Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1790 / 3985
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2012 2 / 10

Azt ugye vágod, hogy az ilyen "megmondom én mindenki másnak az igazat" típusú beszólásaiddal a HE renoméját és a szabad véleménynyilvánítás értékét / gondolatának lehetőségét csökkented, a legtöbbször begyöpösödött, alátámasztás nélküli gondolataiddal?

A személyiséged fejlődés elleni.

Mi lenne, ha egyszer végre mások gondolatait képes lennél agyilag belegondolva feldolgozni és mások igényét is figyelembe vennéd itt, a Fejlesztési ötletek topikban és nem csak a saját (legtöbbször csak agyilag, alaptalanul berögzött) akaratodat akarnád mindenki torkán lenyomni?

Leírom, hogy tisztán láthasd: !szerencsére! nem mindenki köbzoli aggyal rendelkezik. Vannak például, akik az életbe logikát is szeretnek vinni...
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) Patesz24 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Oké!És találtam itthon pont 4 eres talán valamilyen USB-s nyomtató kábelt ez árnyékolt is ebből beletoldhatok?(amugy egy elektronikus benzinszintmutató vezetékét kéne meghosszabítanom)Előre is köszi!
(#) proli007 válasza zoltan0801 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Hello!
Lehet ellenálláson keresztül tölteni. Csak az a kérdés miről és hogyan?.. Ja, és hogy miért nem egy aksis topikban tetted fel a kérdést?..
üdv! proli007
(#) reloop válasza CsemanAttila hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Szia! Ez a téma tele van késleltetve meghúzó relékkel
(#) zoltan0801 válasza proli007 hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Köszönöm, a miről és hogyan megvan, csak nem tudtam, hogy maga az elv jó-e, ezért tettem fel ezt a kérdést, és ezért sem kerestem aksis topi-ot, mert már minden megvan hozzá...
(#) fobq hozzászólása Szept 17, 2012 /

Sziasztok,
24V DC-re lenne szükségem. Szabad-e sorbakapcsolni egy 40Ah-s 12V-os autóakksit és egy 12V-os 300mA-es telefontöltőt?
(#) pjg válasza fobq hozzászólására (») Szept 17, 2012 / 1

Háááát... Ha csak tényleg 300mA-ig terheled, vagy még addig sem.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

No meg a töltő ne arról az akkutól akarjon üzemelni, amelyikkel sorba kötik.
(#) HA3GX hozzászólása Szept 17, 2012 /

Sziasztok,

ha 4 db 3A-es diódából csinálok egy egyenirányító hidat akkor 3A-es lesz a Graetz?
(#) nedudgi válasza HA3GX hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Igen.
(#) fobq válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Ezt most hirtelen nem értem, a töltő hálózatról üzemel. Én így gondoltam: kép.

1.png

(#) pjg válasza fobq hozzászólására (») Szept 17, 2012 / 1

OK! Mehet.
(#) proli007 válasza fobq hozzászólására (») Szept 17, 2012 / 1

Hello!
Azt ne feledd, hogy ha túlterheled a kis töltőt, vagy kikapcsolod az AC-t, a nagy aksi fordított feszültséget fog rákényszeríteni a töltőre. Így a töltőnek, vagy hasmenése lesz tőle, vagy nem.
üdv! proli007
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
(#) minicooper hozzászólása Szept 17, 2012 /

Hali!
Mit csinál a rezonátor? Pl:ilyen
Rezonáltassa az áramot?
(#) proli007 válasza minicooper hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Hello!
Ez olyan mint egy inga. Ha lökdösöd, akkor mindig ugyan abban az ütemben leng. Vagy is egy erősítő fokozat ki-bemenetére kapcsolva, állandó frekvenciájú oszcillátor készíthető belőle. Piezo elektromos hatáson működik. Ha a lapkára feszültséget kapcsolsz elhajlik, ha meghajlítod töltések képződnek rajta.
üdv! proli007
(#) Abel11 hozzászólása Szept 17, 2012 /

Sziasztok!

Az én kérdésem, nem 100%-ban illik ide, viszont még kezdő vagyok és ez remélem némileg feljogosít arra hogy itt tegyem fel.

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan érhetném el a texas instruments ügyfélszolgálatát EMAILBEN.

2 alkatrészüknek szeretném megtudni a spice modelljét de sehol sem találom őket (INA214DCK,CSD17308Q3), ahogy az emailjüket sem, csak a telefonszámukat.

köszönöm,
Abel
(#) nedudgi válasza Abel11 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Itt nézted?
(#) minicooper válasza proli007 hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Üdv!
Köszönöm a válaszodat!
Ha jól értelmezem akkor a megadott frekvencián "szaggatja" az áramot?
(#) proli007 válasza minicooper hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Hello!
Nem "szaggatja", csak gondoskodik arról, hogy az oszcillátor azon a frekin rezegjen, ami a kerámiára van írva. Itt pld. 400kHz. Vagy is csak ott lesz a visszacsatolás pozitív, ha mond ez velemit számodra. Ha nem, nézz utána!
üdv! proli007
(#) minicooper válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Tudom mi az a piezoelektromosság!
Ha nem tudnám már megkérdeztem volna.
De ha már itt tartunk akkor a kvarc ugyanazt csinálja?
(#) minicooper válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 17, 2012 /

Na jó nem olvastam el de látom hogy elkellett volna
De meglesz.... szép estét neked is és proli-nak is!
(#) zolika60 válasza fobq hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Arra gondoltam, mert nem derült ki a kérdésedből, hogy esetleg autós töltőt használnál a saját akkujával sorban. Na az nem működne. Hálózatról a leírt dolgokra ügyelve természetesen igen ahogy a többiek már leírták.
(#) Lacko12 hozzászólása Szept 18, 2012 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy az alábbi kapcsolásnál a kimenetnél a 10ohm-os ellenállásnak mekkora teljesítményűnek kell lennie hány watt-os szükséges?
Válaszotokat előre is köszönöm!

LM3886.JPG

(#) vicsys válasza Lacko12 hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

1-2W-os elég, mert a kimenő áram nagyrésze a tekercsen folyik.
(#) Lacko12 válasza vicsys hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Értem köszi szépen a gyors választ!
(#) jani1987 hozzászólása Szept 18, 2012 /

Tudja valaki mire való a 2N2904-es tranzisztor? Mert nem sok infó van róla amit találtam. Van belőle 4, de nem tudom mi legyen belőle.
(#) nedudgi válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Kapcsoló tranzisztor. Erősítőnek nem ajánlott. Szabályzó áramkörökben használatos.
(#) proli007 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Hello!
Akármire is használható, amibe kis-teljesítményű PNP tranyó kell. De alapvetően ez egy gyors kapcsoló tranzisztor.
üdv! proli007
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

"APPLICATIONS: Designed for general purpose switching and amplifier applications."
(#) jani1987 hozzászólása Szept 18, 2012 /

Ha már itt tartunk, akkor tudnátok néhány kapcsolást mellékelni?
Következő: »»   1790 / 3985
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem