Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GSM Pager

Témaindító: lézer85, idő: Márc 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) wefe hozzászólása Szept 14, 2012 /

Köszönöm a választ. Mivel én nem nagyon értek az elektronikához és az általam kért dolog azoknak is fejtörést okozott akik értenek hozzá valamicskét ,itt kértem segítséget. Olyan riasztóra lenne szükségem ami vezeték nélküli érzékelkelőkkel felszerelhető ,ráadásul kültéren és azok a központi egységtől min 200 méterre vannak . Riasztás a mobilomra jön és ne legyen túl drága mert ,félő ,hogy azt lopják el leghamarabb . ugyanis kerítés nincs. Ha tudna valaki egy jó megoldást azt megköszönném.
Régi Nokiával próbálkoztunk, rádiós riasztóval kombinálni de az nem engedi a külső programozást (mondja a hozzáértő barátom).
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) kaqkk válasza wefe hozzászólására (») Szept 14, 2012 /

Egy régi nokia nem túl drága. A riasztó kapcsolót kösd az egyik gombjára , és arra programozd rá a saját számodat gyorshívásra ha kattan a kapcsoló hív a teló ,és persze látod a számát és tudod melyik oldalon van riasztás.
(#) wefe válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Kösz ,de ezen már túl vagyunk. A Nokia folyamatosan hiv ameddig be nem kapcsol a hangposta és le nem megy róla minden pénz. Gyorshivásnál meg nem mindegy ,hogy mennyi ideig van lenyomva a gomb mert egy idó után elkezd számokat beirogatni (azt a számot amit megadunk gyorhívásnak). Egyébként tényleg nem drága 1000 ért vettem darabját. A rádiós (vezeték nélküli riasztók meg áltag 50- 100 méterig jók. ) Komoly piacot tudnék egy olyan szerkezetnek amit fent leirtam .
(#) kaqkk válasza wefe hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Akkor megoldható hogy egy monostabil multivibrátorral csak egy 1-2 másodperces indító impulzust adsz a gombra (egy db 555 ic +egy optokapu)
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 15, 2012 /

Egyébként az általad megfogalmazott riasztó megoldható egyszerű piaci lézerpointerrel
és a hozzá rendelt fotó érzékelővel (több tíz méter távot átlő ) és ameddig a fény folytonos addig nem történik semmi , viszont ha megszakad akkor egy monostabilt indít ami két-3 sec ideig "nyomja a hívógombot"
(#) vladcepes hozzászólása Márc 1, 2013 /

Sziasztok! Véleményeteket szeretném kikérni. Van egy ilyen riasztóm : riasztó talán egy picit más a kivitelezése de majdnem csontra ugyan az. A lényeg hogy most olyat csinál a ketyere hogy beüzemelés után(vagyis inkább áramtalanítás után) be áll a alaphelyzetbe vagyis a piros led villogása megszűnik és a sím kártya mellett lévő zöld led villog ahogyan az kell,riaszt is mindent csinál,teszi a dolgát ahogyan elő van az írva neki. A dolog csak most kezdődik. Körülbelül 24 óra elteltével a piros led belekezd 1másodperces villogásba és innentől fogva semmire nem hajlandó reagálni, tehát ha sms-be lekérdezem nem küld vissza sms-t, beriasztani nem lehet meg stb. Valahol ott a sim körüli résznél lehet valami na de mi? Ha valaki profi ebbe várom a véleményt : előre is köszönöm.

Üdv.
(#) Rumcájsz hozzászólása Márc 31, 2013 /

Sziasztok mesterek!
Az egyik bolhapiacon vásároltam egy a képen szereplő GSM pager-t. Elméletileg RS-232-n lehet programozni.
A szoftverrel tudna valaki segíteni?

pager.jpg

(#) Rumcájsz válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 17, 2013 / 1

Köszönöm ez nekem is ment, felesleges volt a cinikus LINK !
Viszont engem nem a GSM modul érdekel, hanem ez a komplett áramkör!
(#) Geryko hozzászólása Dec 25, 2020 /

Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, bár műszaki beállítottságú ember vagyok az elektronika nem igazán az én asztalom. Katonaként dolgozom a Déli határon és szeretjük össze a migrikket. Használunk különböző botló drótos jelzőket és a kollégáimmal arra gondoltunk hogy építenénk egy GSM alapú botló drótos berendezést. Ebben kérnék segítséget. Mi arra gondoltunk hogy egy egyszerű kis költségvetésű dolgot szeretnénk össze hozni próba képp. Damil ...mikro kapcsoló... Valami SIM kártyás modul... táp.... Az illető el húzza a damilt és jön az sms vagy hívás. Olcsó megoldás kellene neme tízen ezres mert, ha működne csinálnánk pár darabot, nyilván saját kontónkra. A segítséget előre is köszönöm.
(#) superuser válasza Geryko hozzászólására (») Dec 25, 2020 / 1

Ha olcsót szeretnétek, akkor vegyetek Kínából. Ezt viccen kívül mondom.
Sokat foglalkoztam hasonlókkal, a fejlesztés drága és tele van buktatókkal.
Elsőre nem lesz jó a táp, a szoftvert is meg kell csinálni, stb. Nektek meg egy akkumulátoros eszköz kell mindemellé.
Ha meg csak próbára kell, akkor vegyetek egy darabot valahol használtan.
Ne felejtsétek el a vízhatlan kivitelt.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem