Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
én arra gondoltam hogy valami védelem nem engedheti bekapcsolni átnéztem a kondikat hogy nem-e púposak és az ellenállásokat nincsenek e eltörve elszíneződve de semmit nem láttam viszont az IC-ket és a tranyókat nem tudom hogy hogy ellenőrizhetném le
ha meg tudnád nekem mondani hogy melyik az és hogy hogyn mérhetem meg akk megnézem Van pillanatforrasztóm is és multiméterem is
Aluminium lap mellett van nagy tranzisztor diodavizsgaloval merj ra a labakra. Azt hiszem itt van a nagykondenzátor mellett, vagy pedig a trafo mellett. Mi a TV tipusa?
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
van egy kis baj ezen van 4 alu lap 3 L-alakú a nagyfesz környékén és 1 egy nagy IC környékén
amúgy nem zavarlak nagyon? látom te azért több tv-t szétszdtél már xd
meg kell keresnem a rajzot de irhatnad milyen panasonic
q551
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
megvan
bázis- collector 483 at ir c-emitter 524 bázis emitter 50
Szia!
Ne írd be kétszer a hozzászólásodat és a mért értékek jók.
nem szándékos hogy 2 szer irom csak az egeremmel is van valami de az majd csere lesz kétszer érzékel egy kattintást xd
volna még őtleted hogy mi lehet a hiba? egyszer egy ismerősömnek is volt ilyesmi hiba a tvjének és a szerelő azt mondta nekik hogy sorkimenő amugy tegnap még megpróbálgattam sokszor be ki kapcsolni és egyszer csak beindult de kikapcsolás után azóta sem
A forrasztások jók? Nincs berepedt, korrodált forrasztás?
ok várlak majd addig is köszi hogy segitesz nekem
a forrasztásokat is megnéztem de sehol egy apró repedés sincs
c807 nagy kondenzaroron 300v körül kell mérned egyenfeszültséget
Ha néha beindul, akkor próbálgasd forrasztópákával melegíteni az elektrolitkondenzátorok tetejét, hátha elárulja magát a gyengélkedő példány. Már ha ilyesféle gond van.
Én azt hiszem nem írtam hogy egy lámpával állítják elő a képet, de nem szeretnék itt vitába bonyolódni senkivel, engem csak a "képcső" elnevezés zavart, megtévesztő ebben az esetben.
Sziasztok!
Nekem vagy egy régi Orion Nárcisz tv. Olyan problémával küszköd, hogy ha jön egy sötétebb jelenet a filmben akkor elmegy a hang, mintha lenémítanák. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne orvosolni ezt a problémát? Roland
Üdv. újra! Köszönöm a törődést.
Kipróbáltam a javaslatokat, Service menüből nem lehet állítani a konvergenciát ebben a tvben (nem találtam ilyet benne). Sasszit nem tudok, de nézek pár szervizkönyvet ha találok. Valóban a zöld konvergenciájának tűnik, csináltam egy újabb képet, csatolom. Egyik menüben csak a csatolt kép van, lehet hogy abban kéne állítani a zöldet, de csak betölti a gyári vagy elmentett beállításokat, ha 1, 2, vagy 3-ast nyomok. a bal felső 4 négyszöget lehet mozgatni(együtt). Most még tanulmányozom az állítás lehetőségét hogy menü vagy fizikai potival (lehet súgni, megköszönném). További szép napot, kellemes hétvégét.
További kutatásom eredményei:
Találtam egy SP43T8HL szervizkönyvet, ebben le van írva hogyan kell állítani a színek konv. (bonyolult gomb-kombinációk, de érthető), pont a fenti képernyőn(menüben). Holnap kipróbálom és beszámolok a fejleményekről, tanulságként.
Szia Kadarist!
Jól megjártam megint, míg nem jó a TV-k, kaptam kölcsönbe egy Alien típusút. Te segítettél megjavítani. Nem volt használva egy fél évig talán. Ez meg beállt mint a gerely. Este ki lett kapcsolva, reggel kapcsolnám be erre se kép se hang. Még a készenlétije sem világít. Vissza kéne adni, de úgy nem adhatom, hogy nem működik. A demagnetizáló része működik,mert amint bekapcsolom a power kapcsolóval, lehet hallani azt a tipikus percegő hangot. Tudsz segíteni hol induljak el? Nem vagyok egy nagy TV szerelő inkább csak erősítőkkel foglalkoztam, ez a TV szerelgetés meg csak olyan mostoha gyerek dolog. A TV típusa ALIEN CTV 6382 TXT. A képen szereplő alkatrészeket kimértem, mind jó. Már csak az IC-re tudok gondolni. Talán még ez a FET : P6NC60FP. Segítségedet előre is köszönöm. Miskanaruska
Szia!
A nagy pufferkondin van feszültség? A szekunder oldalon egyáltalán nem lehet mérni feszültséget? |
Bejelentkezés
Hirdetés |