Fórum témák
» Több friss téma |
Hy!
Sajna másik topic-ban nem válaszolt senki ezért nyitok újjat. Az lenne a kérdésem hogy a 2n6262-es típusú tranyót milyennel lehetne kiváltani?És hogy az Sfc2741dc helyett melyik ua741 lenne jó?Mert láttam több féle ua741-et.Amúgy ezek az alkatrészek egy végfokba kellenek.Előre is köszönöm a segítséget. Ja és az ua741cp melyikkel helyetesíthető? És még egy: A bc172b mivel helyettesíthető.
esetleg ehez mit szólnál nem túl drágák... 1-2száz ft viszont kissebb a tápfesze mekkotra a végfokban a tápfesz? ebből a c-s max 115v bir ha kevesebb akkor probáld ki
a 206262-re ezt találtam:
http://www.chipdocs.com/datasheets/datasheet-pdf/GESS/2N3442.html illetve adatlapja: http://www.classiccmp.org/rtellason/transdata/2n6262.pdf
Kösz szépen!Már ajánlották az mj1003-at,azt fogom beletenni.Kössz a munka meg leszvele mert nem könnyű hozzáférni a dolgokhoz .
Burgdavid,
az negyon rossz otlet volt. 10-100V kozotti tartomanyban azok a 400V-os kapcsolotranyok nagyon gyengek. Lsd. biztonsagos mukodesi tartomanyt az adatlapjan. Mar alacsony fazistolasu terheles eseten is boven tullepi az U-I karakterisztikat az aktualis viszonyuk.
szia! kb egy hónapja működik tökéletesen, szinte napi használatban. És kevésbé melegszik, mint a 2N3442-vel. Egyenlőre ez marad benne
Google------->datasheet catalog, kene legyen adat a tranzisztorrol aztan keresel mast ami kaphato es ugyanolyan specifikacioju vagy esetleg jobb.
Már megoldották a témát.De azért kössz.
Mj1003-at fogom használni.
Bocs, de miért nyitottál neki uj témát??
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_761.html Ez nem ugyan erről szól??
Próbáltam más erősítő építős témában segítséget kérni de senki nem válaszolt.
Ha ott válaszoltak volna akkor nem nyitottam volna meg.
Sziasztok!
Csodálkozom rajta, hogy itt nincs hamis tranyós topik, úgy emlékeztem van, (de akkor azt vagy a Terminálon vagy a Diyaudión láttam), úgyhogy most ebbe írok. Szóval vannak TIP142-147-es végtranyóim, amiből egyszerre csak meghalt jónéhány. Elkezdtem velük szemezni és rájöttem hogy nagyon hasonlítanak az ST típusú BD249-250-ekre. Ugyan ezekről még nem hallottam hogy hamisak lennének, és valószínűsítem hogy az az "f" márkajelzés a Fairchildre akar utalni, akik gyártják a tranyót, de azt gondolom hogy hamisak. Nektek mi a véleményetek róluk? A Lomexben vettem egy ideje őket és nem is voltak drágák a többihez képest. Képeket csatolom. Üdv, Tom
"Csodálkozom rajta, hogy itt nincs hamis tranyós topik"
A terminálról linkeltem be.
Sziasztok, szerintetek az ISC márkájú BD 249-es lehet eredeti? Képet most nem tudok rakni róla, de délután majd teszek fel ha szükséges.
Kívülről erdetinek tűnik, bár a(z állítólag) texas instruments-féle hamisítványról is azt hittem eredeti, amíg meg nem pusztult...
Tom (és Gé)!
Gyakran nem eldönthető ránézésre, hogy hamis vagy sem. Ki kell mérni a terhelhetőségét, és összehasonlítani az adatlapon szereplő SOA-val! (Safe Operating Area)
Rendben, köszi szépen; ez jól hangzik, ha lesz időm ki is próbálom.
Sziasztok
Úgy emlékszem, hogy régebben láttam itt Hamis félvezetős topic-ot, de most akárhogy rákerestem nem találtam! Ezért ide írok: A képen látható tranzisztor véleményetek szerint eredeti lehet?! Köszönöm!
Szerintem elég nagy a félvezető lapka és a hozzàvezetések sem vékonyak, szóval még akár igazi is lehet. De gondolom, valamiért kérdezed, ezek szerint nem teljesítette a várt paramétereket. Árulkodó lehet még az ára és hogy honnan vetted.
A "Hamis felvezetok" topik eltunt.Valakinek nem tetszett.
Szerintem ez OnSemiconductor gyartmany.
A felirata szerint az. Viszont az semmit nem jelent manapság.
Ez pl. szintén neves gyártó. Elvileg. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2018
Sziasztok
Én meglátásom szerint is eredetinek tűnik! Kibontott állapotban került hozzám néhány darab példány amik egy szériából valóak! Így sajnos semmi információm nincs arról, hogy hol vették, illetve miként teljesítette a gyári paramétereket! Ezért is kérdeztem rá, hogy érdemes lehet-e egyáltalán foglalkoznom vele... De akkor ezek szerint igen! Köszönöm, a hozzászólásokat!
Én eredeti OnSemi-re gondoltam nem hamisitott OnSemi-re. Egy kicsit rosszul fogalmaztam.
Viszont az általad feltett Motorola hamisitvány. |
Bejelentkezés
Hirdetés |