Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alaplapi kondenzátorok
Itt nem a fegyverzetek közötti ellenállásról van szó!! Hanem a fegyverzetekhez hozzávezető "út" ellenállásáról, valamint magának a fegyverzetnek az ellenállásáról ami egy feltekercselt vezetősáv, tulajdonképpen, tehát ne két lapnak képzeld el a kondenzátort mint fizikaórán.
Heloo-tok. Nekem nemis olyan régen, kiment 20 db, 1000 µF-os elektrolitkondi. kicseréltem őket, nagyobb feszű kondikra, és ment a gép
szia esetleg ha van a közeledben egy elektro bolt ott lenni kell ilyen kondiak
üdv szalkagyuri
"tehát ne két lapnak képzeld el a kondenzátort mint fizikaórán."
Nem úgy képzelem el, tudom hogy van ellenállása a fegyverzethez menő "vezetéknek". Nem ezt kérdeztem, amit kérdeztem azt vga megválaszolta. (pont)
Bocs, valamiért az ESR-körül forgott még az agyam
Ps.: Ne szedd le a fejem
SZiasztok!Nem egészen ide tartozik de nem nyitok új topicot.Szóval van egy ABIT-SG-72-es alaplapom és nem kapcsolja be a monitort nem is látni semmit a monitoron,de ha áll egy napot (hiába resetelek akkor nem) akkor elindul de ha újraindítom nem kapcsolja be mi lehet a baj??Az alaplapnak ugye ha nincs bent proci meg semmi akkor is kéne a monitoron egy kurzornak villogni,vagy nem jól tudom?
proci nélkül nem indul semmilyen alaplap, a moncsit se kapcsolja be!
sőt, még csak nem is csipog... üdv
Az a baj,hogy procival sem megy!Kondi ránézésre nem tűnnek rossznak!
Nekem is van elfekvőben egy AMD s lapom.
A kondik felpuposodtak.Nem mertem szórakozni vele,nehogy mást is tönkre vágjon. Szerintetek ez lehet a fő hiba forás? A procit nem ronthatja el az alaplap?
És a ventilátorok/vinyók felpörögnek? Csak mert ez lehet akár a videozsuga hibája is. Esetleg vedd ki a videokareszt és nézd meg. Néha elég kivenni-vissza tenni.
Megy a vinyó ha be van dugva az ide de az nélkül is menni kellene a biosig Van bent integrált videókártya meg egy rendes kártya is de egikel sem sőt másik táp videókártya cserével sem megy!Holnap elviszem egy haverhoz megpróbáljuk a procit egy másik alaplapon ha nem megy akkor az a rossz ha megy akkor nekiállok az alaplapot átnézem (kiszedem az elkókat megnézem jók e) aztán kiderül javítható vagy csere!
Én a LOMEX ben szoktam, de a HQ is árul csak mintha drágább lenne.
Sziasztok.
Kondenzátorokat kéne cserélnem 2db egyforma alaplapba az eredeti kondik: 1500µF 10V. Ilyet néztem ki helyette: 1500µF 16V 10x19 RM 5.0 20%¸ 105° 2000h (YAG) RoHS LOW ESR & IMP. Elvileg az tökéletes lesz ugye?
Ha belefér igen!De csak hőmérsékletszabályzós pákával állj neki mert nem olyan könnyű kicserélni úgy,hogy jó is legyen!Kell hevíteni és akkor szabad kihúzni ha könnyen kijön már ,vissza meg jól meg kell melegíteni,hogy olvadjon bele az ón rendesen mert ez a panel tööbbrétegű és az összes nyákon lehet a kondinak áramköre!Én 300 fokos weller-el szoktam!Sima pákával nehogy nekiállj mert szétégeted a panelt és dobhatod ki!
Belefér méretre ugyanakkora, akkor tökéletes lesz. Nekem csak pillanat forsztóm van, akkor lehet, hogy beviszem a céghez ahol nyári gyakorlaton voltam, náluk van felszerelés.
Sziasztok.
Ma hoztak az alaplapba kondenzátort. Csak olyan személy vette aki nem érte hozzá, biztos akarok bent lenni hogy jókat vett, a kép alapján meg lehet állítani hogy low esr es típus?
Szerintem jó nyugodtan berakhatod de a pillanatpákával eszedbe ne jusson nekiállni!
Hát 1db ot már kifosztottam vele, remélem még jó lesz. Holnap benézek a céghez ahol gyakorlaton voltam és elkérem kölcsön a pákát, vagy beviszem az alaplapot. De ha nem érnek rá, nem tudják nélkülözni akkor marad az iskola.
Sziasztok.
Visszatérnék Sammy eredeti kérdéséhez: hol lehet beszerezni alaplapi kondenzátorokat? 1800 µF 16 V; 1800 µF 6,3 V; 1500 µF 6,3 V - ilyenekre van szükségem. Előre is kösz.
Ezek milyen alaplapok, hogy csak így megadják magukat? Tényleg érdekelne, hogy a gyártók miért csinálnának direkt ilyet, mert amint hallom sorban szálnak el az elkók a gépekben... Ja, és áldom az ASUS-t (szerencsére más gyártó is kezdi átvenni) mert csak polimer kondival látta el az alaplapom.
OFF
Én meg kifejezetten pillanatpákával csinálnám. Vagy fölcsavarnám a hőfokszabályzós pákámat 400 fokra. 300 fok az édeskevés, mert a csúcs nagyon lehűl, és nagyon sokáig kell melengetni a nyákot, ami ettől sokkal több hőt vesz föl, mint ha gyorsan forrasztanád egy tisztességes meleg pákával! SMD IC kiforrasztásra szoktam használni a pillanatpákát, és sem az IC-nek, sem a nyáknak nem lett még tőle baja. Az a trükkje, hogy nem ész nélkül kell nyomni a gombot, hanem csak addig, amíg el nem érte a kellő hőfokot! Kellő tapasztalattal ez nem gond. Alaplapon pedig nagyon sok hő elmegy a nagy rézfóliákon, ezért kifejezetten jól jön a pillanatpáka nagy teljesítménye.
Hát igen nekem még 400 fokon se bírt vele ezért elővettem a pillantpákát, azzal pillanatok alatt megvolt. Egyébként sikerült megcsinálni működik a gép
Én wellert használok és minden tovvábbi nélkül felmelegíti!Az a lényeg ne valami ócska hegy legyen bent hanem eredeti!Tv szereléskor minden gond nélkül felolvaztja a forrasztást az árnyékolt egységek szétszedésekor és pillanatok alatt megolvad az ón!Pedíg ott van hőelvezetés rendesen!Ja és 300-as a hegy!100W-os pillanatpákát lealáz!
Sok függ a páka teljesítményétől. Én egy WSP80- at használok rövid véső alakú heggyel és a 80W 300 CelsiusFokon is szépen kiszed mindent csak rakni kell rá plusz Ónt, nem azt a semmit melengetni 1 pici ponton, hanem rakni egy nagy kupac ónt rá és egyben melegítve pillanatok alatt kijön.
Igen a hőátvezetés miatt kell egy kis ón rá bizonyos esetekben!Én is a véső alakút használom alapban de van még vagy 5 fajtám hozzá!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |