Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   681 / 1273
(#) zenebolond válasza kadarist hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Szia Kadarist!
Amint a mellékelt kép is mutatja, működik az ITT TV-m.
A segítségedet nagyon szépen köszönöm, neved imába fogom foglalni.
De nem áll meg az élet, mert a kölcsönkapott TV is megállt, és most azzal kell bíbelődjek.
Ez a "szegényembertmégazágishúzza" dolog.
Köszi még egyszer.
Miskanaruska.
(#) torok72 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Okt 15, 2012 /

Tudom nem megoldás holnap teszek fel képet előre is köszi a segítséget
(#) mucsa hozzászólása Okt 16, 2012 /

Sziasztok!
Egy kedves barátomnak elromlott a projektoros TV-je, és megkért hogy érdeklődjek hátha meg tudjuk szerelni. Tv szerelő nincs ami házhoz jönne, a TV meg nagy. (Samsung SP43T8HE)
Első képen a hiba, másodikat a típus miatt rakom fel.
Útbaigazítást szeretnék kérni, hogy merre kutassak, remélem nem nagy a baj.
Köszönöm előre is.
(#) Tamisu hozzászólása Okt 16, 2012 /

Heló!
Kérdezek én is.
Vettem egy használt Orion tv-t, és ha bedugom a scart aljzatba a dvd lejátszót, nincs kép (az antennáról jövő csatornákon sem). Nélküle minden oké. Ez a dvd lejátszó + scart kábel másik tv-vel működik. Mi lehet a baj?

Köszönöm a segítséget.
(#) torok72 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Szia.Itt vannak a képek
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
(#) zenebolond válasza Orion90 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Szia

A képen szereplő alkatrészeket kimértem, mind jó.
Már csak az IC-re tudok gondolni.
(#) zenebolond válasza zenebolond hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Még valami.
A TV típusa ALIEN CTV 6382 TXT.
Talán még erre a FET-re merek gondolni: P6NC60FP.
(#) Papp Ferike válasza torok72 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Üdv!

Igazi muzeális értékkel rendelkezel . A képen balfelül az a táp. Szerintem már ráfér egy átkondizás. Bekapcsoláskor kellene mérni a hálózati pufferen levő feszültséget.Ez már veszélyes mutatvány.Ha kapcsoláskor a 300V körüli érték beesik 250 körülire akkor kuka(puffer/ és meg is találtad a hibát.Én tuti,hogy az összes elkót kidobnám a tápból szekunder és primer oldalon is + a sorkimenő mellől is . Ezt persze csak akkor tenném,ha szép képe volt a cuccnak.Mert akkor még túléli az lcd-ket is!
(#) torok72 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Szia.Rendben holnap kimérem és mind a két oldalon kicserélem holnap meg írom mire jutottam a muzeális tévével a képével nem volt semmi gond
(#) Nanok hozzászólása Okt 17, 2012 /

Hali!

A TV-m képernyőjének felső részén, megjelent két piros és két zöld csík. Mi lehet a hiba, elcsúszhatott a képeltérítés?
(#) tonio válasza Nanok hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Üdv!
Szerintem függőleges eltérítési hiba, akár függ. IC hiba is lehet, azt viszont nem értem hogy "elcsúszhatott a képeltérítés".Hibás alkatrészeket kell keresni, ha megírtad volna hogy milyen típusú a televízió , milyen sasszéval van szerelve gyorsabb lenne a tanácsadás.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) kérdező hozzászólása Okt 17, 2012 /

Sziasztok!
Van valakinek leírása arról, hogy hogyan lehet beállítani egy in line képcső, pontosabban egy A56-701X konvergencia gyűrűit? Valamilyen más képcső gyűrűit rá lehet tenni? Az enyémmel az a probléma, hogy elöregedtek, és szállítás közben kipotyogtak egyes darabok és így szétcsúsztak egy kicsit a szinek.
(#) Bakman válasza mucsa hozzászólására (») Okt 17, 2012 / 1

A képet három képcső rakja össze. Az egyik a piros, a másik a zöld, a harmadik pedig a kék színt adja. Az egyik (ha jól látom, akkor a zöld) cső függőleges eltérítése hibásodott meg.

Próbáld első körben óvatos kocogtatással kideríteni, hátha csak érintkezési hiba van valahol. Az biztos, hogy nem a képcső nyakán lévő panellel van gond.

Ha ez nem segít, számolj el százig és közben gondold meg, neki akarsz-e állni, ugyanis a színek összelövése tesztkép nélkül szinte lehetetlen, azzal pedig több órás mutatvány. Volt részem benne, fél napi tekerketés után is csak elfogadható eredményt sikerült elérnem.
(#) Bakman válasza Bakman hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Kicsit rákerestem a TV-re, ha minden igaz, ezt már menüből is lehet állítani, mármint a konvergenciát. Elvileg:

Menu -> Function -> Convrgence

Lehet, hogy ennyi is elég lesz neki.
(#) Bozsó112 hozzászólása Okt 18, 2012 /

Üdv.! Ha valaki tud, kérem segítsen! Probléma: Samsung szines TV, bekapcs után ideig rendben műk.,majd kép sötétedik. Fényerő, élesség beállításával sem lehet korrigálni. Tv kikapcs, 1-2 nap múltán ideig megint O.K., majd kezdődik előlről. Nem vagyok műszerész, de egy-két alkatrész cseréje nem okoz gondot, viszont nem tudom, hogyan derítsem ki, mi okozza a problémát. A panelen nem látni égésnyomot, v. alkatrész elváltozást,pl kondi deformálódást,színeződést. TV tip. CK5073Z1X/XEH ~ 15 éves. (Esetleg képet tegyek fel a panelről?) Előre is köszönöm! Üdv!
(#) baloghzsolt81 hozzászólása Okt 18, 2012 /

sziasztok:egy olyan kérdésem lenne van egy samsung ok 5322 z tipusu tv-m aminek a képcsövén
csak felső felén van kép fél alatt csak fekete.olyan mint ha az elektron ágyu csak oda küldene impulzust de a tekercs nincs megégve amatőr vagyok a témában kérlek segííítsetek.
Segitségetek előre is köszi!!!!
(#) tonio válasza baloghzsolt81 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Üdv!Függőleges eltérítési hiba, kondenzátorok átvizsgálása, illetve a függőleges eltérítő IC hibája, forrasztások átnézése, ha TDA3653B a függ. eltériítő IC típusa, akkor csere, de az eltérítéshez szorosan kapcsolódó alkatrészeket feltétlenül mérni-vizsgálni kell, mert (ha rossz az eltérítő IC), akkor az új is tönkre fog menni hamarosan ha nincs kicserélve a hibát okozó alkatrész.
(#) tonio válasza Bakman hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Üdv!Talán egy kis kiigazítás nem árt, a projektoros tv-ben nem képcső van, hanem ún. projektor lámpa.
(#) baloghzsolt81 válasza tonio hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

a probléma vizszintesen hiányzik a kép alsó fele az ic-t már cseréltem de semmi javulás más ötleted esetle lenne.sajnos müszerem tönkre ment örgségében úgyhogy nem tudok mérni.
elő is köszönöm az ujabb segítsget
(#) kadarist válasza tonio hozzászólására (») Okt 18, 2012 / 1

A projektoros tévében is képcsövek vannak. Egy lámpával nem lehetne képet előállítani.
(#) Nanok válasza tonio hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Hali!

Ez egy 100Hz Panasonic TV (TX-29p12 azt hiszem). A kép teljesen jó, csak a tetején megjelent négy nem teljesen vízszintes vonal. Kb. 6 éves, arra gondoltam, hogy elmászott a képmagasság és a felső csíkok rosszul visszavert sorok. Esetleg mi lehet?
(#) kadarist válasza Nanok hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Szia!
Elkócseréket kell végezni a függőleges eltérítés végfokozata körül.
(#) Bakman válasza tonio hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

A név valóban megtévesztő, de a képelőállítási technika teljesen különbözik a kisméretű, valóban lámpával működő projektoroktól.

Az ilyen tévékben három képcső (RGB) adja a fényt is és a képet is. Ezek közvetlenül egy tükörre vetítenek. A képernyő, amit látsz, pedig egy vászon, ami általában kétrétegű. Az egyik gyakorlatilag egy lencse.

Nagy probléma ezeknél a megjelnítőknél a három szín összehangolása, a konvergencia beállítása.

Egyszer javítottam egy ilyen monitort. Abban nem lehetett menüből állítani a konvergenciát, cserébe kb. ennyi poti volt az egyik panelon színenként:

Konvergencia
(#) wpdd hozzászólása Okt 18, 2012 /

Sziasztok Zsoltnak hívnak és nekem is lenne egy tv-m ami tegnap meghalt és szeretném ha segítenétek a hibájának a javításának kitalálásában mellékelek képet is az észrevételeimmel illusztrálva. a tv-m Panasonic 55cm és mikor bekapcsolom felvillan a bekapcsolás jelző led de 1mp mulva kialszik és egy relé kattanását hallom ezután képet és hangot nem ad. további észrevételeim hogy a panelján van egy d805 nevű valami és alatta el van szineződve a nyáklemez. légyszi ha tudtok segítsetek kitalálni hogy hogyan javíthatnám meg hogy mi okozhatja ezt a jelenséget. előre is köszönöm
(#) wpdd hozzászólása Okt 18, 2012 /

Sziasztok Zsoltnak hívnak és nekem is lenne egy tv-m ami tegnap meghalt és szeretném ha segítenétek a hibájának a javításának kitalálásában mellékelek képet is az észrevételeimmel illusztrálva. a tv-m Panasonic 55cm és mikor bekapcsolom felvillan a bekapcsolás jelző led de 1mp mulva kialszik és egy relé kattanását hallom ezután képet és hangot nem ad. további észrevételeim hogy a panelján van egy d805 nevű valami és alatta el van szineződve a nyáklemez. légyszi ha tudtok segítsetek kitalálni hogy hogyan javíthatnám meg hogy mi okozhatja ezt a jelenséget. előre is köszönöm
(#) mindegy válasza wpdd hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Vedd ki és úgy probald meg inditani
(#) wpdd válasza mindegy hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

5 perc és kiveszem de amugy mi lehet az mert még azt sem tudom xd

ptk a lemágnesezéshez kell
(#) wpdd válasza mindegy hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

kivettem és ugyan ugy nincs változás

akkor nem ezzel van a baj
Következő: »»   681 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem