egy 72 centis Daewoo DTH-29G2K-100D tv-m. A képernyő tetején vízszintes csíkok vannak. Szeretném megcsinálni. Tudtok esetleg e kapcsolási rajzot szerezni hozzá? És jól jönne egy kis tapasztalat is, hogy tudjam pontosan hova kell nyúlni.
Még egy doksi a gyerekzárról: Bővebben: Link
Sziasztok, a tvmnek olyan baja van most, hogy nem tud nagy fényerőn működni, mert ha fentebb veszem a fényerőt, akkor az elkezd ugrálni, a beállított érték, és egy mégnagyobb fényerő között. Ezzel együtt a fókusz is ingadozik, meg a világosabb részeken visszafutási csíkok is megjelennek. Kis fényerőn stabil. Mi lehet a gondja?
Delton ctv5131 11ak19pro A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
Köszi a segítséget. Sikerült feloldani!
Köszi a segítséget. Sikerült feloldani!
Sziasztok!
remélem nem baj, hogy ideírom, mert végülis tv-hez van köze Na szóval tönkrement a tv-nk, egyszer csak elsötétült és a bekapcsolást jelző kis led csak pislákolt... gondolom, nem tudott bekapcsolni., csak próbálkozott. Nem ez a lényeg, mert szétszedtem, kiszedtem belőle mindent és az érdekelne, hogy a távirányítót és a vevőrészt fel tudom-e használni például villanykapcsolásra meg hasonlókra? köszönöm előre is
Tekerj a G2 (Screen) potméteren, ami a sorkimenőtrafón van.
Üdv tudna nekem valaki kapcsolási rajzot küldeni a Grunding st 70-360cti tévéröl ? előre is köszönöm .
Szia!
Természetesen tudunk küldeni rajzot, mert a HE a lakosság szolgálatában áll! Kattints a "This file is downloadable free of charge from the site... processing (please wait)" helyén megjelenő "Get Manual"-ra. Bővebben: Link Keresés A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
Sziasztok!
Philips 29 PT5405- höz értő szerelőt keresnék BP. 14. ker környékén, ugyan is nem működik a drága.
Köszönöm, jó lett a HQ-ból rendeltem BU808DFX-et, ami 40 fokos 2 óra után. A kis elkót már automatikusan cserélem, ha ilyet látok. Ez már az a fajta, amiben gyárilag vannak módosítások a Q601 kollektorán és bázisán meg a Q603 sorvég bázisán.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
Sziasztok,
az 5 éves Videoton (még a magyar) televízióm képe összeesik. Ahogy megfigyeltem csak egy kis idő után keletkezik, gondolom amikor valami bemelegszik. A hétvégén készülök szétszedni a burkolatot, találkozott már valaki ilyennel? Van amikor megáll (első kép) és van amikor ez a keskeny sáv is változik méretben (második kép) Köszi!
Első körbe forrasztási hibákat keresnék, ill égési nyomokat, túlmelegedés miatt.
Szia! Nekem is van egy, ennél sokkal régebbi (fadobozos) Videoton, a jelenség az volt, amikor a külső hőmérséklet elérte a 30 fokot, a függőleges eltérítő összeomlott. Először szaladni kezdett, aztán ugyanaz, mint nálad. Azokban még TDA1170 volt, és hiába szereltem át extra méretű hűtőbordára, egyedül csak az IC csere segített. Sajnos a boltban kaptam 2x is újonnan rossz IC-t, majd egy kukázott roncsból kitermelt IC-vel mind a mai napig jó lett, csak már nem nézi senki, mert úgy alakult, hogy sokkal jobb, modernebb készülékeink vannak.
Sziasztok! Videoton ts 4317 sp be ha átszerelek egy videoton ts 4329 sp jobb oldali panelját amin a sorkimenő van elképzelhető, hogy jó lesz a tv? Köszi előre is a választ.
Sziasztok. Van egy Panasonic TH-42PV600e típusú tv-m. A gond a következő hogy középen van egy fekete 5cm-es csík és benne egy 2mm-es zöld csík. Mi okozhatja ezt a problémát képet csatolok.
Kép
Sziasztok!
Van egy Orion t2160 stx s fl tv. Kínai szerelés, a sasszija ete-3. Nincs meg a távirányítója, az univerzálisak pedig nem kezelik a menüt rendesen (urc2, upc). Ez azért baj, mert rajta van a gyerekzár, és képtelen vagyok a csatornákat beállítani. Táv nélkül megoldható a gyerekzár kikapcsolása?
Szia !
Amikor "elszállt" akkor összeugrott hirtelen a kép,pontosabban hirtelen elsötétedett a képernyő,közben a két széléről összefutott középre egy vörös csík,majd kikapcsolt. Azóta ha bekapcsolom pár másodperc múlva kikapcsol.A képen a piros szín matt lett, fakó,inkább a kék irányába tolódik.Ezért gondolom hogy a piros szállt el.
Sziasztok! Előre bocsátom, hogy nem vagyok sem amatőr, sem semmilyen szinten hozzáértő. Csak kérdezni szeretnék, hogy van-e remény a javításra.
Szóval van egy Samsung CV29Z404N (R), TC29Z40 típusú slim tv-m. Eleinte csak egy fehér csík volt bekapcsoláskor a tetején. Aztán jöttek a színesek is...de rövid idő múlva eltűntek. Eltelt pár hónap és mára úgy néz ki , amikor bekapcsolom a képernyő egyharmadáig csíkos, aztán ez visszahúzódik annyira, hogy kb 2-3 centi marad belőle, de ott marad. Az lenne a kérdésem, hogy ez javítható hiba, és adjam szaki kezei közé, vagy pedig várjam meg ameddig kileheli a lelkét és beruházzak egy új tv-re? Köszönöm szépen előre is a választ! Kellemes estét!
Akkor elkezd ugrálni a fényerő(nagyobbra mint a beállított), és csíkos lesz a kép a fehér részeken.
Szia!
Javítható egy-két elektrolitkondenzátor cseréjével.
A függőleges eltérítésért felelős IC körül cseréld ki az összes kondenzátort, és jó lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |