Fórum témák
» Több friss téma |
Szetkapod. Ott a pucer alaplap. Vannak rajta szettaposott soklabu izek. Ezeknek van adatlapja a netrol. Ott megnezed, melyik labon vannak a kulonfele tapfeszek. Ezeket kimered, megvannak-e. Utana kutakodsz tovabb, nezed a proci feszultsegeit, stb.
Idézet: „Vannak rajta szettaposott soklabu izek.” Ezért érdemes volt ma felkelni. ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
Köszi! Melyikek a fontosabb IC-k, melyikekkel kezdjem? Szétkapáson már túl vagyok, egy nagy zacskónyi alkatrész lett
A procival. Vannak korulotte kis kapcsuzemu tapok - sokfele, alacsony feszultseget allitanak elo.
Köszönöm szépen még egyszer a segítséget, szétszedtem, és hát 4 év alatt tetemes mennyiségű por rakodott le, mióta kipucoltam, fel sem melegedett, viszont az olvasó még mindig nem jó, van itthon egy másik laptop, olyan kérdésem lenne, hogy annak az olvasó fejét ha kicserélem ezzel, akkor működhet? Mert nem méret kompatibilis.
Sziasztok! Van egy fujitsu siemens amilo Pa 1510 es laptopom kijelző nélkül! Eddig ment letöltő gépnek használtam külső monitorral! Most valamiért nem indul ell ha rádugom a töltőt és megnyomom a bekapcsoló gombot a töltés jelző led mellet halványan világit a hdd ledje és hallom a videokártya processzornál hogy amikor fel villan a töltés jelző led hogy sípol! De a gép nem indul el! Ha csak simán aksiról akarom elindítani akkor nem csinál semmit. Szerintetek mi lehet a baj? ( ha sikerül elinditani akkor utána még az lenne hogy van hozzá egy kijelzőm és aszt segíteni kellene bekötni mert a kábel csatlakozó nem ugyan olyan rajta sajna!
Köszi a segítséget előre is!
Ha kiveszed az akkut és úgy próbálod akkor sem indul?
Sziasztok,
van egy acer aspire 1300-as laptop és szét szeretném szedni, mivelhogy nem működik. Első nekifutásra az alkatrészei (HDD, memória) rendben vannak, valami gond az alaplappal lehet. Kérdésem az lenne, van-e valakinek leírása hozzá, vagy valaki javított-e már ilyet? Üdv!
Ha kiveszem az akut akkor sem indul!
Letöltöttem egy leírást az aspire 1300-hoz és sikerült szétszedni. Érdeklődnék, hogy szerelte már valaki ezt az a Acer típust? A táp csatlakozó túloldalán megérkezik a ~20 V és még a processzor közelében is mérek az alaplapon, egyik másik alkatrészen 5v-ot a GND-hez képest.
Van valakinek ötlete hogyan tovább? ![]() Üdv!
Mi a hiba jelenség azon kívül, hogy rossz ?
Led világít, villog, ha igen mennyit ...stb minden részlet információt hordoz.
Egyik led sem világít vagy villog, hangjelzés sincs, hiába nyomkodom a bekapcsoló gombot.
![]() Ha van valakinek ötlete, mit mérjek még, vagy melyik alkatrész lehet rossz, várom! Köszönettel! ![]()
Elemet vedd ki, elvileg magától el kell hogy induljon ha nincs nagyobb gond.
Sajnos nem, a helyzet változatlan elem nélkül is
![]()
Akkor nem sok jóval biztatlak
![]() Ha északi híd (BGA) lemelegszik még megszokott indulni, de ha teljesen kakukk, akkor felejtős a dolog. Esetleg kezd el visszabontani, HDD,RAM, LCD..stb vedd le róla és úgy próbáld meg. Ha akkor sem ad élet jelet....
Az előbb lcd, winchester, touch pad nélkül próbáltam, memóriával és cd meghajtóval.
Mindent szedj le róla, csak tápot tudj adni és bekapcsolni.
Proci és hűtő maradjon, más nem kell.
Leszedtem róla mindent, se kép se hang. Akkor ennek annyi. Talán a processzora jó lehet, bár kétlem. Gondolom nem igazán kapható hozzá alaplap.
Azért kösz a segítséget. ![]()
Akkor most mar jojjenek a biztositekok...
Sziasztok.!
Szeretném segítségeteket kérni abban, hogy van egy asus k50ij típusú laptopom ami sajnos már nem garanciás. A laptop mindennapi használatban volt és egyik kikapcsolás után 20 percre rá már nem kapcsolt vissza és lényegében nem csinált semmit.! Amit tudok az az, hogy a töltője az jó, leadja a megfelelő feszültséget és világít is a visszajelző led, DE amint bedugom a gépbe egyből elalszik a led a töltőn és nem csinál semmit -"se ki se be"-.! Azt szeretném megtudni, hogy ha én magam szeretném megjavítani akkor mégis hogy kezdjek hozzá.. például mit érdemes ilyenkor megmérni, vagy van-e valami tipikus hiba lehetőség?? Előre is köszönöm a váalszokat.! Üdv.! Balázs
Helló! Adott egy Sony Vaio VGN FZ21M. Indításra kigyúl az égő, felpörög a cooler, tölti az akut, melegszik a CPU, a VGA chip és a déli híd is, csak éppen nincs kép. A monitorja jó. Tud valaki segíteni? Köszi.
Nincs. Ami még fontos lehet, hogy a monitornak nem ad az alaplap feszültséget, de az inverternek igen.
Akkor ennek az okát kell kideríteni. Nincs a tápvonalon biztosíték, vagy 0-ás ellenállás, esetleg egy zárlatos dióda?
Sajnos nem találtam. Az az érdekes, hogy a hídak, a VGA és a CPU is melegszik, kapnak áramot.
Valószínűleg zárlat van az alaplapon a betáp körben. Azért alszik ki az adapter visszajelzője, mert leáll a terhelés miatt.
Rendben nagyon szépen köszönöm a vàlaszt. Annyi kerdesem lenne meg, hogy ha otthon szeretnem megjavitani akkor ez kb. mekkora munka lenne és ha cserélni kell azt a zárlatos részt akkor az milyen árkategòriába eshet?? Köszönöm szépen mégegyszer a vàlaszt. Udv.!
Sziasztok, van nálam egy Acer Travelmate 5320 as gép.
Azért hozták, mert nem mindig működött a háttérvilágítás. Rögtön neki is álltam az inverternek és a szalagkábel mérésének, mikor hirtelen leállt a gép. Azóta be se indul, a töltést se jelzi.. A baleset alatt a saját akkujáról működött, nem volt bedugva a töltőre. Valószínüleg az inverter csatlakozóján zárhattam össze a tápot a földdel. Vajon mi történhetett vele? Tudtok adni valami kiindulási alapot? Itt a service Manualja: ITT Köszönöm szépen!
Na ez az amit senki nem fog tudni neked megmondani. Lehet 5 perc és lehet 5 óra. Inkább keress egy szakít a közelben, vagy keress privátban és megbeszéljük. Gyakorlatilag bármi lehet rossz.
Az a manual sajna kb annyit ér neked jelen esetben, hogy azzal nekiállhatnál akár mosógépet is javítani. Kb annyira visz közel a megoldáshoz. Ha az inverterhez menő 19V-ot rátessékelted pl a 3 voltos engedélyező lábra, akkor nem valószínű hogy megúszod egy biztosíték cserével.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |