Fórum témák
» Több friss téma |
Simán akár egy quad 405 el is összepárosíthatnád
![]()
Depth funkció az hogyan működik?
Egy darab 470kOhmos bőven elegendő a párhuzamos kondikra. Zs.
Csöveseknél a végfokozat visszacsatoló ágában szokott lenni, a negatív visszacsatolást csökkenti le a mélyeken, így nem fogja vissza a visszacsatolás annyira a hangszórót a mély rezonancián (nézz utána a hangszóró impedancia menetének és meglátod), a prezenc is ugyanezt csinálja, csak az a magasaknál. Ez jelentkezik mély és magas kiemelésként. Zs.
Sziasztok!
A két különböző módban üzemeltethető Ibanez ts7-eshez van egy lábkapcsoló, ami már működik is, tudom váltani vele a torzító csatornáit csak szeretnék led-et a bele, hogy lássam mikor melyik változatban vagyok. Kell elem, hogy világítson a led vagy kap annyi feszkót, hogy külön áramforrás nélkül is működik? Illetve hány ohm-os ellenállás kell? Köszi!
Összepárosítottam az APX-el a JCM 800-at. Elég zsúfolt lett, mivel beleépítettem egy APT trafót is. Egy problémám van, a Mid potméter ha le van tekerve, minden tökéletes, viszont ha feljebb tekerem, halk súgást lehet hallani, torzítja a hangot. Próbáltam a 33k ellenállást kicserélni 56k-ra, de semmi változás. egyébként túl hangos az erősítő. Ezt is próbáltam ellenállásal lejebb venni. Nem sok sikerrel.
Sziasztok!
Ezekhez mit szóltok?
Szia!
Ebben a formában egyik sem gitárhoz "való" szerintem! Amúgy zenehallgatásra jóformának tűnik mindegyik. Zs.
És ezt nem lehetne műveleti erősítővel megcsinálni?
Sziasztok. Nekiálltam tervezgetni egy olyan pedált ami "sok az egyben" tud treblebooster-ként, tiszta boost-ként, kisebb torzítású torzítóként és fuzz-ként működni. A kapcsolással kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy az S2-es kapcsoló diódás és potis része jó lenne-e egy kisebb torzítónak vagy módosítani kell rajta. Úgy tervezem, hogy ha a "diódás" oldal felé lenne kapcsolva akkor torzítóként működne, viszont ha a 10k-s ellenállás felé akkor pedig tisztán erősítene. A fuzz részt külön lábkapcsolóval kapcsolhatónak tervezem. Segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Az a tone dolog egy kicsit olyan fura nekem, de az is lehet, hogy csak szokatlan, mintha a TS-nél láttam volna ilyesmit. Mindenesetre nem ajánlatos szerintem a torzítás "előtt" hangszínezni. Csak privát vélemény, persze lehet ez egy hangzás része is! Én annyit tennék itt még, hogy a bemeneten a 10nF-et direktbe kötném, és a 100nF-et tudnám ezzel párhuzamba kapcsolni egy kapcsolóval. Így lenne eredőben 10 illetve 110nF -om. Továbbá a 100nF kapcsoló felőli végére biggyesztenék egy ellenállást a féltáp felé, mondjuk 100k-t, hogy ne nagyon csattanjon átváltáskor! A 10k-s ötlet maga jó, csak szerintem 10k-val nem fog erősíteni sokat, lévén, hogy amit az invertáló erősítő "lát", az a 22k a bemeneten, arra a 10k inkább gyengít. Meg a 10nF kondi ott, a torznál lehet kicsit sokat fog elvenni...Valahogy az első fokozat nekem nem tetszik. Maga a topológia, az ötlet nem rossz, csak szerintem át kéne gondolni. A kimeneten a fuzz az valami bevált kapcsolás? Kicsit ott is fura az a dióda, az ki fog nyitni szerintem alapból, lehet kéne vele sorba valami kondenzátor. Sajnos a fuzz-ok lelkivilága is távol áll tőlem! Zs. ![]()
Szia. Az elejét akkor áttervezem és a hangszínszabályzó részét megpróbálom áttervezni a torzítás utáni részre. A végén a fuzz egy BazzFuss nevű cuccos, a mostani favorit torzítóm, de magában humbucker hangszedőkkel kicsit mély, "pépes" a hangja, ezért akarok tenni elé egy magas boost-ot.
Helló !
Nem tudja valaki hogy a Korg DST 3-on a P1 és a P2 potinak mi a neve ? (felirat a pedálon) Kösz !
Szia! P1 - Distortion P2 - Tone .
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
Sziasztok!
Egy Krank előfokot építettem, de nem elég a gain, most fuzzos, hardrockos hang jön ki belőle... Én rontottam el, vagy ennek ilyennek kell lennie?
Sziasztok, tudnátok válaszolni pár kérdésre , ezzel az effektel kapcsolatban ?
Effekt az egyik az lenne, hogy a bal oldali csatlakozó, miért stereo ? , és hogy az megy e tovább az erősítőhöz? Ha igen, akkor az erősítő és a effekt között akkor stereo kábel kell a föld miatt ugye?
A bemenet nem sztereo, csak igy kapcsolja az áramforrást. Azaz mono jacket kell bedugni, hogy müködjön a szerkezet.
Hát igen hard rockos, enyhén nyégyszögesnek kell hogy legyen a hangja. egyébként mire vártál milyen hangzásra?
Mekkora tápfesszel megy? Milyen végerősítőn és milyen hangszóróval szerelt ládán? Zs.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
350V, EL84 végfok, Celestion K100 (112 láda), szóval szerintem nem ez a gond. Metal zone-nal egyelőre sokkal keményebb
Ezek nem rossz kondíciók, akkor ez sajnos ilyen, annyit tudok mondani, ha túl recsegősnek érzed, én megpróbálnám egyszerűen rövidre zárni/kivenni-átkötni R6, R10-et a brájt kondijával együtt, így nem csicseregne annyira, meg a második katód ellenállást is csökkenteném kicsit 2,2-2,7k körülire, esetleg az első hármat együtt jobban is, ilyen 1,8k-2,2k körülire, a katód kondikat meg arányosan növelni (fordított arányosság). Első katód is lehetne esetleg egy nagyobb elkóval bypassolva, az is lökne széles sávban a génen, nem csak a magas-közép tartományon, ebben az esetben a harmadik katódra is lehetne még tenni kondit, játszani nagyobbal- kisebbel... Lehet ezzel játszani, én ilyesmivel kísérleteznék adott esetben. Zs. v
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
Köszi, majd az ősziszünetben kipróbálom ezeket, most időm sincs és a hálózati is bekrepált :S
Sziasztok!
Az a problémám, hogy több gitárt (4 db) és 3 mikrofont szeretnék egyszerre erősíteni ( egy végfokra "tenni"). Ha még csak gitárokat szeretnék azt valahogy meg tudnám oldani jack elosztókkal (bár az eléggé szakszerűtlen meg nem a legpraktikusabb), de ha már mikrofon is van a dologban akkor a jelszintek miatt (?) csak a mikrofon fog szólni. Szóval nekem egy olyan előerősítőre van szükségem ami: kezeli a 4 gitár jelét kezeli a 3 dinamikus egyszerű pc-s mikrofon jelét tranzisztoros (jobb hangzás, meg én mindig megszívom ha icvel csinálom) lehetőleg kb 12V-ról üzemel egyszerű (átlátható, részekre van osztva, hogy hol mi történik) van benne egy nagyon szimpla torzító (az a két diódás ![]() összköltség kb 1500 - 2000 Ft (vagy ez alatt ![]() Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy az előerősítőkben a HIGH és a LOW bemenet pont a mikrofon/gitár jelszintre lett kitalálva. Köszi a segítséget! ![]()
Ez így nem fog menni, 2000 Ft-ból sehogy se.
Elektromos gitárról van szó? A gitárokhoz nem véletlenül gyártanak külön erősítőket, azzal fog jól szólni, gitárhoz készült hangszórókkal. Valamilyen hangszínszabályzás mindenképpen kéne minden csatornára..
Igen elektromos gitár.
nekem az a lényeg, hogy van egy végfokom és azon kell hogy szóljon a 3mikrofon és a 4 gitár. Azért akarjuk ezt egybe. mert ah megyünk valahova, akkor kényelmetlen 4 erősítőt cipelni a gitárok mellett. Van valami megoldás erre? Esetleg külön külön szintemelővel felerősíteni a gitárokat meg a mikrofonokat és akkor keverni? A hangszín, meg miért kell mindegyik csatornára? Nem nagyon értek gitárerősítéshez, ezért nem mindig értek mindent.
Itt a helye: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
Szia! Nézz körül a "BSS Elektronika"-n, az elektronikai kapcsolások rovatban. Sok előerősítő, keverő kapcsolási rajz van. Ezt tudom ajánlani, ha megfelel.
Üdvözletem!
Szeretném megépíteni innen a Tube Screamert, itt az oldalon többen is írtátok, hogy jól működik. Az alkatrészeivel kapcsolatban kellene egy kis segítség, a Hestore-ról rendelném, jónéhányat viszont nem látok az oldalon. - 1µF / NP - gondolom, ez a bipolár kondi jelölése, abból 2,2µF-os a legkisebb. - 51pF helyett 47 vagy 56? - 0,027µF helyett 22nF vagy 33nF? - 20k. lin. poti helyett 25k? Ezen kívül a diódáknál a "szimmetrikus" és "aszimetrikus" kapcsolás hogy értendő? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |