Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   827 / 1385
(#) lionsec hozzászólása Szept 19, 2012 /
 
Ez így igaz!
Nemrégiben tettem szert egy lamináló gépre amit átalakítani sem kellett és néhány próba után nagyon szép áramköri lemezt tudok vele készíteni SMD felület szerelt áramkörhöz is.Még van persze csiszolgatni való a technikán de laminálás után a vezető sávok szépen megmaradnak nem válnak le mosáskor v maratáskor. Most vettem egy tintasugaras nyomtatót is és megpróbálkozom a direkt nyomtatással csak a festékkel van némi problémám mint sokaknak szerintem rajtam kívül.
(#) peter1995 válasza lionsec hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Tintasugaras? Lézeressel kell nyákhoz nyomtatni. Vagy valami más technika?
(#) lionsec hozzászólása Szept 20, 2012 /
 
Tintasugaras nyomtatót vettem nagyon jutányos áron és nem kell átalakítani mert teljesen egyenesen vezeti át a papírt csak tintát kéne hozzá szereznem!Nem tud segíteni valaki esetleg akinek van e téren tapasztalata? A jelölőtintát javasolták többen ,hogy érdemes egy próbát tenni vele.
(#) peter1995 válasza lionsec hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Ja hogy Te magát a nyákot akarod a nyomtatóba tenni?
(#) sastas01 válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Igen. Tintasugarassal (elvileg) lehet közvetlen a nyákra nyomtatni. Illetve gyakorlatilag is lehet, csak az a tinta ami gyárilag benne van, vagy nem fogja a rezet vagy nem saválló(inkább egyik sem).
(#) _vl_ válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
És megéri ezzel küzdeni? Lehet szerezni ehhez ilyen tintát? Tudnak ezek a tintások olyan precizitást, ami kell ehhez?
(#) eyess válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Nem , és nem is éri meg sokba van. Max felirat , és hasonlókra jó, de a többire nem.Felbontást sem tud annyit , és a patron , vagy festék tárolása egy idő után , ha nyomtatsz , ha nem , akkor is tönkre megy .Beszárad stb.
(#) mekkmesterke válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Én már láttam olyan panelt ami ezzel az eljárással készült és sztem nagyon jó lett. Meg ha belegondolsz mennyivel kényelmesebb az ha nem kell külön papírra nyomtatni és vasalni vagy fóliáról levilágítani csak beteszed a panelt a nyomtatóba és rányomtatod. Sztem okos megoldás.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
A tintasugaras is tudja a 300dpi felbontást.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 

És az 1200 Dpi , vagy a 2400 at amit egy közép , vagy inkább egy felső kategóriás lézer ?
Nem hiszem.
(#) sastas01 válasza eyess hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
És ha azt veszed, hogy dry-al többet is tudsz(ha nyomdai a filmed) akkor végképp nem olyan precíz.
(#) eyess válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Ezt most nem igazán értem melyikre vonatkozik.De ha a tintasugaras nyomtatásra , akkor egyértelmű.
(#) sastas01 válasza eyess hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Igen arra. Csak mivel Te írtál DPI-ket, így gondoltam a tiedre válaszolok. A tintasugarasnál mindenképpen precízebb a lézeres is, de én "drypárti" vagyok, ezért fűztem hozzá az előzőt.
(#) eyess válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Én már elég sokfajtát kipróbáltam .Szinte mindegyiket ami a palettán létezik , és még van ötletem is jó néhány .De egyet tudok a dry , és a vasalás ami viszi a pálmát a többi nem elérhető hobbi körben.Én már olyan mértékben megtudom a vasalást is csinálni , hogy nincs különbség vasalás , és dry közt nálam.Talán az előbbi kevesebb idő, hozzávalót , és előkészületet igényel .Igaz időbe még sose mértem le , de talán vasalás az gyorsabb.
(#) sastas01 válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Biztosan gyorsabb(úgyemlékszem, más már mérte). Viszont nekem a dry elérhetőbb, mivel nincs lézernyomtatóm. És ha megcsináltatok nyomdában egy filmet akkor az gyakorlatilag bármeddig elég.
(#) eyess válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Igen a te esetedben ez igaz , de igazán vehetnél egy lézert .Máskülönben meg a nyomdával az a baj , hogy vagy össze kell gyűjteni több rajzot , hogy legalább egy a4 es méret legyen .Mert mindig oda vinni egy 4x5 cm es nyákrajzot egy kicsit gázos nem ?
(#) sastas01 válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Nem gázos, mivel tisztán le van írva, hogy az A4-es árat minimum ki kell fizetni (Ha kevesebbet viszel akkor a fennmaradó helyre ismételten rárakja a rajzokat). Lézerre pedig most nem tervezek beruházni.
(#) lionsec hozzászólása Szept 21, 2012 /
 
A tintasugaras nyomtatóval való panel készítése én is csak kísérletezgetek jelenleg de hozzájutottam egy nagyon szuper laminálóhoz amin semmit nem kellett igazítani v átalakítani és nagyon jó minőség érhető el vele. A direkt nyomtatás viszont rövidebb idő alatt megvan mint laminálással mert ott több folyamat van. Úgy néz ki találtam a nyomtatóba való festéket ami fémen 5 perec alatt szárad és nem is drága lehet ,hogy teszek vele egy próbát hátha beválik.
(#) pepe091 válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Idézet:
„de igazán vehetnél egy lézert”


Kezdtek megint elmenni a veszekedés irányába. Milyen jogon nyúlkálsz más zsebében?!
Nem kérek rá választ.
(#) Moderátor hozzászólása pepe091 hozzászólására (») Szept 21, 2012
 
Valóban kezd rossz irányba menni a dolog, ezért még mielőtt komoly vita kerekedne, kérem, hogy fejezzétek ezt be!
Köszönöm.
(#) eyess válasza pepe091 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Hát ha te ezt így fogtad fel sajnálom , mert én nem ilyen célzásból írtam , és szerintem akinek címeztem se.
De egyébként ki lehet ragadni a mondatokból részeket , és teljesen máshogy értelmezni , és más színezetet adni neki.Ezt hívják fúrmányosságnak , és köpönyeg forgatásnak.De egyébként tényleg No comment.
(#) hegyilaller hozzászólása Szept 21, 2012 /
 
Kedves kollégák!Azt szeretném kérdezni,kérni hogy esetleg valakinek nincs e eagle-be való noval foglalatú elektroncső (lib) alkatrész mappája?Előre is köszönöm!
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
A képeidet nézve lenne egy kérdésem. Nekem mikor lemaratom a panelt hullámos hatása lesz a réz felületnek. Olyan mintha átlátszódna az üvegszál mintázata. Ez azt jelentené, hogy túl sokáig csiszolom? (Sajna képet nem tudok felrakni, mert nincs itt masina hozzá)
(#) eyess válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Nem is az a baj szerintem , hogy túl csiszolod , illetve az is , mert én egyáltalán nem csiszolom a réz fóliát semmivel. Hanem inkább szerintem az lehet a baj , hogy erősen csiszolod , és nagyon rányomod ezért van az , hogy az a vékony mikron vastagságú rézfelület deformálódik , és jól írtad felveszi az alatta lévő üvegszál háló szerű mintázatát.Amúgy sokszor leírtam , vagy írtuk nem szabad agyon csiszolni , és emiatt persze egyenetlen lesz a réz fólia is , és vasalni , és dry fóliát is nehezebb így felvinni rá.

Simpi : Jók lettek bár megnéztem , és annyit vettem észre , hogy van olyan vezető sáv ami nem egyértelműen vékonyodik , itt nem a fotózásra , vagy a maratásra gondolok elsősorban , hanem szerintem tervezéskor kézzel rajzoltad ugye ?
* A melléklet törölve!
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
(#) pepe091 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Ejj-ejj, mit ártott neked az az IC, hogy ilyen görbék a lábai..
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Nem tudom azért kérdeztem , mert tervezés után már nem nagyon szokott ilyen lenni , hogy elvékonyodik egy vonal nekem ez új.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Ha nálam eltűnne , vagy megszakadna szégyelném magam , de ha te Pl vasalod neked eltűnik ? Vagy esetleg aki vasal annak eltűnik .Nem tudom lehet vannak esetek, de az már nálam nem fér bele az 5% ba az kuka , és kuka már nagyon rég volt.Nem szeretek selejtet gyártani az nem fér bele.
(#) nagy hoho hozzászólása Szept 21, 2012 /
 
Van valaki aki foglakozik film készítéssel? P20-al szeretnék nyákot készíteni de nincs nyomtatóm.
(#) sastas01 válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Film készítéssel, film levilágításra berendezkedett cégek foglalkoznak. Igaz lehet házilag is készíteni, de az szerintem annyira nem gazdaságos.
A film árak olyan 5-700 Ft/A4 körül mozognak, ha nyomdai filmet csináltatsz. Erről azt kell tudni, hogy ha jól emlékszem 6400 Dpi felbontásúak, és ezüst-nitrátosok. Az ezüst nitrát azért lényeges mert ott a fekete tényleg fekete(2-3 rétegen már a nap se nagyon süt át).
Legutóbbi emlékeim szerint házilag kell venni fóliát ami nyomtatható, ez 2-300 Ft/ A4. Ebből legalább 2 réteg kell a jóhoz közeli fedéshez.
Film levilágítók általában a nagyobb városokban találhatók, de meg kell keresni őket. Én debreceni vagyok, és találtam egy normális céget, ha jól emlékszem 600 Ft/A4 ben dolgoznak. A minimum rendelés érték is egy A4-es.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Szept 22, 2012 /
 
Nálam úgy tűnik, előbb-utóbb meg fog szűnni a nyomdai film. Vettem egy ősnyomtatót, HP LaserJet 4L. Konkrétan ezt a típust kerestem. Hozzá egy eredeti tonert, meg Density spray. Ez így együtt nem volt olcsó, viszont ha lebontom egyes nyomatokra, akkor már nagyon megéri. Egy réteg pausz, density sprayvel. Eddig kiváló eredmények vannak. Detto ugyan olyan a nyák minőség, mint a filmnél. Jelzem eddig csak ezzel a nyomtatóval értem el ilyen eredményt. (Kipróbáltam Samsungot, több HP-t, Xeroxot, OKI-t, Epsont-t.)
Következő: »»   827 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem