Fórum témák
» Több friss téma |
Ha tudod, hogy szétszeded és nem 1-2 napon belül teszed össze javaslom a fényképezős vagy a papíros módszert.
Az, hogy hibásként menyiért lehet eladni vagy alkatrészenként ebbe nem mennék bele, de tuti nem nyernél rajta annyit, amennyi megérné. 2-3e. Szerintem szereld össze tedd el a szekrénybe (enni nem kér) és miután kicsit jobban elmélyülsz az elektronika dologba, és lesznek szerszámaid, előveszed és méregetsz. Ha akkor se lehet megjavítani még mindig jó antik szobadísznek.
Sziasztok!
Hozzám került egy FuSi Amilo li 3710-es laptop. Hiba: Semmi életjel. Szétkaptam. A gép töltőre dugva sem mutat semmit. Töltő feszültsége 20V Ez hálál pontosan meg is van. Az akkuhoz eljut a fesz, 12,3 V. Maxim 17101E meleg, kéz nem állja. Merre keressem a hibát? Segítsetek kérlek. Köszönöm
Akku nélkül sincs életjel?
"Maxim 17101E meleg, kéz nem állja." Szerintem ezzel meg is válaszoltad a kérdést. De nem biztos...
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
Üdv!
zolika60: Sem vele, sem nélküle. fgabi: Nem biztos...sajnos
Szedjél ki minden perifériát és memóriát, meg az akkut is és úgy is nézd meg.
Totál csupasz a lap, de semmi.
Nem vagyok profi laptop javításban sem. De a táp részen méregetnék. Nincs-e egy zárlatos schottky dióda valahol.
Sajnos ez a helyzet nálam is, ezért is reménykedem, hátha lesz valaki, aki tud valami pontosat mondani. De azért köszönöm neked, legalább próbálkozol.
Ránézek megint, hátha találok valamit.
Az egy 3.3v illetve 5v előállítására alkalmazott dual pwm controller. Ez állítja elő az aux illetve az ldo tápokat. Az, hogy neked melyikben van zárlat, egy igazán jó kérdés. Jellemzően ilyen esetekben, nem az a ludas aki melegszik, hanem az aki terheli. Szerencsétlen pedig nem képes kiszolgálni a "fogyasztót". Vannak kivételek persze, de ritkább, hogy az a hibája.
Remélem tudtam segíteni benne. Ha többet tudsz már, tudok talán adni több instrukciót. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
Szia. Az hogy nem válaszoltam, nem volt teljesen véletlen. Mint említettem nem szeretik az alkatrészek, hogy bekapcsolt állapotban, kiszedjük egy gépből. Az hogy a procid nem ment tönkre azt nem tudhatod, mivel nem megy illetve ment a gép.
Arra a kérdésed, hogy egyben eladva vagy darabokban, ezt neked kell eldöntened. De vegyünk néhány alap dolgot. Adott a géped, ami valahol p2 környékén van, kijelző méretet nem tudom, de valószínűleg, még a cdt vagy cds-es korszakból való. Kb 64mb sd rammal szerelve, ami talán egy w95-nek még elég. A mellett, hogy érdemben használhatatlan a mai felgyorsult világban, még kompatibilitási gondok is adódhatnak, nem is kevés. Ezért a működő képes értékét nem firtatom, de valószínűleg, neked sem ez lenne álmaid gépe. Az imént felsoroltakból kiindulva, talán néhány gyűjtő, és fanatikus vásárolná meg, mondjuk kiállítási darabnak, hogy ilyen is volt vmikor. Te irtál rá 3e így, működő képesen 5-7e forint talán. Ha nem a múzeumnak adod el, mint egyetlen még mai napig működő példányt. Kérdésem csak annyi, 2e forintért érdemes vele vesződni? Az én véleményem egyértelműen nem. Akkor viszont, marad a sikerélmény. Ami persze abszolút nem lebecsülendő! A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
Üdv!
Gondolom, ezt neked akartad inkább Igen, azt tudom, hogy mit csinálna az ic. A kérdés az, hogy vezérli-e valami ezt az ic-t, vagy "alapból" megkéne lennie a kimenő feszültségeknek?
Helo!
Van egy Acer Exstensa 5635 típusú laptopom, új állapotában is viszonylag gyorsan melegedett, de mivel már megvan egy pár éve, és nem tudtam szétszedni, ezért most a bekapcsolás után kb. 5 perccel forró az egész, és a venti max-on pörög. Volt már Acer laptopom, csak ott a hátsó burkolatot levéve, egyből hozzáférhető volt a venti, és ki lehetett pucolni, ezen viszont sajnos nem így van. Tehát a kérdésem/kérésem az lenne, ha esetleg valaki szerelt már, vagy tud valahonnan egy szerelési útmutatót linkelni nekem, akkor nagyon hálás lennék érte. Én sajnos nem találtam sehol, de ez valószínűleg az én hibám... A válaszokat előre is köszönöm.
Szia, az a helyzetm hogy van nekem egy 380ED-m ami full tip-top állapotű, mondhatni újszerű külsőre, és tökéletesen működik. Ez viszont csúnya, ragasztott, csavarozott, viszont "ütni vágni" tökéletes lenne, és ezen már USB is van, tehát ugazábül használni lenne jó. Alkatrésznek meg azért gondoltam, mert azért az lcd - ram - bill, stb. külön külön is megér legalább 2-3ezret (legalábbis szerintem) De a legeslegjobb a javítás lenne. Mit mérjek rajt először?
Én viszont eddig csak ellenpéldával találkoztam szinte, tehát a forrósodó alkatrész volt a ludas, vagy az is rossz volt vagy lett.
Itt az ic után, "szakaszolással" (fetek leválasztásával, soros tekercs, stb..) kideríthető lenne egyszerű(bb)en. Én legalábbis így csinálnám. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
Szerinted vezérelve van ez az ic, vagy alapon adja a kimenetet?
Általában vezérlés nélküli szokott lenni. Tehát alapból működik. A készenléti feszültségeket állítja elő, ahogyan ezt már lsilent is írta.
Akkor nem is nagyon kell szerintem tovább keresnem, de azért ránézek a feszekre még egyszer. mintha nem lett volna sem 3 sem 5 volt. de mondom inkább megnézem újra, akkor mondok biztosat.
Ez gyártó és modell függő. A fuji előszeretettel járatta az aux tápot, ezért melegszik. Azon keress zárlatot.
Belehalhat, ha kellő ideig kínozva van. De ha nincs erőszakolva, akkor túlélheti.
Ezer hála, nagyon sokat segítettél. Azt hiszem, megvan a hétvégi programom
Még annyi lenne, hogy ugyanebben a laptopban a DVD-olvasó nem akarja olvasni a lemezt, a motorok működnek benne, de olvasni már nem akarja. A kérdés az lenne, hogy az olvasóval lehet baj, vagy ha nem akkor mivel??
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem!
Az olvasóval kapcsolatban pedig... Elképzelhetőnek tartom, hogy a lézer elöregedett, de jobban hozzáértők majd kijavítanak, ha tévednék. Egyébként nekem is volt ilyen problémám, igaz, asztali gépben volt az olvasó. Az sem olvasott már semmit sem. Annak adtam egy frimware frissítést, ezzel még jó darabig újra tudott olvasni. (pár hétig) Utána végleg megadta magát. Az is lehet, hogy csak teljesen véletlen volt az egész és semmi köze nem volt hozzá
Üdv!
A 3,3 V meg van, az 5 V viszont sehol. Gondolom 100%-ra vehetem hogy ez az ic a rossz. Keresgéltem, de sehol nem lehet kapni ezt az ic-t legalábbis én nem találtam. Na meg ha más is rossz, akkor meg főleg nem szeretném, ha eldurranna az új is. Mit lehetne csinálni vele az ívjavításon kívül? Van egy ötletem, de az a legutolsó megoldás lenne.
3.3-ból, aux vagy ldo van. 5v-ből egyik sem? Adatlapja van. Nézd meg hol kellene lenni, és mérd meg nem e zárlatos. Én nem hiszem, hogy ez volt a kiindulási ok. Vmi ami ezen csücsül valószínű zárlatos.
Üdv!
Mint kiderült kóla kerülhetett bele, azóta nem működik. Ráméregettem az ic-re, az első képen vannak a kapott értékek a GND-hez képest. Usb-n alig 1V van.
Nem segít senki, hogy mit mérjek a laptopomon? Még mielőtt összeraknám, azért valamit szeretnék vele kezdeni...
Sziasztok került hozzám egy fs amilo ui 3520 mini.
Állítólag akkuról ment míg le nem merült de táp oldalról meghalt. Találtam rajta egy kiment 7A smd biztit mivel nem találtam égést stb... megpatkoltam de kevesebb teherbírással. Tápot tudok mérni az akkurészén 12v és az akku csatikon ott a 3,3v körüli érték de ezen kívül semmi életjel se füst se semmi. Valakinek valami 5lete ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |