Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Megnéztem, szerintem jó, de nem vagyok annyira tapasztalt, ezért kérem a tanácsotokat.
Üdv!
Tungsram gyártmányú 2N3055 tranzisztor helyettesíthető Tesla KD502-vel? Nem találtam szinte semmi adatot a Teslához ezért kérnék egy kis segítséget.
Itt összehasonlíthatod a paramétereket (legalul van a táblázatban mind a kettő): Bővebben: Link
Sziasztok! A képen látható tápegységben mivel helyettesítenéd a megjelölt pnp tranzisztort? Valami hétköznapi to3 tranzisztor kellene, hogy a jelenglegi bordára rá tudjam szerelni. Bővebben: asz1018 adatlap
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
A SZ 1018 a megfelelője.
Tudom, asz1018, inkeltem is az adatlapot. Csak ez elég ritka darab, ebayen láttam 2000-ért. A kérdésem az lett volna, hogy milyen, ma beszerezhető példánnyal helyettesíthetném?
Mondjuk egy mj2955, ami a 2n3055 párja ? Olcsó, to3..
A 2N3055 párja a BDX 18, de ezek szilícium tranyók. Ment Pü.
BC 817nek keresnék valami nem smd-s helyettesítőjét. Mivel tudnám helyettesíteni?
Így tippre BD135 lesz a párja.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
Szia!
A BC639 jó lesz helyette, és ez TO92-es tokozású.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy BC327-es tranzisztornak létezik-e olyan megfelelője, ami ugyanolyan vagy nagyjából hasonló tulajdonságokkal bír, de nem CBE lábkiosztású, hanem BEC. Vagy tudtok ajánlani ilyen lábkiosztással olyat, amivel 5V-on 20mA-t tudok kapcsolgatni? Köszönöm! ![]()
Szia! Középső láb emitter?
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
Szia!
BCE-s lábkiosztású nem lenne jó? Bővebben: Link
Nem mert sok tranzisztor menne egymás mellé és középen az emitterek közösek, így ott egy vezetősávot végig tudnék húzni.
Ha NPN tranzisztorokat használnál, lehet ilyenekkel próbálkozni: Bővebben: Link
Azt viszont nem tudom, hogy létezik-e ilyesmi PNP-ben is...
Nekem is eszembe jutott a tranzisztormező, de sajnos csak PNP tranzisztort tudok használni... Azért köszi!
![]() Esetleg FET-ből nincs olyan amit tudnék használni? Az is megfelelne, ha olcsó... ![]()
Nem gondoltam, hogy ilyen szempont vezérel
![]()
Szia! UDN2981A=TD62783AP pnp tranzisztormező.
Köszönöm!
Ez jónak tűnik. Utánnanéztem és használják olyan dologra, amire nekem is kellene (led mátrixhoz). Még annyi kérdés, hogy 74hct573 kimeneteire tenném rá ezt. tegyek elé valamilyen ellenállást vagy jó lesz csak simán ráakasztani a latch kimeneteire? Leírásában az szerepel, hogy TTL kompatibilis bemenetei vannak.
Szia! Nem kell semmi a bemenetébe 10kohmos ellenállás van gyárilag benne.
Sziasztok! Segítség kéne:2SC2824 és 2SA1184 helyett mi használható vagy hol tudnék venni ilyet? (onkyo erősítőben van)
Szia!
A 2SA1184 helyettesítője: Bővebben: Link. A párja a 2SC3421Y, ami a 2SC2824 helyettesítője.
sziasztok,lenne 3 tranzisztorom...S8050,S9012 és egy D882...mikkel lehetne helyettesíteni? ezek egy kombi lámpába vannak izzó+LED és hát gyakorlatilag 0,5 volt megy kb ki ha bekapcsolom...és szerintem tranzisztor baja lesz...van benne 6 ellenállás meg 5 dióda,de szerintem azoknak nem lehet bajuk...és a tranzisztorokat szeretném kicserélni,de nemtudom mivel tudnám helyettesíteni(van itthon 1-2 BC547 em,csak nem tudom használható e...)
ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
A Fairchild jónak tűnik. Az IRF-nek picit nagyobb a gate kapacitása, és picit rosszabb a hővezetése, ez akár problémát is okozhat - meg az is lehet, hogy ugyanolyan jó lenne.
Értem. Köszönöm a segítséget, akkor maradok az FQP-nél.
nagy bemenő ellenállású tranzisztort keresek nagy tápfeszültségre, bd242c helyére, ami 100 voltot is kibír, 200as bétája van, (bemenő ellenállás a b-e között értendő.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |