Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kém-autó
Lapozás: OK   1 / 1
(#) zozz12 hozzászólása Okt 10, 2007 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kém-autót szeretnék építeni.

Tulajdonságai:

távirányítóval lehet irányítani az autót (és jobbra-balra a kamerát)

pl.: TV-re küldi a képet és a hangot

vezeték nélküli.

Egyebek:

NE legyen benne PIC.
NE legyen bonyolult.
NE legyen drága.

(a Conradon van ilyen kis cucc, de drága! )

Várom válaszotok, KÖSZI!
(#) ha6pc válasza zozz12 hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
És kell-e hozzá McGyver kezelőnek?
(#) Medve válasza zozz12 hozzászólására (») Okt 10, 2007 / 4
 
Hello!

Az a helyzet, hogy ez egy elektronikai fórum, neked pedig modellezéssel kapcsolatos problémád van. Amit te szeretnél, azt nemigen érné meg építeni, mert ezek a cuccok ma már egész baráti áron kaphatóak. Itt az modell elektronikai részre gondolok, a TV adó pedig műszerek és felkészültség nélkül csak szerencsejáték. Veszel egy neked tetsző autót és egy vezeték nélküli kamerát, a többi barkácsmunka. Az adóval kell egy cseppet variálni, ne a szokásos, gáz+kormány felállás legyen, hanem a repülőkhöz ajánlott 4 csatornás. Plusz egy szervó a kamera alá, lehet, hogy még zoomolni is tudsz majd
(#) dpeti válasza Medve hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
+mindezen kívül nem úgy kell topicot nyitni, hogy ezt és ezt akarok csinálni, légyszi tervezzétek már meg, meg mondjátok el, hogyan kell megépíteni... :no:
ez a fórum elvileg arra lenne hivatott, hogyha elakadsz valamiben és nincsen már semmi ötleted, akkor segítséget kérj + ha nem találsz vmi olyan dolgot amire csak a web legeslegméllyén lehet rábukkanni (spec. kapcsolási rajz, jegyzet, adatlap, stb) akkor tanácsot kérj, hogy merre kellene kutakodni...
(#) Norberto válasza dpeti hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
Osztom a véleményt...
(#) vizor hozzászólása Okt 11, 2007 /
 
Jelenleg most pont egy hasonlót csinálok bár eszembe se jutott a kémkedés, csak szórakozás, semmi komoly szándék. Nem egy komoly project, tanulni jó Persze a fent említett minőségi feltételeket nem üti meg, csak játék a szobában

Az alap egy nagyon olcsó kínai távirányítós autó, 40Mhz, 2 csatorna, gáz+kormány. Az autó távirányítója a printerportra kötve vezérelhető. Optocsatolóval leválasztott 4066 ic bilaterális kapcsolói párhuzamosan kötve a távirányító mikrokapcsolóival. Összedobtam egy DOS+Pascal kezelőprogramot, a kisautó gyönyörűen irányítható a PC billentyűzetével. Jelenleg az XP+Delphi program készül, grafikus felület, programozható útvonalak, stb. Azt hiszem pont ezen a fórumon találtam rá az Userport nevű komponensre, amivel az XP átengedi az LPT port kezelését.

Van egy kis könnyű digitális fényképezőgépem, aminek van TV-re köthető kimenete, a gép ha be van kapcsolva, folyamatos kameraképet ad. A gépet rá lehet szigetelőszalagozni az autóra, éppen elbírja. Sajna ez a videokábel köldökzsinórként köti össze az autót a TV-vel. Jelenleg itt tartok.

A BSSelektronika.hu-n találtam egy egyszerű kis TV adó áramkört, állítólag pár métert elbír. Arra gondoltam, hogy ha a PC-ben van tunerkártya, tuneres videomagnó a bemenetre, a videora Yagi antenna rákötve, befogom a 36-os csatornát, elvileg látnom kéne szobán belül a PC-n a képet. A Delphiben még az is megoldható lenne, hogy a kártya képét capture-ként átvegyem, így egy programon belül menne a kép+vezérlés.
(#) O.Lee hozzászólása Nov 6, 2007 /
 
iTT VAN AZ ÉN KÉM FERRARIM!
(#) sk3tch válasza vizor hozzászólására (») Nov 7, 2007 /
 
en ugyanezt csinaltam az lpt porton vezerelt kinai kisautoig hulla jovolt billentyurol iranyitani,azota modosult a kocsi,rc resz kiszedve es torekedik magatol menni akadalykikerulos auto lesz belole. nade ez csak egy elmenymegosztas volt. nemide vag
(#) Inhouse válasza vizor hozzászólására (») Nov 7, 2007 /
 
Vizor!

Hagyd a digitális fényképezőt. Lehet kapni vezeték nélküli kamerát, és még így is kisebb...

Vagy, mivel mindenképpen PC-re kell a kép, spórold meg a felesleges átalakításokat: vegyél egy webkamerát (olcsó) és egy vezetéknélküli USB "átlövőt". Így egyből digitális jeled van.

Üdv
Inhouse
(#) kisgerbi hozzászólása Júl 24, 2008 /
 
Hellosztok

Hol lehet venni ilyen vezetéknélküli USB "átlövőt"
Vagy hogy lehet házilag megoldani
Ha valaki tudja és segitsen mert én is egy ilyen kém autót szeretnék de szórakozásra

A webkamrea meg az autó meg van csak egy vezetéknélküli USB "átlövőt" ahogy nevezzik
(#) bbb válasza vizor hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
tizenezer forintért lehet venni mini vezeték nélküli kamerát vevővel együtt. ha van tuner a gépben, akkor arra rákötve simán lehet látni a képét. delphiben nem kell semmi extra capture cuccal szenvedni, csak be kell üzemelni az opencv megfelelő rutinjait (ezek c-s rutinok sajnos), és kész is a dolog
ha nagyon szeretnéd, akkor küldhetek olyan mintaprogramot, amiben delphiből ez a megfelelő rutin hívódik meg, és delphis képként használható eredménye van.
(#) Kera_Will válasza kisgerbi hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
Itt kaphatsz mindenféle oks dolgot kamerát drótnélkül .. akár helit is ami már elbír ilyen kamcsit ...


itten vehetsz ...


Jó nézelődést !
(#) kisgerbi válasza bbb hozzászólására (») Júl 24, 2008 /
 
küldj minta progit
(#) bbb válasza kisgerbi hozzászólására (») Júl 25, 2008 /
 
az első a példaprogram, a második (opencv.rar) meg tartalmazza ami kell. regisztrálni kell a proxytrans.ax, calibfilter.ax és syncfilter.ax fájlokat, akkor megy a progi. (a programhoz szükséges dll-ek mellette vannak)
(#) kisgerbi válasza Kera_Will hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Kösz nem rossz ötlet nézegetem megleht lesz komolyabb üzlet is
(#) imcsu hozzászólása Ápr 22, 2009 /
 
Sziasztok!
Én is el szeretném készíteni ezt a "Kém autót"
De amit bbb írt 2008.júl.25.-én nem értem teljesen!

Idézet:
„az első a példaprogram, a második (opencv.rar) meg tartalmazza ami kell. regisztrálni kell a proxytrans.ax, calibfilter.ax és syncfilter.ax fájlokat, akkor megy a progi. (a programhoz szükséges dll-ek mellette vannak)”


Addig eljutottam,hogy letöltöm a fáljokat és megtalálatm őket, de regisztrálni kell??Ilyet nem találtam. Vagy csak én vagyok ilyen vagy tényleg nincs ott olyan!
Kérem valaki magyarázza el érthetőbben!
Köszönöm!
(#) gumicukor válasza vizor hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Szia!

Tudom, hogy régi a téma, de kifejtenéd nekem, hogy a gyakorlatban hogy oldottad meg a távírányító és a nyomtatóport összekapcsolását? Igazából a kapcsolási rajz érdekelne.

Nagyon szépen köszönöm!
(#) bbb válasza imcsu hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
A regisztráció menete:
regsvr32 /i dll_neve
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem