Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy olyan kém-autót szeretnék építeni. Tulajdonságai: távirányítóval lehet irányítani az autót (és jobbra-balra a kamerát) pl.: TV-re küldi a képet és a hangot vezeték nélküli. Egyebek: NE legyen benne PIC. NE legyen bonyolult. NE legyen drága. (a Conradon van ilyen kis cucc, de drága! ) Várom válaszotok, KÖSZI!
Hello!
Az a helyzet, hogy ez egy elektronikai fórum, neked pedig modellezéssel kapcsolatos problémád van. Amit te szeretnél, azt nemigen érné meg építeni, mert ezek a cuccok ma már egész baráti áron kaphatóak. Itt az modell elektronikai részre gondolok, a TV adó pedig műszerek és felkészültség nélkül csak szerencsejáték. Veszel egy neked tetsző autót és egy vezeték nélküli kamerát, a többi barkácsmunka. Az adóval kell egy cseppet variálni, ne a szokásos, gáz+kormány felállás legyen, hanem a repülőkhöz ajánlott 4 csatornás. Plusz egy szervó a kamera alá, lehet, hogy még zoomolni is tudsz majd
+mindezen kívül nem úgy kell topicot nyitni, hogy ezt és ezt akarok csinálni, légyszi tervezzétek már meg, meg mondjátok el, hogyan kell megépíteni... :no:
ez a fórum elvileg arra lenne hivatott, hogyha elakadsz valamiben és nincsen már semmi ötleted, akkor segítséget kérj + ha nem találsz vmi olyan dolgot amire csak a web legeslegméllyén lehet rábukkanni (spec. kapcsolási rajz, jegyzet, adatlap, stb) akkor tanácsot kérj, hogy merre kellene kutakodni...
Jelenleg most pont egy hasonlót csinálok bár eszembe se jutott a kémkedés, csak szórakozás, semmi komoly szándék. Nem egy komoly project, tanulni jó Persze a fent említett minőségi feltételeket nem üti meg, csak játék a szobában
Az alap egy nagyon olcsó kínai távirányítós autó, 40Mhz, 2 csatorna, gáz+kormány. Az autó távirányítója a printerportra kötve vezérelhető. Optocsatolóval leválasztott 4066 ic bilaterális kapcsolói párhuzamosan kötve a távirányító mikrokapcsolóival. Összedobtam egy DOS+Pascal kezelőprogramot, a kisautó gyönyörűen irányítható a PC billentyűzetével. Jelenleg az XP+Delphi program készül, grafikus felület, programozható útvonalak, stb. Azt hiszem pont ezen a fórumon találtam rá az Userport nevű komponensre, amivel az XP átengedi az LPT port kezelését. Van egy kis könnyű digitális fényképezőgépem, aminek van TV-re köthető kimenete, a gép ha be van kapcsolva, folyamatos kameraképet ad. A gépet rá lehet szigetelőszalagozni az autóra, éppen elbírja. Sajna ez a videokábel köldökzsinórként köti össze az autót a TV-vel. Jelenleg itt tartok. A BSSelektronika.hu-n találtam egy egyszerű kis TV adó áramkört, állítólag pár métert elbír. Arra gondoltam, hogy ha a PC-ben van tunerkártya, tuneres videomagnó a bemenetre, a videora Yagi antenna rákötve, befogom a 36-os csatornát, elvileg látnom kéne szobán belül a PC-n a képet. A Delphiben még az is megoldható lenne, hogy a kártya képét capture-ként átvegyem, így egy programon belül menne a kép+vezérlés.
en ugyanezt csinaltam az lpt porton vezerelt kinai kisautoig hulla jovolt billentyurol iranyitani,azota modosult a kocsi,rc resz kiszedve es torekedik magatol menni akadalykikerulos auto lesz belole. nade ez csak egy elmenymegosztas volt. nemide vag
Vizor!
Hagyd a digitális fényképezőt. Lehet kapni vezeték nélküli kamerát, és még így is kisebb... Vagy, mivel mindenképpen PC-re kell a kép, spórold meg a felesleges átalakításokat: vegyél egy webkamerát (olcsó) és egy vezetéknélküli USB "átlövőt". Így egyből digitális jeled van. Üdv Inhouse
Hellosztok
Hol lehet venni ilyen vezetéknélküli USB "átlövőt" Vagy hogy lehet házilag megoldani Ha valaki tudja és segitsen mert én is egy ilyen kém autót szeretnék de szórakozásra A webkamrea meg az autó meg van csak egy vezetéknélküli USB "átlövőt" ahogy nevezzik
tizenezer forintért lehet venni mini vezeték nélküli kamerát vevővel együtt. ha van tuner a gépben, akkor arra rákötve simán lehet látni a képét. delphiben nem kell semmi extra capture cuccal szenvedni, csak be kell üzemelni az opencv megfelelő rutinjait (ezek c-s rutinok sajnos), és kész is a dolog
ha nagyon szeretnéd, akkor küldhetek olyan mintaprogramot, amiben delphiből ez a megfelelő rutin hívódik meg, és delphis képként használható eredménye van.
Itt kaphatsz mindenféle oks dolgot kamerát drótnélkül .. akár helit is ami már elbír ilyen kamcsit ...
itten vehetsz ... Jó nézelődést !
az első a példaprogram, a második (opencv.rar) meg tartalmazza ami kell. regisztrálni kell a proxytrans.ax, calibfilter.ax és syncfilter.ax fájlokat, akkor megy a progi. (a programhoz szükséges dll-ek mellette vannak)
Kösz nem rossz ötlet nézegetem megleht lesz komolyabb üzlet is
Sziasztok!
Én is el szeretném készíteni ezt a "Kém autót" De amit bbb írt 2008.júl.25.-én nem értem teljesen! Idézet: „az első a példaprogram, a második (opencv.rar) meg tartalmazza ami kell. regisztrálni kell a proxytrans.ax, calibfilter.ax és syncfilter.ax fájlokat, akkor megy a progi. (a programhoz szükséges dll-ek mellette vannak)” Addig eljutottam,hogy letöltöm a fáljokat és megtalálatm őket, de regisztrálni kell??Ilyet nem találtam. Vagy csak én vagyok ilyen vagy tényleg nincs ott olyan! Kérem valaki magyarázza el érthetőbben! Köszönöm!
Szia!
Tudom, hogy régi a téma, de kifejtenéd nekem, hogy a gyakorlatban hogy oldottad meg a távírányító és a nyomtatóport összekapcsolását? Igazából a kapcsolási rajz érdekelne. Nagyon szépen köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |