Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv!
Valaki nem tud segíteni a problémámban? A lényeg hogy egy szervó motorról hogy döntsem el, hogy mennyit tud fordulni?
Megfogod, elkezded tekerni, és megszámolod, ez a legegyszerűbb módszer
Igen, ez egy jó megoldás lenne, ha a kezemben lenne a motor és nem egy webshop-ban
Sziasztok! A következő LED-es futófényt ki lehet-e bővíteni több LED-del és üzemeltetni mondjuk 12 volt-al?
Bővebben: Link
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy árt-e egy stereo erősítőnek ha a két bemenetét egyszerre a GND-re kötöm? Mert így szeretném megszüntetni a zúgást egy kapcsolós megoldással, mert ugye az erősítő húz valamennyire ha nincs bemenetre kötve Köszi előre is! A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
Igen ki lehet, , de nekem ez a kapcsolás nagyon emlékeztet valamire, mint ha már valaki megépítette volna itt...
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
Igen, ebből a topikból vettem a kapcsolást. A kibővítés alatt azt értem, hogy 1 helyett 5 ledet tennék és 1 helyett 5 led villanna fel mindig és "vándorolna". Csak azért kérdeztem, hogy elbírják-e a tranyók a 12 voltot és a több ledet. Ellenállás értéket természetesen majd átszámolom.
A tranyók 100mA bírnak az adatlap szerint , a ledeket kösd párhuzamosan, és sorosan egyszerre, egyszerűbb páros számú ledekkel , mondjuk 2 sorban 3 párhuzamos, így kell egy kicsit nagyobb ellenállás, de ezt akkor számold ki. Lényeg, hogy a nyitófesz ne legyen kisebb , mint ami kell a lednek. Ha kicsi a tranyó, nem bírja, mondjuk jó a BC517, az már bír 400mA -t 40 V ot, annyi szerintem neked elég.
Értem, köszönöm a segítséget! A bázis ellenállások mekkorák legyenek?
Üdv.
Lenne egy kérdésem. Adott egy Canon A570 IS fényképezőgép amit tápegységről hajtok meg. Két AA-s NiMH akkumulátorral megy eredetileg. Nos én az akkumulátor oldaláról közelítettem meg a dolgot mivel a tápegységre kitalált részleg már nem működik rajta mert egyszer sikeresen rákötöttem fordítva a tápot és pukkant egyet. Na de nem az a lényeg, táplálom akkor akku felől csak nem akkuról hanem tápról. Az a kérdésem, hogy onnan ha adok neki 3,3 V-ot annyit kibír a fényképező hosszútávon? Mivel az akkuja NiMH így max 3V-ot kaphat ott annyira lett tervezve.. Rákötöttem 3,3V-ra ki is írta a fényképezőgépbe a módosított szoftver (CHDK), hogy jelen van 3,3V. Szépen megyen fényképezik, na de hosszú távon nem nyírja ki az a +0,3V? Dobjak elé esetleg egy ellenállást? Na de milyen értékűt? Előre is köszönöm.
Szerintem valami lm317 el csinálj egy stabilizátort, amit 3v-ra lősz be.
És két AA ment bele eredetileg? És most simán bírja a Lipo aksit?
Neked milyen fényképeződ van? Csak azért kérdem mert van itthon jó pár Li-Ion akkumulátor pakkom amit akkor erre ki is tudnák használni ha arra jó lenne.
Szia, bocs hogy eltüntem , szerintem hagyhatod így őket .
Akkor jó köszi, a segítséget.
Lenne még egy kérdésem. Az a 3,3V jelenleg egyébként egy PC táp lenne. Ha szétnyitnám a tápot, hogy a bordákról a forró levegő szabadon áramoljon felfelé akkor működne így szerintetek passzív hűtéssel? Az 5V-os és a 3,3 V-os ága van terhelve 0,5-0,5 A-ral csak. Szóval ezért gondolom, hogy működne-e passzív hűtéssel mert ennyire kicsit van csak terhelve.
Azt tudod, hogy a 12v os kimenetére kellene kötni 10Wos terhelést különben unstablil lehet? Bővebben: Link
Igen ezt olvastam régen nagyon sok helyen mindenhol különbözőt írtak, hogy hova mit.
Arra jutottam hogy az 5V-os ága van terhelve 2,5W-al. Az úgy akkor nem elég?
Lehet, hogy a te tápodnak elég. Lehet hogy nem. Amit linkeltem videoban a srác azt mondja 10W kell. Ha újabb típusú akkor 12V ra ha régi akkor 5V ra kell kötni. Hogy mikortól régi az passz
A 3,3Vot meg oszze kell kötni a 3,3V sensel hogy különböző terhelés mellent is tabil 3,3V legye. De nézd meg a videót tök jól elmagyarázza. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
Egyébként mintha ciripelne benne valami
Hát én már minden megvariáltam +-10% on belül és össze vissza villognak. 3-4 ég egyszerre általában.Bővebben: Link
Tégy egy diódát sorba, akkor biztos nem lesz baj...
Na most megnéztem megint és 10w ot mond de 2db 11ohm osat rak párhuzamosan 5v ra. Ami 4.55W szóval fene tudja.
Na megoldottam a keleti kérdést, rá van kötve párhuzamosan 4 Lithium-ion aksi.
Így 10 000 mAh kapacitása van azért jobb mint a 2xAA aminek volt 2700 mAh persze így most ki van vezetve és nagyobb az akkupakk mérete. Sorba kötöttem egy diódával és így 2,15-3,6V-ig terjed a feszültség tartománya amit a gép simán el is bír és pont 2,2 körül kapcsol ki emlékezeteim szerint, éppen most tesztelem. Ennek az akkupakknak van egy töltője is amit akár egyszerre a fényképezővel rá is köthetek, tehát van tápegység oldali megoldás is. Ja és hangtalan is mert nincs ventilátor. Természetesen nem kell h.lyének se nézni, hogy mi van velem kivezetett akkupak meg táp, mire jó az? Hát arra, hogy timelapse-ra fogom én ezt használni oda pedig el kell a kraft. Köszönöm a segítséget, tippeket, ötleteket tőletek!
Köss sorba egy diódát. pl 1N400x-et
Bővebben: Link Klassz mükszik közben megtalátam a ledeket, igy jobban lehet látni. Szóval az eredeti rajzból lemaradt 1 ellenállás és egy kondi. A 2uFes kondik picit gyorsan villognának ha valaki megépíti azzal
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
Sziasztok!
Rosszul fogalmaztam, szóval az lenne a kérdésem hogy árt-e az egy erősítőnek ha a bemenete a GND-n van? Köszi!
Sziasztok van egy REV 25300 tip. kapcsoló órám szeretném ha ezt 12voltos aksiról működtetni .ebben kérnék segítséget.Teljesen kezdő vagyok.....Úgy látom 24v reléje van.ez természetesen csere.A többit nem tom...
Helló!
Az a kérdésem, hogy egy PNP tranzisztor Bázis pontjára pozitív irányú áramot kötök, akkor átenged a tranzisztor, attól függetlenül, hogy a tápegység negatív felét nem kötöttem be? De itt egy kép a kérdésemről: A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
Nem, mert így nem folyik a tranzisztoron keresztül áram és a tranzisztor elvileg áramerősítő. És mivel nincs áram ezért nem is nyit ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |