Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Köszi! Emlékeztem a két számra, csak hogy melyik - melyik, arra már nem jól. Megnézni valahol meg lusta voltam.. üdv! proli007
Na nézelődtem a motortérben hogy mi hová megy, és eljutottam odáig hogy megvan a gyújtáselektronika. EZ lenne az. Erre rálehet valahogy kötni a mérőt?
Találtam hozzá valami bekötésfélét is.
Bővebben: Link
Sziasztok. Megépítettem ezt és valamiért nem működik. Pc-ról jelet adva a potit tekergetve semmi sem történik. 14V trafóról jelet adva a jelet ugyszintén semmi sem történik. Mi lehet a baj?
Szia! 50Hz-en próbáld négyszög-jellel. A 100k helyére 5-10k-t tegyél.
Most meg az össze világít Nem Attilának ment a kérdés véletlenül nyomtam arra
Nem reagál a jelre. Lekötöttem az I-t de az összes led világít... Ha az I-t a led panelen testelem akkor kialszik az összes. Ha a vezérlő panelen az I-re teszewm semmi se történik...
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Az I-t kösd össze T-vel, azaz testeld. Ha így is világít keress szakadást, vagy átvezetést. Elég zsúfolt panel, a forrasztó gyanta alatt is megbújhat vezetőképes szennyeződés.
Ha az I-t testelem kialszik az összes.
Az 555 kimenetén jel nélkül 0V-nak kéne lenni. Mérj rá!
Az 555 3as lábán 0,11V van testhez képest.
Azon az LM3914-esen amelyik alá az 5V van írva, mérj feszültséget a közös 6-7 lábon. Ott 2,5V-nak kéne lenni. Szemben a 6-7 lábakon pedig 1,25V-nak.
2,48Vés 1,23-24V Viszont a tranyó az BC547
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Az 1,24V-ot kösd össze I-vel. Csak a fele LED világíthat.
Hello!
Szakadás van az I-pont, és az 555 kimenete között.. üdv! proli007
Próbáljam közvetlen a 555 3asára kötni?
Hello!
Az nem vezet célra,mert az integráló tagra szükség van. De csak az 1k és 22k-körét kell átnézni az 555/3-tól az LM3914/5-ig. üdv! proli007
Egy pillanat mert most kikötöttem az áthidalást és senki se világít. Adok rá egy jelet.
Vagy rosszul testelted össze a két panelt, vagy az 555 és az I pont között szakadás van. Kösd újra össze a kettőt és nézd meg a 0,11V miért nem jut el I-re. 0,123V-onként kapcsolnak be a LED-ek.
Találtam egy másik rajzot is, itt ír valami tachometer kimenetet is, oda hogy lehetne bekötni?
Bővebben: Link
Újradrótoztam már- Ráadtam a fest először egy majd kettő és most 3 led világít jel nélkül. Jelre nem reagál. Elvileg ha jelet adok rá akkor az 555 kimenetén kell legyen fesz?
Hello!
Nem lehet tudni, mi van azon a kimeneten. Akár analóg, akár digitális jel is lehet. De úgy látom eben két trafó van. Ott vannak a kimentek számodra a "Cioli1 vagy Coil2". Legfeljebb a felét fogja mutatni, de ha mér, lehet kalibrálni hozzá. üdv! proli007
Az 555 kimenetén impulzusok jelennek meg, melyek szélességét a potival tudod állítani. Minél sűrűbben jönnek az impulzusok, annál jobb lesz a kijövő négyszögjel kitöltési tényezője. Az integráló kondik annál nagyobb feszültségre töltődnek, minél nagyobb a kitöltési tényező.
Ezen a rajzon csak egy trafó van, vagy miből gondolod hogy kettő van?
Hello!
A feszültség szinteket nézve, legfeljebb egy Led világíthatna. De hogy "lassan 1-2-3 az még mindig szakadásra utal. Mérjél már az 555/3 tól az LM/5 közötti vonalon feszültséget.. üdv! proli007
Hello!
"Coil Pack" Van írva. A gyújtás kapcsolótól oda jön a 12V. (IGN.SW) Valamint két drót megy a trafóhoz.. üdv! proli007
És az nem lehetséges hogy a trafóhoz azért megy két vezeték mert ugyebár négy gyertya van és egyszer ez a kettő utána meg a másik kettő gyújt? Tehát felváltva, magyarul az egyik vezeték az egyik két gyertyának ad vezérlést a másik vezeték meg a másik kettőnek?
Vagyis a 555 3as és az LM 5ös között?
Hello!
Természetesen, mert oda is van írva. (meg négyütemű négy hengernél, kettő mindig fenn van, kettő meg lenn.) De az is oda van írva hogy "tekercs" nem? De tök mindegy mi lenne ott, lényeg, hogy gyújtásjel van a két dróton. Vagy is le lehet venni a fordulattal arányos jelet. De nem töprengeni kellene, hanem rákötni, és megnézni mi történik. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |