Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv!
Valaki nem tud segíteni a problémámban? A lényeg hogy egy szervó motorról hogy döntsem el, hogy mennyit tud fordulni?
Megfogod, elkezded tekerni, és megszámolod, ez a legegyszerűbb módszer
![]()
Igen, ez egy jó megoldás lenne, ha a kezemben lenne a motor és nem egy webshop-ban
![]()
Sziasztok! A következő LED-es futófényt ki lehet-e bővíteni több LED-del és üzemeltetni mondjuk 12 volt-al?
Bővebben: Link
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy árt-e egy stereo erősítőnek ha a két bemenetét egyszerre a GND-re kötöm? Mert így szeretném megszüntetni a zúgást egy kapcsolós megoldással, mert ugye az erősítő húz valamennyire ha nincs bemenetre kötve Köszi előre is! A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
Igen ki lehet, , de nekem ez a kapcsolás nagyon emlékeztet valamire, mint ha már valaki megépítette volna itt...
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
Igen, ebből a topikból vettem a kapcsolást. A kibővítés alatt azt értem, hogy 1 helyett 5 ledet tennék és 1 helyett 5 led villanna fel mindig és "vándorolna". Csak azért kérdeztem, hogy elbírják-e a tranyók a 12 voltot és a több ledet. Ellenállás értéket természetesen majd átszámolom.
A tranyók 100mA bírnak az adatlap szerint , a ledeket kösd párhuzamosan, és sorosan egyszerre, egyszerűbb páros számú ledekkel , mondjuk 2 sorban 3 párhuzamos, így kell egy kicsit nagyobb ellenállás, de ezt akkor számold ki. Lényeg, hogy a nyitófesz ne legyen kisebb , mint ami kell a lednek. Ha kicsi a tranyó, nem bírja, mondjuk jó a BC517, az már bír 400mA -t 40 V ot, annyi szerintem neked elég.
Értem, köszönöm a segítséget! A bázis ellenállások mekkorák legyenek?
Üdv.
Lenne egy kérdésem. Adott egy Canon A570 IS fényképezőgép amit tápegységről hajtok meg. Két AA-s NiMH akkumulátorral megy eredetileg. Nos én az akkumulátor oldaláról közelítettem meg a dolgot mivel a tápegységre kitalált részleg már nem működik rajta mert egyszer sikeresen rákötöttem fordítva a tápot és pukkant egyet. Na de nem az a lényeg, táplálom akkor akku felől csak nem akkuról hanem tápról. Az a kérdésem, hogy onnan ha adok neki 3,3 V-ot annyit kibír a fényképező hosszútávon? Mivel az akkuja NiMH így max 3V-ot kaphat ott annyira lett tervezve.. Rákötöttem 3,3V-ra ki is írta a fényképezőgépbe a módosított szoftver (CHDK), hogy jelen van 3,3V. Szépen megyen fényképezik, na de hosszú távon nem nyírja ki az a +0,3V? Dobjak elé esetleg egy ellenállást? Na de milyen értékűt? Előre is köszönöm.
Szerintem valami lm317 el csinálj egy stabilizátort, amit 3v-ra lősz be.
És két AA ment bele eredetileg? És most simán bírja a Lipo aksit?
Neked milyen fényképeződ van? Csak azért kérdem mert van itthon jó pár Li-Ion akkumulátor pakkom amit akkor erre ki is tudnák használni ha arra jó lenne.
Szia, bocs hogy eltüntem
![]()
Akkor jó köszi, a segítséget.
Lenne még egy kérdésem. Az a 3,3V jelenleg egyébként egy PC táp lenne. Ha szétnyitnám a tápot, hogy a bordákról a forró levegő szabadon áramoljon felfelé akkor működne így szerintetek passzív hűtéssel? Az 5V-os és a 3,3 V-os ága van terhelve 0,5-0,5 A-ral csak. Szóval ezért gondolom, hogy működne-e passzív hűtéssel mert ennyire kicsit van csak terhelve.
Azt tudod, hogy a 12v os kimenetére kellene kötni 10Wos terhelést különben unstablil lehet? Bővebben: Link
Igen ezt olvastam régen nagyon sok helyen mindenhol különbözőt írtak, hogy hova mit.
Arra jutottam hogy az 5V-os ága van terhelve 2,5W-al. Az úgy akkor nem elég?
Lehet, hogy a te tápodnak elég. Lehet hogy nem. Amit linkeltem videoban a srác azt mondja 10W kell. Ha újabb típusú akkor 12V ra ha régi akkor 5V ra kell kötni. Hogy mikortól régi az passz
![]() A 3,3Vot meg oszze kell kötni a 3,3V sensel hogy különböző terhelés mellent is tabil 3,3V legye. De nézd meg a videót tök jól elmagyarázza. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
Egyébként mintha ciripelne benne valami
![]()
Hát én már minden megvariáltam +-10% on belül és össze vissza villognak. 3-4 ég egyszerre általában.Bővebben: Link
Tégy egy diódát sorba, akkor biztos nem lesz baj...
Na most megnéztem megint és 10w ot mond de 2db 11ohm osat rak párhuzamosan 5v ra. Ami 4.55W
![]()
Na megoldottam a keleti kérdést, rá van kötve párhuzamosan 4 Lithium-ion aksi.
Így 10 000 mAh kapacitása van azért jobb mint a 2xAA aminek volt 2700 mAh persze így most ki van vezetve és nagyobb az akkupakk mérete. Sorba kötöttem egy diódával és így 2,15-3,6V-ig terjed a feszültség tartománya amit a gép simán el is bír és pont 2,2 körül kapcsol ki emlékezeteim szerint, éppen most tesztelem. Ennek az akkupakknak van egy töltője is amit akár egyszerre a fényképezővel rá is köthetek, tehát van tápegység oldali megoldás is. Ja és hangtalan is mert nincs ventilátor. ![]() Természetesen nem kell h.lyének se nézni, hogy mi van velem kivezetett akkupak meg táp, mire jó az? Hát arra, hogy timelapse-ra fogom én ezt használni oda pedig el kell a kraft. Köszönöm a segítséget, tippeket, ötleteket tőletek! ![]()
Köss sorba egy diódát. pl 1N400x-et
Bővebben: Link Klassz mükszik közben megtalátam a ledeket, igy jobban lehet látni. Szóval az eredeti rajzból lemaradt 1 ellenállás és egy kondi. A 2uFes kondik picit gyorsan villognának ha valaki megépíti azzal
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
Sziasztok!
Rosszul fogalmaztam, szóval az lenne a kérdésem hogy árt-e az egy erősítőnek ha a bemenete a GND-n van? Köszi!
Sziasztok van egy REV 25300 tip. kapcsoló órám szeretném ha ezt 12voltos aksiról működtetni .ebben kérnék segítséget.Teljesen kezdő vagyok.....Úgy látom 24v reléje van.ez természetesen csere.A többit nem tom...
![]()
Helló!
Az a kérdésem, hogy egy PNP tranzisztor Bázis pontjára pozitív irányú áramot kötök, akkor átenged a tranzisztor, attól függetlenül, hogy a tápegység negatív felét nem kötöttem be? De itt egy kép a kérdésemről: A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
Nem, mert így nem folyik a tranzisztoron keresztül áram és a tranzisztor elvileg áramerősítő. És mivel nincs áram ezért nem is nyit ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |