Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nem igazán tudtam, hogy milyen kategóriába soroljam a kérdést, de remélem ez nem jelent különösebb gondot. Tehát: Van egy digitális fényképezőgépem, aminek van egy videó kimenete. Ez egy kábel segítségével RCA csatlakozó formájában végződik. Ezt a jelet szeretném a TV-hez eljuttatni, de kábel nélkül. Találtam már TV adást adó áramköröket, de nekem olyan kéne, ami nem TV antenna segítségével veszi az adást. Azaz: Rácsatlakoztatok egy szerkezetet a digi fényképezőgépből kijövő RCA csatira. A TV RCA bemenetére pedig egy másik szerkezetet. Tehát csak a jel átvitel a lényeg, nem pedig az, hogy TV adást sugározzon. Meg lehet ezt oldani? Esetleg nem tud vki egy kapcsolási rajzot ennek a megoldására? Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv: gerpetya
Elnézést a délutáni kis zavarért, de szerver hardware hibánk volt. Már visszaállt a rend.
Törölt link.
Itt a linktárunkban a 3. kapcsolás... Szerintem ez kell neked... Üdv. Topi.
Szia!
Ha jól vettem ki a kapcsolásból, akkor ez nem az amire én gondolok. Vagy nem igazán értetted meg, vagy nem igazán magyaráztam érthetően. (bocsi!) Tehát: Egy olyan kapcsolás kéne, aminek van adó és vevő egysége. Mindkettőn egy RCA csatival (be- és kimenet). A hang nem is annyira fontos. Tulajdonképpen egy adó-vevő, amiben a TV antennája nem játszik szerepet. Ezt így nem lehet megoldani? Ill. ezt így hogyan lehet megoldani? Láttam ilyesmit a Conrad katalógusban, de az 15 ezer körül volt, és én ennyit nem szeretnék erre áldozni.
Szerintem áldozz rá annyit, mert úgyanazt a minőséget nemigen lehet elérni hobbi kapcsolásokkal.Ha jól tudom 1,2Ghz vivő, digitális jelfeldolgozás. Nemigen fogsz rá kapcsolást találni a Neten.
Menj el a Lidl-be és áldozz rá 7990Ft-ot, ennyiért szerintem megéri egy gyári.
Üdv Inhouse
Szia!
Menj el a soroksári OBI ba! Felső emelet világítási osztály! Ott lesz amit keresel! Úgy néz ki mint egy focilabda! 15.990.-FT Sok sikert! Zoli:yes:
Üdv!
Szerintetek meg lehet oldani egy PMR rádióval a képátvitelt? Valahol láttam, hogy egy szoftver segítségével egy képet kódoltak, és azt küldték PMR-en, vevő oldalon összeállt a kép (a szoftverben persze). Élő kép továbbítására mennyire lehet ez alkalmas? (pl. kompozit jel)
nem megoldhato, ugyanis egy sima videojel sokkal tobb információt tartalmaz, mintsem azt egy PMR-el egyszeruen tovabbitani lehetne.
vagy mashogy mondva tul nagy adatmennyiseg. amugy sem volna egyszeru amugy ha a savszel megvolna, de igy hogy meg sincs megoldhatatlan...
Kiballagsz a "négytigris" piacra, veszel 6 e ft ért rádiós kamerát (van 1,2 GHZ es és 2,4 es is) a mini kamerából kiveszed az adót ami egy kb 1X1 cm es panelen van. Nem bonyi, 3 szál vezeték lóg belőle, kettő a táp a harmadik a "video in". A vevőn már eleve rajta vannak az RCA A/V kimenetek. A kamerát meg használhatod vezetékes kamerának a továbbiakban. Mondjuk szabadonfutó oszcis az adó és folyamatos hangolású a vevő, de ennyi pénzé mit akar az ember. Ha azt mondod ez is drága akkor nincs ötletem...
Amire te gondolsz az az SSTV lehet, van pár agyament aki csinálja ezt PMR sávon. Mozgó kép átvitelére nem alkalmas, és egy PC alapú (free) szoftver kell hozzá.
de ezzel az SSTV-vel annyi a baj, hogy legjobb tudomásom szerint PMR sávon magyar (sőt a legtöbb országban meglévő) jogszabályok szerint illegális minden, beszédtől eltérő jelet sugározni. Sőt, a többi pmr-es valószínüleg meglincselne érte
ÓÓÓ, ez az én barátom, az 1,2 GHz-s köszi
Sziasztok egy olyan kérdésem volna, hogy találtam egy olyan eszközt ami realtime tud videó jelet közvetíteni, de számomra a hatótávolsága kevés esetleg tudnátok ajánlani jel erősítőt hozzá? Nagy frekin megy szóval azért is érdeklődnék
Erről az eszközről volna szó: LINK Előre is köszi a válaszokat!
Kevés! Ráadásul irányított antenna kell hozzá!
Azért is érdeklődnék erősítő után, hátha ti tudtok nekem ajánlani.
1.4Ghz-en irányított antenna nélkül 3km-nél nagyobb hatótávra? Nem egyszerű feladat. Sok sikert hozzá.
Tehát a kérdésemre a válaszod az, hogy nem lehetséges?! Nem lehetséges vásárolni se sehol?!
Még nem láttam sehol ilyen technikát. Ez persze nem jelenti, hogy nincs is ilyen.
Esetleg vki találkozott már vele?!
Ez már viszonylag komoly cuccnak néz ki. Amatőr szinten ne nagyon várj ennél többet, inkább csak gagyibb van.
Óvatosan a kalóz RF technikával, megütheted a bokád... Üdv Inhouse
Tessék. 20W csak elég lesz...
Bővebben: Link
Az ebben a sávban használható berendezéseket engedély alapján lehet üzemeltetni. A kisugárzott teljesítmény korlátozva van. Nézz utánna, az NMHH honlapján, a RAT táblázat ide vonatkozó részében. De jobb, ha vásárlás előtt az ügyfélszolgálatukon tájékoztatást kérsz.
Ha nincsen ra engedelyed ne szorakoz vele, bemernek es szo nelkul elkobozzak a berendezesed
Ha pedig 20W sugarzol, lehet lebenitol valami mas berendezest a kozelben es fel is akasztanak erte. Ha SSTV akarsz nezni akkor talasz 7 es 14 Mhz a radioamator savban (Adni TILOS engedely nelkul!!!)
Sziasztok!
Van egy videójel átviteli problémám! Ahonnan vinni kéne, az egy lakókocsi hátulján lévő tolatókamera a Nagykanizsai Metroman áruházból, egy ilyen, vezeték nélküli szettel: http://www.metroman.hu/termek/mm0237a-autos-vezetek-nelkuli-tolatokamera A lakókocsi vontatásakor a vonójárműbe van az átjátszó rész vevőegysége, és egy ilyen monitor: http://www.metroman.hu/termek/mlogic-clm-0105-lcd-monitor-tolatokamerahoz Ez így jól működött! Most azonban vettem a Wish-en egy kinai viszapillantó tükröt beépített kamerával, és hozzákapcsolható tolatókamerával. Úgy gondoltam, hogy a már beépített kamera képét rá tudom tenni a "kinai" tükörre az átjátszón keresztül, de valami miatt nem működik!!!!!! Így nem kéne plusz monitor a műszerfalra. Mi lehet a gond, és a megoldás......,??????????
Sziasztok!
Szeretnék egy ilyen kamerát készíteni és találtam is kapcsolási rajzokat hozzá, de valahogy véleményeket és tapasztalatokat nem. Ezért érdekelne, hogy más csinált-e már hasonlót? Egy nagyon kicsi rc autóra akarom rátenni aminek valószínűleg a sorsa az lesz, hogy oda fog veszni ezért nem is akarok komolyabb dologra beruházni. Arra rájöttem, hogy digitális kamerával nem igen tudok mit kezdeni a szinkronizáció és nagy mérete miatt, eredetileg pic32-vel akartam wifin akartam küldeni. Most gondolom vagy gépbe usb átalakítóval vagy valamilyen vevő készüléket kell csinálnom képernyővel vagy otg. Egyenlőre azt se tudom ez a kamera jó-e amit kinéztem, de a kimenete alapján gondolom igen.
Elméletileg jó lehet, csak külön akkumulátorral számolj hozzá ha biztos működést szeretnél. A kapcsolási rajzod az csak az adó, a legkönnyebb az lenne ha megépítenéd ennek a párját (azaz a vevőt) szabvány RCA kimenettel, utána már csak egy ilyen vagy hasonló LCD video megjelenítőre lenne szükséged...
Köszönöm! Igen vagy ilyet akarok venni vagy valami usb-s átalakítót és ha van tabletem vagy mobil otg-vel akkor az könnyebben hordozható is lenne esetleg későbbi projektek miatt. Valahogy ezek a házilag készített video rf-ek nem annyira népszerűek, gondolom megbízhatóság vagy senki nem akar ilyet csinálni. Tudom kell vevő és külön aksi rf-nek.
Csináltál már ilyesmit?
Bár úgy tűnik a vevő oldalban segítségre lesz szükségem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |