Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1812 / 3998
(#) zolika60 válasza zoltan0801 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Egy motorkerékpár világítása nem igen jön ki 1A-ből. Valami sokkal nagyobb áramú darab kell. Túlméretezni sem árt.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

A frekvencia miatt gyors diófa kellene.
(#) zoltan0801 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Akkor talán a BY228 3A-es gyors egyenirányító. Talán ez jó lehet. pufferől meg nem nagyon tudok nyilatkozni. Milyen világítás lenne?
(#) zolika60 válasza zoltan0801 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Itt ír a kolléga a problémáról. Inkább egy ilyen. Puffer szerintem nem kell.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
(#) Kodis válasza pjg hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Köszönöm a tanácsaitokat!
Akkor most miből állítsam össze bk.
Rámértem ismét a tekercsre az vele a helyzet hogy az két vezetéke közül az egyik gyárilag a vasmaghoz van földelve .
Így a váz volt a test és jó közepes fordulaton 40v körüli feszültséget add .
Az A mérésben nem igazán vagyok tapasztalt.
Kb. 3 db 12v-os izzót szeretnék meghajtani vele később esetleg valami led-es fényforrást is beiktatnék a rendszerbe .
(#) Kodis válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Akkor elvileg ezzel stabil 12v egyenáramot kapók majd kb.?
(#) pjg válasza Kodis hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Akkor neked erre van szükséged: GEWR

Nem kell akku, sem egyenirányító. Az egyik drótot a testre kötöd, a másikat a tekercs nem testelt végére. Azért arra ügyelj, hogy az izzók lehetőleg optimálisan terheljék a tekercset.
(#) pucuka válasza zoltan0801 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Idézet:
„De majd kijavítanak ha nem így van”

Nem javítunk ki. Ha nem vagy biztos a dolgodban, ne írj! Nem kötelező írni választ.
Elnézést de ettől mindíg kiakadok. Mire való ez a mondat a hozzászólás végén?
(#) zolika60 válasza Kodis hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Ezzel lüktető egyenáramot kapsz. A feszültséget nem tudom, mert a terheléstől és a fordulatszámtól is függ. azt mérned kell a gyakorlatban. pjg kolléga megoldása jobb. A diódát csak azért tettem fel, mert az már körülbelül elbírná az izzók áramát.
(#) Kodis válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Értem.
Nagyon köszönöm !
akkor a tanácsok alapján megpróbálok összerakni valamit
(#) Kodis válasza pjg hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Köszönöm szépen !
Megpróbálom értelmezni és megépíteni.
(#) njocee hozzászólása Okt 10, 2012 /

Sziasztok

Bocsi a zavarásért egy számomra bonyulult bár gondolom nektek egyszerű kérdést szertnék feltenni nektek :

A beszúrt ábrán lévő alsó jel alakot szeretném elérni valami kapcsolással gondolom icvel lehet mondjuk 555? -tel? ha igen akkor hogyan mert a frekit tudom állítani de az impulzus szélességet nem azt hogy lehetne?

Előre is köszönöm, és mindenkinek szép napot kívánok.

üdv, köszönettel:Joc

jel.gif

(#) proli007 válasza njocee hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Hello!
Jelalak az egy dolog, freki is van a világon. Építsd meg ezt. A frekit lehet változtatni a C1 kondi cseréjével.
üdv! proli007
(#) Vacok hozzászólása Okt 10, 2012 /

Sziasztok!
Az normális, hogy egy stab. IC előtt 200mA a mért áram utána már csak 95?
Konkrétan egy 5 chipes ledet hajtok egy 3,3V-os stab IC-ről, ami 95mA-t vesz fel, de az IC bemenetén 200mA a mért áram és föld felé sem megy el a különbözet csak 7mA.
(#) silent15 válasza Vacok hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Szia, melegszik, nem lehet hogy a különbözetet elfűti? ?
(#) Vacok válasza silent15 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Ezt sajnos nem tudom megnézni, mert eléggé be van építve és csak végszükség esetén termelem ki onnan. Én úgy tudom a stab IC-k konstans áram mellett működnek és a ki és bemenet között mért feszültséget fűtik el.
(#) DkGrinder hozzászólása Okt 10, 2012 /

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy egy PLC-s vezérlésbe beépítettem egy MST110U távadót.
Ez egy kis USB-s ketyere,( üzem közben nincs PC-re csatlakoztatva) bekötése a képen.
Néha lefagy, külső zavarok hatására, tudnátok ajánlani valami megoldás zavarszűrésre?

MST.JPG

(#) gkari válasza Vacok hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Az energiakülönbözet persze, hogy nem a föld felé, hanem a levegőbe megy hő alakjában, az ohm-törvénnyel ez ki is számítható.
(#) Csupasz válasza Vacok hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Valszeg elfűti a különbözetet, csak ez annyira kicsi,az alapmelegedéshez képest, hogy nem érzed.
(#) hardcon hozzászólása Okt 10, 2012 /

Sziasztok, mikrofonnal morzejelet szeretnék előállítani. Milyen nyomó/érintőkapcsoló megszakító lenne alkalmas erre a célra, a lehető legkisebb méretben?
(#) pjg válasza hardcon hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Gondolom ez. itt

Van is nekem egy felesleges. Nem ilyen régi, de nagyon autentikus. Van hozzáillő fejhallgató is.
(#) proli007 válasza Csupasz hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Hello!
- Az áram olyan mint a sör. "Ami befolyik, rögtön kifolyik." Az nem tud elveszni. Vagy is olyan nincs, hogy 200mA befolyik, és 95mA folyik ki. Csak a kapcsolóüzemű készüléknél lehet eltérő az áram, mert az teljesítményt alakít át. De ott is igaz, hogy Pki=n*Pbe ahol az n a hatásfok, ami felelős az eldisszipált teljesítményért.
- A feszültség nem tud "elfűtődni", csak a teljesítmény különbség. Pbe-Pki
- A "konstans", álladót jelenet. Vagy is ha azt állítod, hogy konstans árammal működik valami, akkor az nem feszültség stabilizátor (generátor), hanem áramgenerátor.
üdv! proli007
(#) proli007 válasza hardcon hozzászólására (») Okt 10, 2012 / 1

Hello!
Mikrofonnal úgy lehet Morse jelet előállítani, ha belecsipogod hogy bip-bip-bip biiip-biiip-biiip bip-bip-bip. Akkor majd jönnek és megmentenek.
üdv! proli007
(#) hardcon válasza pjg hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Igazábol egy 10x10mm körüli nyomókapcsolóra gondolok amit a lábammal a cipőben tudok kapcsolni. Valami ötlet hogyan hozhatnám össze a mikrofon bemenettel?
Jónak tűnik?- kínai
(#) pucuka válasza hardcon hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Talán a Kézenállva Lábnyomogatós Távirász bajnokságra készülsz?
Nem hiszem, hogy van olyan kapcsoló amit lábbal percenként 100 -szor meg tudsz nyomni.
(#) hardcon válasza pucuka hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Majdnem talált, egy igent vagy egy nemet kell neki bippegnie, csak nem fogok begörcsölni...
Szóval ha mikrofon bemenetre rákötök egy ilyen kapcsolót elviekben működne?
(#) Csupasz válasza proli007 hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Bocsánat, de azt sehol nem írtam, hogy a feszültség elfűtődik.
Valóban konyhanyelven fogalmaztam, és köszönöm hogy szakszerűen leírtad, amire gondoltam.
Üdv:
Csupasz
(#) pjg válasza hardcon hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Valami problémád van, hogy lábbal akarsz morzézni? De, most komolyan!
(#) pucuka válasza hardcon hozzászólására (») Okt 10, 2012 / 1

Nem. Kell építeni egy 1 kHz -es oszcillátort, és azt kell kapcsolni a kapcsolóval.
(#) hardcon válasza pjg hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Nincs, de mivel a kezem nem szabad amikor használni akarom így maradt a lábam
Következő: »»   1812 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem