Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 92
(#) sanykaraj válasza sanykaraj hozzászólására (») Szept 6, 2012 /
 
Nos megoldás egy hedset gyártása volt, nem volt nehéz de sokáig tartót de nem lehetetlen igaz a samsung kicsit bután oldotta meg de működik.
(#) giraff hozzászólása Szept 13, 2012 /
 
Sziasztok,

egy Nokia 6233-as telefonom van, ami az utóbbi időben azt kezdi csinálni hogy elkezdek telefonálni és kikapcsolódik magától. Kikapcsolás alatt egy pillanatra azt írja ki hogy nincs feszültség az aksiban.
Ha nem telefonálok, akkor minden további nélkül működik, lehet vele zenét hallgatni, fotózni, stb.

A kérdés az, hogy ez valószínűleg a telefon vagy az aksi hibája? Ha az aksié akkor lehet hogy veszek egy újat, ha a telefoné akkor inkább beruházok egy másik készülékbe, a javítás valószínűleg túl drága lenne.

Gondolom telefonálás közben a legnagyobb az áramfelvétel, és valami ilyen gond lehet. Ötlet?

Köszönöm,
giraff
(#) mrrack válasza giraff hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Szia!

Igen, ez így igaz. A telefon rádió adójának kell a legtöbb áram.
Első körben én kontakt hibára gyanakszom. Alaposan tisztítsd meg az aksi és a csati érintkező felületeit. Ha hozzáférsz, nézd meg, hogy az aksi csatlakozó forrasztásai nincsenek e megrepedve, nem mozog e a nyákon.

Először ezeket nézd meg, jó lenne, ha egy kölcsön aksival ki tudnád próbálni, így az aksi probléma is kizárható lenne.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 14, 2012 /
 
Nekem egy Nokia 2700 classic-om van és az a baj, hogy zene hallgatáskor nincsen baj a hangszóróval, de amikor beszélek valakivel akkor meg halk és torz a hang. Van tipp?
(#) jani1987 válasza sanykaraj hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Én olyat szoktam csinálni, hogy a telót adat kábelen keresztül rátolom a mindig tv-s dekóderre és onnan hallgatom.
(#) mrrack válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Mármint kihangosítva torzít ennyire a beszédhang?
(#) giraff válasza mrrack hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Lepucoltam alkohollal a csatikat, meglátjuk most hogyan fog muzsikálni. Amennyire beleláttam, a forrasztások rendben vannak - ha az lenne a gond akkor szerintem nem csak telefonálás üzemmódban problémázna.

Az első hívás sikeres volt, meglátjuk hogyan bizonyít. Szereztem egy másik aksit ami csatlakozófelületben ugyanaz, méretre ugyan nem, de ha kézzel hozzáfogom a telefonhoz akkor használható vele - ha megint elkezd szakadni akkor majd kipróbálom azzal hogy van-e különbség.
(#) jani1987 válasza mrrack hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Nem. Csak úgy mint amikor a fülehez teszed.
(#) mrrack válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Akkor valószínű, hogy tönkrement az "ear speaker" benne. Amikor zenét hallgatsz, az másik hangszórón szól.
(#) mrrack hozzászólása Szept 14, 2012 /
 
Hali!

Nokia 6280

Bekapcsoláskor mindegyik pixel megjelenít valamilyen szint, de ez nem változik. A telo bekapcsol rendesen a gombok működnek, minden működik, csak a kijelző ilyen "szines-hangyacsatás". A szines hangyák mozdulatlanok, attól függetlenűl, hogy mi is van valójában a képernyőn.
Másik alaplappal kipróbálva működik.
Ugyebár a kijelzőt közvetlenül a RAP3g kezeli. Forró levegővel átmelegítettem, semmi változás.
Behalt volna az ic?
Szerintetek?
(#) titi válasza mrrack hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Hali!
Azért közben még ott van a Z2403, Z2404 EMI filter is, illetve meg lehet megnézni az LCD tápját is.
Valamint csatlakozási hiba is okozhat ilyet. Érdemes megnézni a BTB csatit is.
(#) mrrack válasza titi hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
A csati ránézésre rendben van. Igazad lehet, megéztem a rajzot, az EMI filterekre még illene is ez a hiba. Átmelegítettem azokat is, de nem javult meg. Van "bontos" panelem, amiről le lehetne szedni másikakat, de nekem az újragolyózás még nem sikerűlt üveg ic-ken Áthuzalozni meg egy idegtépő meló, főleg, hogy egyenlőre még nincs mikroszkópom.
LCD tápnak a 2,8V megvan.
(#) titi válasza mrrack hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Az 1,8V is megvan?
Ja még valami, a Main-Flex-el együtt próbáltad rá másik alapra?
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) mrrack válasza titi hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Szia!
Igen az 1,8V is meg van. A board cserét értsd: az B2B csatirol levettem a flex kábelt, alaplap ki, majd egy másik be, flex kábel vissza. Tehát minden más maradt.
(#) titi válasza mrrack hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Akkor elég rosszak az esélyeid...
(#) gempula hozzászólása Szept 15, 2012 / 1
 
Sziasztok!

Keresgéltem a neten megoldásokat, tapasztalatokat a problémára, végül úgy gondoltam, hogy ezen az oldalon talán tudtok valami ötlettel, segítséggel szolgálni. Remélem jó topicba írok.

Van egy Nokia Lumia 710 típusú telefonom. A probléma a következő: a készülék a szomszéd szobában lévő kisrádióval, valamint az én szobámban lévő PC hangszóróval folyamatosan gerjed/interferál (az a fajta "berregés", ami bejövő hívások előtt szokott lenni), de folyamatosan. Pl. éjjel, semmi hívás nem érkezik, és hirtelen a szomszéd szobában lévő kisrádió elkezd berregni, mint az őrült, pedig hozzá sem nyúltam az én szobámban levő telefonhoz, hívás, sms nem érkezett. Ha csatlakoztatom a PC-mhez microUSB-n keresztül, akkor a PC hangszórója szintén megbolondul, folyamatosan berreg legalább fél percig, ok nélkül. Azért furcsállom a dolgot, mert nem ez az első telefonom és eddig még ilyet nem tapasztaltam egyikkel sem (az utolsó készülékem egy Nokia 5800 volt, ami a kommunikációs képességeket tekintve hasonló volt mint a mostanim). Ha nincs csatlakoztatva a telefon a PC-hez, csak az asztalon hever, a hangszórótól kb. 1 méterre, akkor nagyon gyengén, de folyamatosan hallani a hangszórón a berregést.
Laikusként megpróbáltam kitapogatni, orvosolni a hibát:
- a telefon képes 2G és 3G hálózaton kommunikálni, ahol lakom, ott nincs rendes 3G lefedettség, így váltogat a telefon a kettő között. Van azonban olyan beállítási lehetőség, ahol beállítottam, hogy csak 2G-n működjön a telefon. A berregés nem szűnt meg.
- másik microUSB kábelt próbáltam amikor csatlakoztattam a telefont a PC-hez. Nem jó.
- a PC sarokban van (könnyűszerkezetes házról beszélünk), az asztalon a hangszórók mögött van a routerem, WiFi antennával. Levettem az antennát, kikapcsoltam a vezetéknélküli sugárzást a routeren. Nem jó.
- kikapcsoltam a telefonon a WiFi-t. Nem jó.
- a telefont ún. repülő üzemmódba tettem ahol nincsen mobil adatátvitel, mobilkapcsolat. Bingo, nincs berregés sem a szomszéd szobában lévő kisrádióval, sem a PC hangszórókkal.
Így hát arra gyanakodtam, hogy valami nem stimmel a telefon antennájával, ezért elvittem garanciálisan márkaszervizbe. Elküldték a telefont a Jabilba, ahol megállapították, hogy valóban hibás, így egy finomhangolást hajtottak végre rajta, valamint kicserélték az ún. középső keretet a telefonban. (gondolom ez az antenna?)
Hazavittem a készüléket, de a probléma fennállt továbbra is. Így hát visszavittem ismét, ugyanazzal a problémával, de most a T-Mobile-ba, ahol a készüléket vásároltam. Most onnan küldték el szintén a Jabilba, majd visszakaptam a telefont, és közölték, hogy nem találtak hibát. Tehát ugyanazzal a problémával egyszer hibásnak találták, egyszer nem. Józan paraszti ésszel akkor valamelyik vélemény nem kerek...
Ezek után kértem a készülék kicserélését, de nem hajlandóak rá.

Alapvetően azért aggaszt a dolog, mert ha ezt eddig mindegyik telefonom csinálta volna, akkor azt mondom egye fene. De eddig nem tapasztaltam ilyet, és a körülmények - ahol a telefon tartva van - nem változtak. Más fórumokon kérdeztem más Lumia 710 tulajdonosokat, senki sem tapasztalt hasonlót. Az egészségügyi szempontok is aggasztóak, ha pl. azért berreg minden, mert a telefon antennája túl erősen sugároz.

Nektek mi a véleményetek? Hülyeség az egész, vagy tényleg hibás a készülék?
Bocsi a hosszú hsz-ért, a válaszaitokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) titi válasza gempula hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Hali!
Azt nem próbáltad, hogy mit csinál akkor, ha a hálózatválasztást automatáról kézire állítod?
(#) gempula válasza titi hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Szia!

Hát, a hálózatválasztónál ha kézire állítom, csak a 3 szolgáltató közül tudok választani, de kiválasztottam a T-Mobile-t és a probléma ugyanúgy fennáll.
(#) titi válasza gempula hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Akkor nem túl jó a helyzet... nincs ötletem... lehet alaplap RF kör.
Másodszor miért nem ugyanoda vitted vissza?
(#) pucuka válasza gempula hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
A mobiltelefon már csak ilyen. Ha működik, akkor a kapcsolat létrehozásához működik az adója is. Ha ez más elektronikus berendezést zavar, az nem a telefon hibája.
Ha kicsi a térerő, vagy több azonos, vagy közel azonos térerősségű bázisállomást lát, akkor hajlamos keresgélni, egyik bázisállomásról a másikra átállni, különösen akkor ha körzethatáron vagy. (a két bázisállomás más alközponthoz tartozik) Ilyenkor a mobiltelefon adója mindíg nagy teljesítménnyel indul, ami az érzékeny berendezéseket megzavarhatja. (ezért is nem szabad a repülőn mobilt használni) Éjjel minden hálózatban ellenőrzés történik, egy pillanatra leakadnak a bekapcsolt, de nem használt telefonok, (hand off) csatornát váltanak, és ezért hallod éjszaka ezt a manővert.
Ha a telefon adójának működése más berendezéseket zavar, akkor azokat kellene megvizsgálni, többnyire valamilyen földhurok kialakulása az oka.
(#) titi válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Én is erre gondoltam először, de azt írta, hogy nem ez az első telefonja, és korábban nem volt ilyen gondja...
(#) pucuka válasza titi hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Lehet telefon hiba is, pl. ha valamiért érzéketlen a vevője, és azt érzi, hogy kicsi a térerő. Antennahiba, szűrőkörök, vevőérzékenység. Ezek csak cserével javíthatók.
De más berendezés zavarása az nem a mobil hibája
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) titi válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Az a baj, hogy már ez is K!nai.
(#) pucuka válasza titi hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Mindegy, hogy a gyártósor hol van.
(#) gempula hozzászólása Szept 16, 2012 /
 
Köszi a válaszokat!

titi: teljesen mindegy, hova viszem, mert a hivatalos Nokia márkaszerviz is a Jablilba, és a T-Mobile szervize is a Jabilba küldi tovább, szóval ugyanott köt ki a teló.
pucuka: Megérteném ezt az elméletet, de mint ahogy írtam korábban is, illetve titi is írta, nem ez az első mobil a házban, és eddig semelyik sem csinált ilyet, tehát szerintem valamilyen hardverprobléma állhat fenn.

Mivel kétszer volt szervizben ugyanazzal a hibával és egyszer valóban hibásnak találták, egyszer pedig nem, ezért erősen kételkedem az ott dolgozók szaktudásában, illetve odafigyelésében. Hogyan tudnám kikényszeríteni a cserét? Mert a jótállási jegyen világosan ott van, hogy ha szervizeléssel nem tudják megoldani a problémát (eddig 2-ból 2-szer nem sikerült), akkor cserélni kell a készüléket.
Ráadásul azért felháborító a probléma, mert szerintem ilyen hiba a legalapabb, pár ezer Ft-os mobilnál sem megengedhető, pláne nem egy felső-középkategóriás készüléknél. Miért nem tudják szimplán kicserélni, amikor látják, hogy nem javítható? Kulturáltabb országokban korrektebbül állnának hozzá a problémához.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) mrrack válasza gempula hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Én még futnék egy olyan kört, hogy ugyanazon a helyen ahol a telo lenni szokott, egy másik telefonnal pl. egy manuális hálózat keresést + választást, hívás kezdeményezést és fogadást kipróbálnék. Ha lehet több telefonnal is. Ezzel lehetne szűkíteni a probléma forrását (teló vagy rádió).
(#) gempula válasza mrrack hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Uggggyanazon a helyen tároltam az előző telefonjaimat is, csak akkor volt berregés, ha hívtam valakit, vagy bejövő hívás/sms jött.
(#) mrrack válasza gempula hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Akkor a többi készülék túlérzékenysége kizárható. Itt tényleg az rf résszel lesz gond...
(#) gempula válasza mrrack hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Akkor csak nem én vagyok a helikopter. Már csak a szervizeseknek kellene átlátni azt, amit mi már átlátunk. De ha továbbra is így fognak hozzáállni, akkor lehet a fogyvédelemhez fordulok, mert mást már nagyon nem tudok tenni.
(#) titi válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Láttam én már kínai agyonheftelt modult, amit minden zokszó nélkül onnan kiengedtek, holott az nálunk már nem lett volna szabad, hanem irány a kuka.
Szóval ezzel azért nem teljesen értek egyet.
Következő: »»   28 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem