Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Egy motorkerékpár világítása nem igen jön ki 1A-ből. Valami sokkal nagyobb áramú darab kell. Túlméretezni sem árt.
Akkor talán a BY228 3A-es gyors egyenirányító. Talán ez jó lehet. pufferől meg nem nagyon tudok nyilatkozni. Milyen világítás lenne?
Köszönöm a tanácsaitokat!
Akkor most miből állítsam össze bk. Rámértem ismét a tekercsre az vele a helyzet hogy az két vezetéke közül az egyik gyárilag a vasmaghoz van földelve . Így a váz volt a test és jó közepes fordulaton 40v körüli feszültséget add . Az A mérésben nem igazán vagyok tapasztalt. Kb. 3 db 12v-os izzót szeretnék meghajtani vele később esetleg valami led-es fényforrást is beiktatnék a rendszerbe .
Akkor elvileg ezzel stabil 12v egyenáramot kapók majd kb.?
Akkor neked erre van szükséged: GEWR
Nem kell akku, sem egyenirányító. Az egyik drótot a testre kötöd, a másikat a tekercs nem testelt végére. Azért arra ügyelj, hogy az izzók lehetőleg optimálisan terheljék a tekercset.
Idézet: „De majd kijavítanak ha nem így van” Nem javítunk ki. Ha nem vagy biztos a dolgodban, ne írj! Nem kötelező írni választ. Elnézést de ettől mindíg kiakadok. Mire való ez a mondat a hozzászólás végén?
Ezzel lüktető egyenáramot kapsz. A feszültséget nem tudom, mert a terheléstől és a fordulatszámtól is függ. azt mérned kell a gyakorlatban. pjg kolléga megoldása jobb. A diódát csak azért tettem fel, mert az már körülbelül elbírná az izzók áramát.
Értem.
Nagyon köszönöm ! akkor a tanácsok alapján megpróbálok összerakni valamit
Köszönöm szépen !
Megpróbálom értelmezni és megépíteni.
Sziasztok
Bocsi a zavarásért egy számomra bonyulult bár gondolom nektek egyszerű kérdést szertnék feltenni nektek : A beszúrt ábrán lévő alsó jel alakot szeretném elérni valami kapcsolással gondolom icvel lehet mondjuk 555? -tel? ha igen akkor hogyan mert a frekit tudom állítani de az impulzus szélességet nem azt hogy lehetne? Előre is köszönöm, és mindenkinek szép napot kívánok. üdv, köszönettel:Joc
Hello!
Jelalak az egy dolog, freki is van a világon. Építsd meg ezt. A frekit lehet változtatni a C1 kondi cseréjével. üdv! proli007
Sziasztok!
Az normális, hogy egy stab. IC előtt 200mA a mért áram utána már csak 95? Konkrétan egy 5 chipes ledet hajtok egy 3,3V-os stab IC-ről, ami 95mA-t vesz fel, de az IC bemenetén 200mA a mért áram és föld felé sem megy el a különbözet csak 7mA.
Szia, melegszik, nem lehet hogy a különbözetet elfűti? ?
Ezt sajnos nem tudom megnézni, mert eléggé be van építve és csak végszükség esetén termelem ki onnan. Én úgy tudom a stab IC-k konstans áram mellett működnek és a ki és bemenet között mért feszültséget fűtik el.
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy PLC-s vezérlésbe beépítettem egy MST110U távadót. Ez egy kis USB-s ketyere,( üzem közben nincs PC-re csatlakoztatva) bekötése a képen. Néha lefagy, külső zavarok hatására, tudnátok ajánlani valami megoldás zavarszűrésre?
Az energiakülönbözet persze, hogy nem a föld felé, hanem a levegőbe megy hő alakjában, az ohm-törvénnyel ez ki is számítható.
Valszeg elfűti a különbözetet, csak ez annyira kicsi,az alapmelegedéshez képest, hogy nem érzed.
Sziasztok, mikrofonnal morzejelet szeretnék előállítani. Milyen nyomó/érintőkapcsoló megszakító lenne alkalmas erre a célra, a lehető legkisebb méretben?
Gondolom ez. itt
Van is nekem egy felesleges. Nem ilyen régi, de nagyon autentikus. Van hozzáillő fejhallgató is.
Hello!
- Az áram olyan mint a sör. "Ami befolyik, rögtön kifolyik." Az nem tud elveszni. Vagy is olyan nincs, hogy 200mA befolyik, és 95mA folyik ki. Csak a kapcsolóüzemű készüléknél lehet eltérő az áram, mert az teljesítményt alakít át. De ott is igaz, hogy Pki=n*Pbe ahol az n a hatásfok, ami felelős az eldisszipált teljesítményért. - A feszültség nem tud "elfűtődni", csak a teljesítmény különbség. Pbe-Pki - A "konstans", álladót jelenet. Vagy is ha azt állítod, hogy konstans árammal működik valami, akkor az nem feszültség stabilizátor (generátor), hanem áramgenerátor. üdv! proli007
Hello!
Mikrofonnal úgy lehet Morse jelet előállítani, ha belecsipogod hogy bip-bip-bip biiip-biiip-biiip bip-bip-bip. Akkor majd jönnek és megmentenek. üdv! proli007
Igazábol egy 10x10mm körüli nyomókapcsolóra gondolok amit a lábammal a cipőben tudok kapcsolni. Valami ötlet hogyan hozhatnám össze a mikrofon bemenettel?
Jónak tűnik?- kínai A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
Talán a Kézenállva Lábnyomogatós Távirász bajnokságra készülsz?
Nem hiszem, hogy van olyan kapcsoló amit lábbal percenként 100 -szor meg tudsz nyomni.
Majdnem talált, egy igent vagy egy nemet kell neki bippegnie, csak nem fogok begörcsölni...
Szóval ha mikrofon bemenetre rákötök egy ilyen kapcsolót elviekben működne?
Bocsánat, de azt sehol nem írtam, hogy a feszültség elfűtődik.
Valóban konyhanyelven fogalmaztam, és köszönöm hogy szakszerűen leírtad, amire gondoltam. Üdv: Csupasz
Valami problémád van, hogy lábbal akarsz morzézni? De, most komolyan!
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
Nem. Kell építeni egy 1 kHz -es oszcillátort, és azt kell kapcsolni a kapcsolóval.
Nincs, de mivel a kezem nem szabad amikor használni akarom így maradt a lábam
|
Bejelentkezés
Hirdetés |