Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   666 / 1274
(#) zolika60 válasza kurucbandi hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Ez nekem semmit nem mond. Nincs a hátulján egy matrica gyártóval meg típusszámmal?
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
(#) BarnaPili válasza ABU hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Ha cserélted,a bázisba menő elektrolit kondit föltétlen ellenőrizd,de inkább cseréld ki.Ha kapacitásszegény,nagyon melegíti a tranzisztort,és kampó a vége.
István
(#) kurucbandi válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

A Tv-n a következőket tudom kiolvasni:
CIATRONIC
CTC INTERNATIONAL
Modell CTV 578 VT
(#) kadarist válasza kurucbandi hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Szia!
Valójában ez egy Clatronic márkanevű készülék és TV2K sasszi van benne. Mellékelem a rajzot.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
(#) Lee táborZo hozzászólása Szept 12, 2012 /

Szervusztok.

Van egy 72 centis Daewoo DTH-29G2K-100D tv-m.

A képernyő tetején vízszintes csíkok vannak. Szeretném megcsinálni. Tudtok esetleg e kapcsolási rajzot szerezni hozzá? És jól jönne egy kis tapasztalat is, hogy tudjam pontosan hova kell nyúlni.
(#) kadarist válasza kurucbandi hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Még egy doksi a gyerekzárról: Bővebben: Link
(#) Lacika001 hozzászólása Szept 13, 2012 /

Sziasztok, a tvmnek olyan baja van most, hogy nem tud nagy fényerőn működni, mert ha fentebb veszem a fényerőt, akkor az elkezd ugrálni, a beállított érték, és egy mégnagyobb fényerő között. Ezzel együtt a fókusz is ingadozik, meg a világosabb részeken visszafutási csíkok is megjelennek. Kis fényerőn stabil. Mi lehet a gondja?
Delton ctv5131 11ak19pro
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
(#) kurucbandi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Köszi a segítséget. Sikerült feloldani!
(#) kurucbandi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Köszi a segítséget. Sikerült feloldani!
(#) kortez17 hozzászólása Szept 13, 2012 /

Sziasztok!
remélem nem baj, hogy ideírom, mert végülis tv-hez van köze
Na szóval tönkrement a tv-nk, egyszer csak elsötétült és a bekapcsolást jelző kis led csak pislákolt...
gondolom, nem tudott bekapcsolni., csak próbálkozott.
Nem ez a lényeg, mert szétszedtem, kiszedtem belőle mindent és az érdekelne, hogy a távirányítót és a vevőrészt fel tudom-e használni például villanykapcsolásra meg hasonlókra?
köszönöm előre is
(#) kadarist válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Tekerj a G2 (Screen) potméteren, ami a sorkimenőtrafón van.
(#) tunning16 hozzászólása Szept 13, 2012 /

Üdv tudna nekem valaki kapcsolási rajzot küldeni a Grunding st 70-360cti tévéröl ? előre is köszönöm .
(#) kadarist válasza tunning16 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Szia!
Természetesen tudunk küldeni rajzot, mert a HE a lakosság szolgálatában áll! Kattints a "This file is downloadable free of charge from the site... processing (please wait)" helyén megjelenő "Get Manual"-ra. Bővebben: Link

Keresés
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
(#) briki hozzászólása Szept 13, 2012 /

Sziasztok!
Philips 29 PT5405- höz értő szerelőt keresnék BP. 14. ker környékén, ugyan is nem működik a drága.
(#) gyuridani hozzászólása Szept 13, 2012 /

[quote][/quote]
(#) gyuridani hozzászólása Szept 13, 2012 /

[quote][/quote]
(#) ABU válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Köszönöm, jó lett a HQ-ból rendeltem BU808DFX-et, ami 40 fokos 2 óra után. A kis elkót már automatikusan cserélem, ha ilyet látok. Ez már az a fajta, amiben gyárilag vannak módosítások a Q601 kollektorán és bázisán meg a Q603 sorvég bázisán.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) zafír hozzászólása Szept 14, 2012 /

Sziasztok,

az 5 éves Videoton (még a magyar) televízióm képe összeesik. Ahogy megfigyeltem csak egy kis idő után keletkezik, gondolom amikor valami bemelegszik.
A hétvégén készülök szétszedni a burkolatot, találkozott már valaki ilyennel?

Van amikor megáll (első kép) és van amikor ez a keskeny sáv is változik méretben (második kép)

Köszi!

(#) Gabó hozzászólása Szept 14, 2012 /

Első körbe forrasztási hibákat keresnék, ill égési nyomokat, túlmelegedés miatt.
(#) fecameca válasza zafír hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Szia! Nekem is van egy, ennél sokkal régebbi (fadobozos) Videoton, a jelenség az volt, amikor a külső hőmérséklet elérte a 30 fokot, a függőleges eltérítő összeomlott. Először szaladni kezdett, aztán ugyanaz, mint nálad. Azokban még TDA1170 volt, és hiába szereltem át extra méretű hűtőbordára, egyedül csak az IC csere segített. Sajnos a boltban kaptam 2x is újonnan rossz IC-t, majd egy kukázott roncsból kitermelt IC-vel mind a mai napig jó lett, csak már nem nézi senki, mert úgy alakult, hogy sokkal jobb, modernebb készülékeink vannak.
(#) canon1990 hozzászólása Szept 14, 2012 /

Sziasztok! Videoton ts 4317 sp be ha átszerelek egy videoton ts 4329 sp jobb oldali panelját amin a sorkimenő van elképzelhető, hogy jó lesz a tv? Köszi előre is a választ.
(#) Szikra Lacika hozzászólása Szept 14, 2012 /

Sziasztok. Van egy Panasonic TH-42PV600e típusú tv-m. A gond a következő hogy középen van egy fekete 5cm-es csík és benne egy 2mm-es zöld csík. Mi okozhatja ezt a problémát képet csatolok.

Kép
(#) Bigpeterson hozzászólása Szept 14, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Orion t2160 stx s fl tv. Kínai szerelés, a sasszija ete-3. Nincs meg a távirányítója, az univerzálisak pedig nem kezelik a menüt rendesen (urc2, upc). Ez azért baj, mert rajta van a gyerekzár, és képtelen vagyok a csatornákat beállítani. Táv nélkül megoldható a gyerekzár kikapcsolása?
(#) cryo válasza Papp Ferike hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Szia !

Amikor "elszállt" akkor összeugrott hirtelen a kép,pontosabban hirtelen elsötétedett a képernyő,közben a két széléről összefutott középre egy vörös csík,majd kikapcsolt.
Azóta ha bekapcsolom pár másodperc múlva kikapcsol.A képen a piros szín matt lett,
fakó,inkább a kék irányába tolódik.Ezért gondolom hogy a piros szállt el.
(#) Blekybari hozzászólása Szept 14, 2012 /

Sziasztok! Előre bocsátom, hogy nem vagyok sem amatőr, sem semmilyen szinten hozzáértő. Csak kérdezni szeretnék, hogy van-e remény a javításra.
Szóval van egy Samsung CV29Z404N (R), TC29Z40 típusú slim tv-m. Eleinte csak egy fehér csík volt bekapcsoláskor a tetején. Aztán jöttek a színesek is...de rövid idő múlva eltűntek. Eltelt pár hónap és mára úgy néz ki , amikor bekapcsolom a képernyő egyharmadáig csíkos, aztán ez visszahúzódik annyira, hogy kb 2-3 centi marad belőle, de ott marad. Az lenne a kérdésem, hogy ez javítható hiba, és adjam szaki kezei közé, vagy pedig várjam meg ameddig kileheli a lelkét és beruházzak egy új tv-re?
Köszönöm szépen előre is a választ!
Kellemes estét!
(#) Lacika001 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Akkor elkezd ugrálni a fényerő(nagyobbra mint a beállított), és csíkos lesz a kép a fehér részeken.
(#) kadarist válasza Blekybari hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Szia!
Javítható egy-két elektrolitkondenzátor cseréjével.
(#) Blekybari válasza kadarist hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Köszönöm szépen, megnyugodtam
(#) Ronin válasza zafír hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

A függőleges eltérítésért felelős IC körül cseréld ki az összes kondenzátort, és jó lesz.
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Ha a sorkimenő száma ugyanaz,akkor jó eséllyel jó lesz.A két gépben azonos a képcső típusa? (Kis vagy nagyáramú a cső?)
István
Következő: »»   666 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem