Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV adó
A 22 ohm 1 nF szüri/válaszja le a többi fokozat tápfeszültségét a "végfok" ról,
Megépítettem újra az áramkört, de még mindig nem működik.
Jelenleg nincsen rajta antenna, de ha közel teszem a vevő antennát az sma csatlakozóhoz, akkor tiszta fekete lesz a kép. Ha távolabb viszem, akkor a fekete képben megjelennek a szemcsék. Egy a képen látható kamera jelét beviszem a video rf modulátorába, ezután kerül az adóra a jel. Bfr91, és 2n3866 a tranzisztor típusok. Mit szúrok el következetesen?
Az egy webkamera? Mert az digitális jelet küld, azt nem fogod tudni kisugározni. De ha analóg, akkor nem szóltam.
nem webkamera. Az rf modulátor után jó a jel, szóval a kamerával, és a modulátorral semmi gond nincs. A 30 as csatorna környékén van a frekvencia. Az rf modulátort tettem először a tv bemenetére és így hangoltam be. A tv-n egy egyszerű körantennával veszem a jelet.
illeszd le a végét is legalább műterhelés vagy 1/4es dáróóóót dáráb vazze!
Aztán meg munkapontokat és illesztéseket nézd át. Ha nem elég lineáris az átvitel a 6megás sávban ami kell akkor történhetnek érdekes dolgok.Illetve még a munkapont miatt is lehet csodás dolog hisz a videojel dsb am. Legelső körben tegyél rá egy 1/4es dróóótot és a vevőkábelre is és a két 1/4es drót antennát vidd távol egymástól Aztán mérd meg DC szerint meg ahol tudod nagyfrekis illesztéseket is a fokok között nézd,mérd,stb.
Jho, most valahogy bejön, de szemcsésen a kép. Távolról , ami azt jelenti, hogy 4méter. Az antennák 2db 20cm-es vezetékdarabok. Nekem a tekercs L3 a nyákon van, de nincsen ónnal befuttatva, kéne?
Ha megnézem a bfy90 és a bfr91 tulajdonságai nagyban megegyeznek. Így nem értem hogy mi lehet a baj, a bfy90 az elég drága. A Novák által készített kapcsolásban nem is volt árnyékolás, az övé miben más?
hello
Hasonló problémám van mint a téma nyitójának. Műholdvevő jelet kéne eljuttatni a tv-hez, csak az a gond hogy az antenna az udvar végében lesz, és nem szeretnék koaxot végighúzni az udvaron, ezenkívül nem akarom megfúrni az ablakkeretet hogy behúzzam a kábelt. (Az antenna tövébe egy műholdvevő lesz és ennek a jeleit kéne továbbítani.) Szükségem lenne egy olyan adóra amivel elfogadható minőségű képet és hangot tudok eljuttatni 20M távolságba. Tudnátok linkelni egy működő kapcsolást?
Például ilyennel próbálkozhatnál, bár itt a fórumon olvastam valahol, hogy a beltéri infre távirányításával akadtak gondok.
hát ja csak ha lehet olcsóbban oldanám meg (bár ha nem jön össze akkor az lesz amit linkeltél
Ebbe a kapcsolásba milyen tranzisztorok kellenek? Mert nincs odaírva. Valaki tudna ajánlani belevalót?
T1 ill. T2 szinte bármilyen NPN tranyó lehet (pl. BC109). T3 viszont valami speciális nagyfrekis tranyó.
okés köszi
Lehetne számítógéppel video és audio jelet eljuttatni 50-70 méterre ? Itt gondolok a bluetooth-tól az infrán keresztül mindenre . Nekem ahoz kéne hogy a tv tuneről el tudjam juttatni a háztól Kb 65 méterre lévő épületbe az adást .
A kábeles megoldás nem kivitelezhető
Heló ilyenre gondoltál Bővebben: Link ?
Igen köszi de az ára elég sok nekem
Sziasztok!
Nekem van egy VHS-em, rávan kötve scarton a DVD lejátszó, szóval, ha bevan kapcsolva, akkor viszi a dvd-t is 1 SCARTON. Az a kérdésem lenne hogy lehetséges e a VHS képét vezeték nélkül továbbítani? Mivel a VHS a földszinten van, én pedig nem szeretem, ha folyton cipelni kell, meg be- és kikötni. A VHS koax kábelen csatlakozik a TV-hez, és van egy koax bemenete, hogy ugye tisztább képet adjon a TV. Szóval, lehetséges megoldani, hogy valami módon vezeték nélkül nézhessek DVD filmet úgy, hogy lent bekapcsolom a DVD lejátszót, az emeleten pedig nézem?
Van rá legális megoldás, az előző hozzászólásban láthatod.
A kábeles megoldás nem kivitelezhető, de a számítógépre meg nincs is szükség, A+V, jelátvitelhez.
Nekem idehaza a digi tv. beltéri jelét, valamint az SVHS kamera jeleit, kiváló színes kép minőségben, egy +egy db. UHF. modulátorral felépített, jelátjátszó továbbítja, akár a kertben is tudom nézni a tv-t. Yagi antenna sem kell. A bemenetek Rca kábellel csatlakoznak. Elegendő egy kis drót darabot bedugni, a tv.be. A jelátadó 8V-ról megy, cigis dobozméretű rozsdamentes fémdobozban, koax. aljzat, +11,5cm. fix.drót adóantenna, nem hangolódik, hidegben is stabilan tartja a csatornát.
Van megoldás erre is, DVD-re is jó az általam készített, már említett UHF modulátor +4tranzisztoros jelátadó.
Rca Euroscart, bármivel össze lehet dugni, ami videojelet ad ki.
Feltételezem, hogy ebben az esetben nem csak engem érdekel a konkrét kapcsolási rajz, vagy esetleg fénykép, az említett rádióadóról.
Engem tényleg érdekel a rajz, kíváncsian várom (feltéve, hogy publikus).
gaben kolléga merre jár? Szeretettel várunk vissza
Az enyém ugyan tv.adónak nem nevezhető, csak A.V. átjátszónak, de otthoni használatra, kis tv.hez nagy tv.hez tökéletes.
A jelátvitel, annyira tiszta, természetes színek, éles kép,még a txt.t is lehet használni, a digi-vételekor. Mindjárt megkeresem a 3tranzisztorosnak a rajzát. Szerintem az nem bonyolult.
Amiről írod, hogy tiszta, szép kép, stb... az a háromtranzisztoros? Vagy az egy másik?
Egyébként köszönöm előre is a rajzot.
A 3tranzisztoros is jó egy kertes házban, 3db.Bfr 92, vagy BFR93, egy átalakított kimenetű video modulátorral, árnyékolt dobozba forrasztva és kész.
Jó összeállításnál, erősítésbeállításnál, /ne gerjedjenek be az egyes fokozatok/, 60-80m. garantáltan megvan.
A rajzot most nem találtam meg, nem is értem rá nagyon, de majd lerajzolom kirajzolom +egyszer.
Egyszerű 3fokozatú UHf antenna erősítőre hasonlít, a kapcsolás. A 4tranzisztoros is BFR... felépítésű, csak ott a 4.ik fokozat BFR96, van megoldva, megerősítve. Tápfeszültség 6-8V A modulátor 7806 stab.Ic.ről kapja a tápot.
Sziasztok! Megépítettem az alábbi kapcsolást BC337 tranzisztorral, de problémáim akadtak vele. Például a tranzisztor nagyon melegszik, kép hol van hol nincs, ha van nem szines, és össze vissza jár a képernyőn. Mi lehet a gond?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |