Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Azt ugye vágod, hogy az ilyen "megmondom én mindenki másnak az igazat" típusú beszólásaiddal a HE renoméját és a szabad véleménynyilvánítás értékét / gondolatának lehetőségét csökkented, a legtöbbször begyöpösödött, alátámasztás nélküli gondolataiddal?
A személyiséged fejlődés elleni. Mi lenne, ha egyszer végre mások gondolatait képes lennél agyilag belegondolva feldolgozni és mások igényét is figyelembe vennéd itt, a Fejlesztési ötletek topikban és nem csak a saját (legtöbbször csak agyilag, alaptalanul berögzött) akaratodat akarnád mindenki torkán lenyomni? Leírom, hogy tisztán láthasd: !szerencsére! nem mindenki köbzoli aggyal rendelkezik. Vannak például, akik az életbe logikát is szeretnek vinni... A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
Oké!És találtam itthon pont 4 eres talán valamilyen USB-s nyomtató kábelt ez árnyékolt is ebből beletoldhatok?(amugy egy elektronikus benzinszintmutató vezetékét kéne meghosszabítanom)Előre is köszi!
Hello!
Lehet ellenálláson keresztül tölteni. Csak az a kérdés miről és hogyan?.. Ja, és hogy miért nem egy aksis topikban tetted fel a kérdést?.. üdv! proli007
Szia! Ez a téma tele van késleltetve meghúzó relékkel
Köszönöm, a miről és hogyan megvan, csak nem tudtam, hogy maga az elv jó-e, ezért tettem fel ezt a kérdést, és ezért sem kerestem aksis topi-ot, mert már minden megvan hozzá...
Sziasztok,
24V DC-re lenne szükségem. Szabad-e sorbakapcsolni egy 40Ah-s 12V-os autóakksit és egy 12V-os 300mA-es telefontöltőt?
Háááát... Ha csak tényleg 300mA-ig terheled, vagy még addig sem.
No meg a töltő ne arról az akkutól akarjon üzemelni, amelyikkel sorba kötik.
Sziasztok,
ha 4 db 3A-es diódából csinálok egy egyenirányító hidat akkor 3A-es lesz a Graetz?
Ezt most hirtelen nem értem, a töltő hálózatról üzemel. Én így gondoltam: kép.
Hello!
Azt ne feledd, hogy ha túlterheled a kis töltőt, vagy kikapcsolod az AC-t, a nagy aksi fordított feszültséget fog rákényszeríteni a töltőre. Így a töltőnek, vagy hasmenése lesz tőle, vagy nem. üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Hello!
Ez olyan mint egy inga. Ha lökdösöd, akkor mindig ugyan abban az ütemben leng. Vagy is egy erősítő fokozat ki-bemenetére kapcsolva, állandó frekvenciájú oszcillátor készíthető belőle. Piezo elektromos hatáson működik. Ha a lapkára feszültséget kapcsolsz elhajlik, ha meghajlítod töltések képződnek rajta. üdv! proli007
Sziasztok!
Az én kérdésem, nem 100%-ban illik ide, viszont még kezdő vagyok és ez remélem némileg feljogosít arra hogy itt tegyem fel. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan érhetném el a texas instruments ügyfélszolgálatát EMAILBEN. 2 alkatrészüknek szeretném megtudni a spice modelljét de sehol sem találom őket (INA214DCK,CSD17308Q3), ahogy az emailjüket sem, csak a telefonszámukat. köszönöm, Abel
Üdv!
Köszönöm a válaszodat! Ha jól értelmezem akkor a megadott frekvencián "szaggatja" az áramot?
Hello!
Nem "szaggatja", csak gondoskodik arról, hogy az oszcillátor azon a frekin rezegjen, ami a kerámiára van írva. Itt pld. 400kHz. Vagy is csak ott lesz a visszacsatolás pozitív, ha mond ez velemit számodra. Ha nem, nézz utána! üdv! proli007
Tudom mi az a piezoelektromosság!
Ha nem tudnám már megkérdeztem volna. De ha már itt tartunk akkor a kvarc ugyanazt csinálja?
Na jó nem olvastam el de látom hogy elkellett volna
De meglesz.... szép estét neked is és proli-nak is!
Arra gondoltam, mert nem derült ki a kérdésedből, hogy esetleg autós töltőt használnál a saját akkujával sorban. Na az nem működne. Hálózatról a leírt dolgokra ügyelve természetesen igen ahogy a többiek már leírták.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy az alábbi kapcsolásnál a kimenetnél a 10ohm-os ellenállásnak mekkora teljesítményűnek kell lennie hány watt-os szükséges? Válaszotokat előre is köszönöm!
1-2W-os elég, mert a kimenő áram nagyrésze a tekercsen folyik.
Tudja valaki mire való a 2N2904-es tranzisztor? Mert nem sok infó van róla amit találtam. Van belőle 4, de nem tudom mi legyen belőle.
Kapcsoló tranzisztor. Erősítőnek nem ajánlott. Szabályzó áramkörökben használatos.
Hello!
Akármire is használható, amibe kis-teljesítményű PNP tranyó kell. De alapvetően ez egy gyors kapcsoló tranzisztor. üdv! proli007
"APPLICATIONS: Designed for general purpose switching and amplifier applications."
|
Bejelentkezés
Hirdetés |