Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   37 / 173
(#) vzoole válasza Tinky hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Amit linkeltél szkópot, azzal az a gond, hogy nem küldik magyarországra. De ha küldenék akkor még rájönne egy rakat postaköltség, vám és áfa is. Ellenben garancia nincs, és csak imádkozhatsz, hogy megérkezzen egyben.

Ezeket leszámítva nem lehet olyan rossz.
(#) kadarist válasza Tinky hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Szia!
Mutatok egy általam is használt típust: Bővebben: Link. Ez így még vámmal együtt is olcsóbb, mintha hazai aukciós oldalakon vennéd meg többszörös viszonteladóktól.
(#) Tinky válasza vzoole hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Angliából postázzák, EU így nem kell vámolni. Az eladóval beszéltem és igen ha szeretném küldik ide hozzánk is.
EU-n belül garanciát ad 3év amit kint kell érvényesítenem.

Kérdés, hogy mennyiért küldi el...
Áfá-t még fizetned kell utána.
A kinti garanciával pedig nem mész sokra, mert mire kiküldöd + visszajön az nem kevés pénz.
(#) Tinky válasza vzoole hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Miért is kell áfát fizetnem? Lehet hogy én tudom rosszul de EU-ból érkező cuccokra nem kell áfát fizetni. Nem rég amikor kijelzőt vettem a monitorba akkor sem kellet. DHL 5E hozta ide nekem a 24" kijelzőt.

Na ezt az ebay-ról kopizom: Becsült behozatali vám:
Ha az EU-n belülről vásárol valamit, nem kell további vámot, illetéket és/vagy adót fizetnie.

A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012

Igazad van, összekeveredtem. Arra gondoltam, hogy a vámhatár alatti összegre is ki szokták fizettetni az áfát nagyobb csomagoknál, de azt csak az EU-n kívüli küldeményeknél.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2012
(#) Tinky válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Ez az? Itt legalább írják hogy "Vertical Resolution 8bit" Amit valószínűleg az UNI-T is tud. Jó lenne egy UNI-T tulaj is jelentkezne tapasztalattal.
(#) _vl_ válasza Tinky hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Jó lenne, de ha a neten nem találtál review-t, akkor kicsi az esélye, hogy pont itt akadsz egy tulajdonosra.
Én anno egy Owon SDS7102-t vettem. A választás egyik fő szempontja az volt, hogy megnéztem, mások mit gondolnak róla. Találtam egy fószert, aki több ilyen kínai csodát is rendelt, kipróbálta őket, videóra vette a "tesztet", és feltöltötte a youtube-ra. Elmondta, hogy melyikben mi tetszik neki és mi nem. Ez alapján én is el tudtam dönteni, hogy melyik hibát tudom tolerálni. Azóta sem érzem úgy, hogy rosszul döntöttem.
Amúgy UNI-T multiméterem van, és meg vagyok vele elégedve, szóval a márka maga szerintem nem rossz, de ettől még simán lehet irritáló tulajdonsága az oszcilloszkópjuknak.

Itt működés közben is láthatod az Atten-t. Bővebben: Link
(#) Tinky válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Tetszik. Atten azért szimpatikusabb mint az UIN-T, mert az Atten-nél külön van a vertikális osztás mind 2 csatornánál. Ahogy olvastam hogy UNI-t nél hiába van szép nagy kijelző ugyan az a felbontás mint az Atten-nél. És itt is jót írnak róla Bővebben: Link

Közelképek a szkópról: Bővebben: Link
Bővebben: Link
Mérőfejek
(#) nagym6 hozzászólása Okt 18, 2012 /

Az alábbi 2 linken nagyon zajos az "Atten" szkópnál a jelalak, főleg a felfutó él képen. Ha ezt alapbeállításnál csinálja, akkor ez baj, nagyon zavaró. Apróbb jelrészleteket ebben meglátni? Persze lehetnek más okai is, de gyanítom, hogy ez a szkóp saját hitelesítő négyszögjele, amivel jóval a tisztább jelet kellene produkálnia. Peak Detect módban, vagy nagyon hosszú rekordhossz beállításnál adnak zajosabb képet a digit szkópok, de jobbak még akkor sem ennyire. Alább van erről video link, szinuszjelnél kevésbé érzékelhető ugyanaz a zaj mint négyszögjelnél, ez a színuszjel is vastagabb-zajossabb mint kellene.
(#) bbatka válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Az is lehet hogy a szkóp saját zaját mérte bele. Az OWON MSO7102TD szkópomnál sajnos tapasztaltam ilyet. A kijelző elég komoly zajforrás.
(#) nagym6 válasza bbatka hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Én csak tesztelés után merném megvenni. Ha a kijelző okozza, nem nagy baj, mert a mérőfej vége eltávolítva a kijelzőtől -a mérendő áramkörre- , megszűnik a zaj. Az én szkópomnál a kijelző zavara csak szemből mérhető, oldalról, ahol a kalibrálójel van, semmi zavar nem vehető, nyitott mérőfejvéggel tapogatva sem. Nekem gyanús, de lehet, hogy csak a kijelző okozza.
(#) kadarist válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Mindegyik digitális szkópnak "zajos" az idővonala még rövidrezárt bemenet mellett is. A munkahelyem Tektronixának is ilyen az idővonala, ezt meg kell szokni. Az olcsóbb szkópok DAC-korrelációs hiányosságai ezzel járnak. Bővebben: Link
(#) nagym6 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Tudom, de nem ennyire zajosak. Volt Rigol DS1052 szkópom, -kínai- lényegesen jobb volt, mint a szóban forgó felfutó él képe. Azt akarom kihozni, hogy ez nagyon sok zaj, az olcsó szkópokhoz képest is.
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Pontosítva az előző: Az alább említett Rigol saját négyszögjelét 2-3 pixel szélességgel rajzolta. Kb. fele vastagsággal mint az alábbi "Atten". Hasonló árkategória, ezért tűnt fel nekem ez a zajszint.
(#) Tinky hozzászólása Okt 19, 2012 /

Az elmúlt párnapja bújom a nettet.

Jelenleg 3 esélyes van, mind 100Mhz és 1G-ás.

Trigger típusok:
Rigol DS1102E "Trigger Types:Edge, Pulse, Video, Slope, Alternative, Pattern, Duration"
Owon SDS7102 "Trigger Types: Edge, Pulse, Video, Slope"
ATTEN ADS1102CAL "Trigger Types:Edge, Pulse, Video, Slope, Alternative, Delay"

Rigol DS1102E: Jókat találtam róla, de hogy egy vertikális jog ra jut két csatorna.... Ebay
ATTEN ADS1102CAL: szimpatikus és jókat is írtak róla, de nem sok infót találtam róla.Ebay
Owon SDS7102: Szintén jókat mondanak róla, és tetszik a nagy kijelző és kialakítás.Ebay

Már csak az eladókat kellene meg győznöm hogy országunkra is küldjenek, különben kieséses alapon Rigol marad.

ATTEN: nagy előnye az ára, bár félek hogy megbánhatom hogy egy kicsit nem tettem hozzá.

RIGOl: Tetszik, és talán nyugodt szívvel meg is venném. Csak a kialakítása, hogy egy vertikális jog van....

OWON: Hát vegyesek az érzelmeim, ennek a márkának egy kézi szkópja volt már a kezemben de úgy nem igazán tudtam vele játszani. Ennek a márkának még jobban utána kell még néznem.

Egyenlőre itt tartok.
(#) litze hozzászólása Okt 22, 2012 /

Sziasztok!

Szerintetek mennyit ér egy 1581/s tipusú oszcilloszkóp ismeretlen állapotban?

üdv.:

Litze
(#) lajos1969 hozzászólása Okt 22, 2012 /

Sziasztok! Erről tud valaki egy kis infót? Nem találtam róla semmit a neten.

SDC16992.JPG

(#) (Felhasználó 46585) válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Ez ugyanolyan, mint az enyém. Sajnos arról sincs semmi, még típus sem, csak annyi, hogy Koreában készült. Az enyém digitális tárolóval is rendelkezik, de ezenkívül semmit nem tudok róla. Egyébként nagyon jó.
(#) lajos1969 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Köszi! Ez is valami.
(#) tattila hozzászólása Nov 12, 2012 /

Szerintetek mennyiért ér "hibás RFT EO211 oszcilloszkóp"?
(#) fecameca hozzászólása Nov 12, 2012 / 1

Egy ilyenre gondolsz? Igaz, hogy szerény tudású, de az asztalomon más nemigen férne el. Egyébként ugyanazt tudja egy sugárral, mint a Leader LBO-522, csak az kétsugaras, és nagyobb, sokkal szebb, jobb felbontású képe van. Ha valami hibás, azt töredéke áron szokták adni a jónak. Az enyémről tudtam, hogy meg van kímélve, mert én használtam a volt munkahelyen, és ott volt jobb is, nem volt probléma a hely, és inkább a nagyot használtam. Jó kérdés, hogy mi lehet a hibája, az enyémet még nem kellett javítani. Talán 1-2 ezresig el lehet menni a licitben. Annál többért már valami komolyabbat néznék. Elég bénán néz ki szegény a napvédője nélkül.

EO211.JPG

(#) tattila válasza fecameca hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

köszönöm szépen a válaszod.
(#) fecameca válasza tattila hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Ha úgy nézne ki, mint az enyém, akkor biztosan elkérnének érte legalább egy tízezrest. De annak majdnem gyári új az állapota, és az egyetlen előnye, amiért megvettem, az a kis mérete. De abból a zsákbamacskából kinéznek lelki szemeim legalább tíz év pincében rugdosást. A Leaderre 20 Mhz van ráírva. Összehasonlítottam őket, kb. ugyanannyit tud.
(#) svandras0404 hozzászólása Nov 30, 2012 /

Üdv Mindenkinek!
Scóp vétel elött állok és érdekelne a véleményetek.
Rigolt vennék a Batronixnál és két esélyes.
Vagy DS1104b vagy DS1074b
A két scóp között csak annyi az eltérés, hogy az egyik 100mHz a másik 70mHz.
Mindkettő 4 csatornás 2GS/s.
Szivem szerint a 100mHz-est venném, de cég részére venném és nem mehetek 200ezer fölé.
A 100mHz-es 755 euro=215ezer.
A 70mHz-es 675euro=190 ezer.
Azt nem tudom hogy az ár tartalmazza-e az ottani (német) adót vagy +ban megy rá.
Mennyit számit ez a sávszélesség különbség?
Ha ezen az áron megvenném akkor ebből lehet itthon ÁFÁ-t vissza igényelni?
Ha magyar cég részére rendelem meg kell-e nemzetközi adószámot küldeni?
Hogy megy ez?
A másik nagy kérdés, hogy az 50mHz-es Rigol-t átlehetett hack-elni 100mHz-es re .
Ezt a 70mHz-est lehet-e ?
Előre is köszönöm
(#) _vl_ válasza svandras0404 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Idézet:
„Azt nem tudom hogy az ár tartalmazza-e az ottani (német) adót vagy +ban megy rá.”

Ezt írják: "Without VAT", szóval pluszban megy rá az áfa.

Idézet:
„Mennyit számit ez a sávszélesség különbség?”

A bemeneti analóg szűrő sávszélessége más. Nem tudom, hogy mit akarsz nézni rajta, de olyan hatalmas különbséget nem várnék a 70 és a 100MHz között.

Nekem ami tetszik ezeken, hogy 4 csatornásak, ráadásul csatornánként tud 1GS/s-t. Ami nem tetszik, az a kicsi display (5.7", 320x240) és a kicsi memória (8k/csatorna).
Nekem egy ilyen van.
(#) svandras0404 hozzászólása Dec 1, 2012 /

ÜDV VL!
Köszönöm a választ.
Érdekelne, hogy melyik típusod van és hogy vált be.
Hozzá lehet-e cstlakoztatni nagyobb monitorhoz?
Ezzel megoldodna a gond.
Te is a Batronixnál vetted?
Mennyibe jött ki?
(#) bbatka válasza _vl_ hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Szia!
Neked sikerült előcsalogatni a teljes memória mélységet a szkópodból ?
Nekem MSO7102TD-m van. Két év alatt sem sikerült rájönnöm hogy amikor önmagában, számítógép nélkül használom hogy tudnám rábírni hogy a teljes 2MB mélységben mintavételezzen. Számítógépre dugva megváltozik a helyzet, rövid csomagokban (gondolom az alap MSO7102T 6KB-os memóriájának megfelelő) tolja át a 2MB adatot.
Szóval nem sokra mentem a 2MB-os memória mélységével.
Következő: »»   37 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem