Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1976 / 3600
(#) kocsgab002 válasza Vales hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Köszönöm szépen. Tényleg sokat dolgozott vele a párom..és titokban tartotta...
Most nézem hogy majdnem szomszédok vagyunk...
(#) vicsys válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Isten éltessen sokáig!
A párod meg van dicsérve, nagyon ügyes!
(#) silent15 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Boldog születésnapot! Nagyon szép torta
(#) jani1987 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Gratulálok. A párod nem mondta, hogy ez minek a kapcsolása lenne?
(#) kocsgab002 válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 16, 2012 / 1

Azt mondta, hogy amit talált az alkatrészes dobozaimban, azt próbálta megformázni, és tudta, hogy "ilyen vonal" köti őket össze, így azt is rakott bele...
Meg látott kék hengereket, meg piros kockákat, és ezekkel sok időt szoktam eltölteni, így olyan marcipán masszát vett...
Egyébként egészen meghatódtam...kb 20 barátomat csődítette össze egy meglepetésbulira, és otthon vártak a sötét szobában, hogy hazaérjek...
(#) zolika60 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Boldog születésnapot kívánok én is. Szép a torta gratulálok hozzá a párodnak is.
(#) silent15 hozzászólása Okt 16, 2012 /

Hehe, leföldeltem egy led katódját, az anódon meg elkezdtem húzigálni egy lombvágó fűrész lapját, és világít Az éter hatalma Bocsi az Off offáért.
(#) Frankye válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

Isten éltessen sokáig, erőben, pákában!

A párodnak külön elismerésem!
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
(#) vicsys válasza silent15 hozzászólására (») Okt 16, 2012 1 /

Amikor fiatal voltam, én is minden este fűrészeltem... Néha rá is néztem, hogy pirosan világ-e...?
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Okt 16, 2012 /

És? Világolt?
(#) szamóca hozzászólása Okt 16, 2012 /

(#) nagy hoho válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 16, 2012 / 1

Sok boldog születés napot kívánok!
A nyáktervet és az alkatrész jegyzéket közzé tennéd?
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 16, 2012 /

Szamóca linkje mellett volt egy IQ teszt amit kitöltöttem. A végén derült ki, hogy fizetős. Egy sms-t kell küldeni egy 90-es számra. Alacsony díj, ezt írják, konkrét összeg nincs. Kérdés, hogy kinek mi az alacsony. Az oldal legalján van egy apró betüs Angol felirat ami tartalmaz Ft összeget csak nem tudok angolul.
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 17, 2012 /

Ebben mi a moderátor módosítása???
A #1310003. hozzászólás a(z) Sörkollektor és elektronika témában módosításra került moderátor által!
Változások:
Neked van üzemelő kollektorod?
Ezek az adatok honnan vannak? Ha ez így lenne akkor senki nem építene sörkollektort.
Pedig 1000 db-nál több üzemel az országban. Van egy szakirányú oldal a Sörkollektor.hu kicsit nézz körül náluk. náluk.
A náluk van aláhúzva, módosítva de mire, mert minden maradt a régiben.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) sastas01 válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

1: Link módosítás nem történt?
2: Ilyen netes IQ, impotencia meg mellbőség teszteket szerintem hanyagold, mert mind fizetős és egy random szám-generátor alapján működnek (konkrétan ha nem írsz be semmit akkor is kidobhat 200 as IQ-t...)
(#) csapeter válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Üdv!
Boldog születésnapot.
(#) szamóca hozzászólása Okt 17, 2012 /

(#) sastas01 hozzászólása Okt 17, 2012 /

Sziasztok!
Van-e a fórumon olyan ember aki tud mp3-ban programot írni/átírni( a saját belső programjáról beszélek). Feltennék neki(k) párkérdést. Vagy ha van valami hasonlóakkal foglalkozó téma, az sem rosz
(#) zenetom válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Ezt nem teljesen értem. A kódolásra gondolsz?
(#) sastas01 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Igen, a belső (azthiszem firmware a neve) "szoftverre".

Az MP3 az egy fájlkiterjesztés ugye, amit kodekokkal készül. Tehát van egy tömörítetlen (WAV) fájl, ami egy adott mintavételezési frekvenciával tartalmazza az amplitúdóértékeket az adott felbontással.
Na ezt tömöríti be az MPEG kodek, különféle algoritmusokkal, meg trükökkel (ami sajnos eléggé ront a hangzáson). Egyszer beleolvastam az MPEG / MP3 algoritmusba, de az (akkor legalábbis) kicsit kínai volt.

Szóval kicsit érhetetlenül fogalmaztam, elnézést. Én mp3 lejátszóra gondoltam és annak a belső szoftverére.

Jaa. Na akkor se beszéltem sokkal mellé
Mivel ott meg ugye dekódolni kell az MP3-at. Na az se piskóta! Szerintem még C-ben is rámenne egy pár hónap, mire egy gyakorlott programozónak sikerül írni egy dekódoló progit.
Viszont vannak dll-ek rá, amit meghívva be lehet olvasni, és lejátszani az MP3 fájlt. Ha ez a része érdekel, akkor nézz utána a "bass.dll"-nek. Van csomó példaprogram is hozzá, Delphi alá, meg VB-hez, azthiszem. Én Delphiben csináltam egy mediaplayert vele. Elég jó lett, volt benne kivezérlésjelző, playlist, kereső ..stb.

Ugyérzem te többet értessz ehhez mint én sokszor... .
A skype címeden elérhető vagy?

Írok priviben..
(#) silent15 hozzászólása Okt 17, 2012 /

Hogy mit találtam, nem is hittem, hogy van ilyen
Csöves astabil Ez már megint Off offára sikeredet, bocsi
(#) nagy hoho válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Köszi, nem küldtem sms-t sejtettem, hogy nem gömbölyű.
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

A teszt rafinált csak a kitöltés után tudod meg, hogy fizetős. Persze nem fizetek, csak kíváncsi voltam vén fejjel mire vagyok képes.
A link átírást köszönöm.
(#) pucuka válasza silent15 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Miért csodálkozol? Használható félvezető erősítő elem csak az 50' -es évek elejétől van, addíg szinte kizárólag vákum csöveket használtak. Digitális áramkörök technikája már 1936 tól ki volt dolgozva, természetesen vákum csövekkel. Az első számítógépek is csövesek voltak, az ENIAC is rengeteg csővel iszonyú fogyasztással működött. Ebben minden létező digitális (inverter, buffer, astabil, monostabil, bistabil) áramkör csővel elkészítve előfordult. Ebben az időben sikerült elkészíteni az első működőképes tranzisztort, amiből számítógépet (és logikai áramköröket) csak 50 -es évek végén 60 -as évek elején készítettek, igen gyenge stabilitással.
(#) silent15 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Oké, nem kell felhúzni magad, én ezt pontosan tudom , a nem is hittem hogy van ilyen-t arra értettem, hogy valaki épített, és fárasztja magát ezzel.
Következő: »»   1976 / 3600
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem