Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   341 / 1152
(#) belfi2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Szia!

Köszönöm!
(#) hoffmann attila12 hozzászólása Okt 20, 2012 /

Sziasztok lenne egy kis problémám.
Kaptam egy sata átalakitót csak az a baj hogy nem tudom hogyan kéne feltelepiteni,mivel nincs drivere.
Tudnátok segiteni?
Elöre is köszi
(#) Hury válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Üdv, elolvashatod, hogy milyen feliratok vannak rajta. (dobozon, nyákon, a legnagyobb IC-ken ami rajta-benne van.) Valamelyik feliratot beírod egy internetes keresőbe és mögé írod a driver szót. Kb ennyi.

Ja és milyen másik portot alakít sata-ra, vagy sata-ról? Ezt is jó lenne tudni.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
(#) hoffmann attila12 válasza Hury hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Szia!
Megnéztem,beirtam számát úgy ahogy mondtad de semmi.
2 sata slot-ot alakit át ata-ról.
(#) hoffmann attila12 válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Erröl lenne szó
(#) _vl_ válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Okt 20, 2012 / 1

(#) hoffmann attila12 hozzászólása Okt 20, 2012 /

Átlaakitó száma:fg-sa3512-2ir
(#) Hury válasza hoffmann attila12 hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Ez épp egy PCI-os sata raid kártya, nem közvetlen ata-sata átalakító. _vl_ hozzászólásában chip linkje a driverek is ott vannak. (Jobboldali menü, Support Tools - Drivers)

( Na ez jó, hogy megtaláltad a fg-sa3512 feliratot. Ha megnézed a legnagyobb IC-t, valami hasonló van rajta. Meg egy nagy felirat ami a gyártó: Silicon Image. Google-be ha már csak begépelni kezded, jönnek az ajánlatok. )

chip.jpg

(#) attulacskaa hozzászólása Okt 20, 2012 /

sziasztok segitseg kelene van egy intel e 210882 es alapom kulerok menek az alaplapon eg e zold led az eger is abilentyu pedig nem es nemtolt be a biosz
(#) bankimajki válasza attulacskaa hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Szia, nem akarlak megsérteni, de ha még normálisan magyarul sem tudsz írni, akkor inkább ne nyúlj hozzá.

Üdv.: Miki
(#) attulacskaa hozzászólása Okt 20, 2012 /

koszi Miki
(#) fordkapcs válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Azon hogy "kulerok menek" én is agyaltam egy darabig, amíg rájöttem, hogy cooler-ről, azaz hűtő-ventilátorról van szó - és hogy mennek - azaz működnek a hűtőventilátorok .

Szerk: a kép alapján lehet, hogy norvégül akarta írni először

Image1.png

(#) Mályi László válasza lac08 hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Igen a NOD jó fizetős, Ki próbáltam a Kingsoftot ingyenes A NOD mellet és nélkül kellemes meglepetéssel szolgált, ki szúrt egy kém dll a NOD sose vette észre. A PC dokijuk sem rossz, ami a microsoftnak nem igazán sikerült neki sikerült. Ja a microsoft után telepítés lett a meg oldás. Igaz a kínaiak utálják más programjában a hátsó kaput. Kétkedéssel telepítettem, kellemesen csalódtam.
(#) Mályi László válasza attulacskaa hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Memória hiba okoz ilyen jelenséget.
(#) Mályi László válasza fordkapcs hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Ő így ejti ki és így is írja "csak ennyi a hiba".
(#) lac08 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Igaaaaaz!

Nem is arról szólt volna a javaslatom, hogy melyik rugóboltban vegye meg az érintett a hozzávalókat, hanem csupán arról - legalább legyen valami rugó a dologban. Tübbnyire rá lehet csavarni a hűtőbordát rugók nélkül is, mert ha stabilan áll .. ...
Teljesen tisztában vagyok vele miután megemlítettem a dolgot, hogy a gyárilag gyártott dolgoknál valóban a rövid és eléggé "határozott" rugók vannak.
Ám ha csupán azt nézzük, van egy-két olyan videokártya, amelyekre kis hűtőbordát húzatnak rá holmi műanyag pöckökkel és kis "harmatos" rugókkal, /többnyire inkább csak az elmozdulás ellen/, de ott van még hozzá a hővezető paszta "marasztaló" hatása is ...
(#) Wacak87 hozzászólása Okt 21, 2012 /

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Valamiért nem indul a számítógépem,pontosabban a következő üzenetnél nem megy tovább:
"reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"
Minden lehetséges verziót kipróbáltam már:
- bios reset
-kábelek ellenőrzése, kiszedése majd visszarakása
-alaplapi elemcsere
A gép induláskor 1 hosszú és 2 rövid sípoló hangjelzést ad. Olvastam a jelentéséről,videókártya hibára utal,de azt nem tudom kivenni mivel integrált.
Biosba nem tudok belépni,mivel usb-s billentyűzetem van és nem ismeri fel az elején. Kértem kölcsön ps/2-es billentyűzetet de valamiért azzal sem enged belépni.. (?)
A winchestert sem ismeri fel a gép mikor újra szeretném telepíteni a win xp-t.

Az alaplapom,asus p5gd2-bwm/s típusú.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
(#) lastewer hozzászólása Okt 21, 2012 /

Szerintem a biosban kellene beállítanod a boot sorrendet.Az első legyen az a HDD amin fut az op. rendszered
(#) Wacak87 hozzászólása Okt 21, 2012 /

Igen ezt ajánlották már,de sajnos nem tudok belépni sem usb-s sem pedig ps/2-es billentyűzettel

Hogy hogy nem tudsz belépni ? Melyik gombot nyomod közben ?
(#) Wacak87 válasza lastewer hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Az összes lehetséges billentyűt kipróbáltam már amit javasoltak (F1,F2,F12,Del,stb.)

Lehet , hogy rossz időben nyomod. Újraindítod a gépet és nyomkodd folyamatosan .(Amúgy lent a bal alsó sarokban írja is , hogy melyik bill-t kell megnyomnod , hogy betudj lépni.
(#) Ghoost válasza Wacak87 hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Idézet:
„...reboot and select proper boot device....”

Inditsd ujra a gepet es valasz a boot eszkozok kozul.

Nem szedted te szet azt a gepet? - elmozdulhatott egy kabeled akkor -
Nalam a BIOS belepo az F8 volt. /illetve a masikon az F10; a harmadikon a DEL/
(#) Mályi László válasza Wacak87 hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Csak óvatosan kérdezem nincs e egyéb eszköz csatlakoztatva a géphez. Ilyen esetben Ami nem szükséges a számító géphez kihúzom eltávolítom. lehet furcsa bootolás problémás pendrive esetén is.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 21, 2012 /

A gép a bekapcsolás után lefagy és nem tölt be. Vagy ha mégis, akkor beletelik egy kis időbe. A gép: Asus alaplap, 2*2,82 GHz proci, 2 Giga ram, 1 Gigás videó kártya. Win 7 oprendszer. Ötlet?
(#) micimacko válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Szia,
ha a HDD beteg, az is tud ilyen hibát produkálni...
(esetleg az MBR sérült csak-jobb esetben-)
A RAM-ot is érdemes megnézni!
(#) jani1987 válasza micimacko hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

A vinyó nem nyekeg, tehát másra lehet majd gondolni.
(#) micimacko válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Nem kell kerregni-karrogni a vinyónak, attól még döglődhet. Két hete futottam bele egy ilyenbe: laptop nem indul, ha a vinyó benne van. Adatmentős gépem nem indul, ha a laptop vinyó rajta van. Ha üzem közben csatlakoztatom, akkor megy Fix MBR megjavította...
Ezért gondoltam a HDD hibára a Te esetedben is.
(#) hoffmann attila12 válasza Hury hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Ja bocsi de nem tudjátok véletlen ezt hogyan kell feltelepiteni?
(#) matheattila hozzászólása Okt 22, 2012 /

Sziasztok, nekem az lenne a kérdésem, hogy egy Zyxel P660HW típusú wireless modemet lehetne-e router-ként működtetni? A modemnek van egy DSL bemenete (azt hiszem RJ11-es), 4 ethernet kimenete, wifi antenna és egy WAN/WPS gomb. Arra gondoltam, hogy ha az egyik kimenetre kötném a beérkező internetet (ami hálózat kábelen jön) akkor nem osztaná szét azt a másik 3 kimenetre és a wifire, lehet valami ilyensmit csinálni, működne? Nem szeretnék most egy routerre költeni, és gondoltam, hogyha ezzel is menne akkor egy próbát megér, mert ezt a modemet úgy sem tudom másképpen használni.
Előre is köszönöm.
Következő: »»   341 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem